Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Interview: Caroline på sprogkursus i Paris

Interview: Caroline på sprogkursus i Paris
Caroline på 21 har været i Paris på et 6 måneders sprogophold med EF Studieår i Udlandet. Vi har taget en snak med hende om det at være på sprogkursus i Paris, hendes hverdag, venner og kulturen i et andet land.

Fortæl lidt om dig selv.

Jeg er opvokset i en lille by 10 minutter fra Viborg, som hedder Løvel, med kun 800 indbyggere. Jeg er opvokset med tre søstre, henholdsvis to danske og én norsk, da min far efterfølgende har været bosat i Norge og giftet sig med en norsk kvinde.

I min fritid har jeg tidligere været politisk aktiv, samt haft en kærlighed for at befinde mig udendørs i form af friluftsliv.

Hvor er du på Studieår i Udlandet henne og hvorfor lige denne destination?

Jeg tog med EF til Paris, da jeg altid har haft en kærlighed til det franske, sprog samt kultur – især madkulturen! Desuden skal jeg bruge det franske sprog i forbindelse med min uddannelse, da jeg studerer International Virksomhedskommunikation i Fransk, og ser en fremtid bosat i Frankrig, arbejdende i en stor international virksomhed med fokus på marketing eller PR.

Paris’ bedste falafelbar ifølge Caroline.

Hvorfor valgte du at rejse med EF Studieår i Udlandet?

Jeg rejste med EF, da jeg frit kunne flytte min rejse til senere, hvis jeg ikke kunne nå at spare op til det, så det gav en del frihed samt sikring af, at jeg kunne få det bedste studieår som muligt.

Derudover er der to eller flere danske medarbejdere tilknyttet ens destination, som altid var nemme at få fat på, og som man altid kunne skrive til, hvis man havde spørgsmål vedrørende sin rejse.

Hvordan er det at bo i Paris?

Paris er en meget hektisk by, og der sker hele tiden noget! Det kan være en stor omvæltning at komme fra så lille en by som Løvel og så flytte til en by med mere end dobbelt så mange indbyggere som hele Danmark.

Der er langt flere turister end herhjemme, og man skal lige vænne sig til de sociale normer, der gør sig gældende i det pågældende land, men det kommer hurtigt.

Udsigten fra hendes værelse.

Hvordan er det at gå på EF skolen?

Når man lige ankommer til skolen, kan det godt virke lidt intimiderende med så mange nye mennesker, men man skal bare huske på, at alle er i samme båd som én selv.

Der er en god og personlig kontakt med underviserne, og der er ansatte til at snakke med, hvis man synes, det er lidt hårdt at være hjemmefra eller der er andre problemer, f.eks. med ens værtsfamilie.

Al undervisning foregår på fransk, og man kommer i klasse med andre, som er på samme niveau som én selv – skulle niveauet dog være for lavt eller højt, så kan man godt snakke med sin underviser og blive rykket op eller ned.

Beskriv en typisk dag i Paris.

En typisk dag kunne være undervisning fra 09-15 eller 12-18. Det er ikke så anerledes end som at gå i skole herhjemme, man finder hurtigt sine rutiner og får en hverdag til at hænge sammen. Jeg var dog sjældent hjemme, da jeg var ude at opleve ting sammen med mine venner fra skolen. Vi gik mange ture, da vi gerne ville opleve Paris oppe på overfladen og ikke blot gennem metrosystemet. Vi fandt mange parker i yderkanterne af Paris, da centrum hurtigt kan blive for turistet.

Hvad lavede du i din fritid, mens du var afsted?

Jeg hang mest ud med mine venner, da én af dem fra skolen boede selv med sin kæreste, så vi var tit hos dem, hvor vi ofte lavede mad sammen, holdt filmaftner eller gik i byen.

Derudover tog vi på små weekendophold, hvor vi kom til Lyon, Rouen og London.

Kan du mærke på hvilke områder, du har udviklet dig, mens du var afsted?

Man bliver en langt mere åben og imødekommende person, da man bliver udsat for mange forskellige kulturer – ikke kun den franske, men også ens medstuderendes. Man bliver mere selvhjulpen og selvstændig, da man lidt er på egne ben i en helt fremmed og enorm storby.

Jeg har fået langt mere mod på bare at kaste mig ud i ting og bare gøre det.

Har du mødt nye mennesker og nye kulturer udover den franske?

Man møder automatisk flere kulturer end den franske, da skolen er international. Jeg mødte både folk fra Holland, USA, Sverige, Mexico, Italien, Kina, England, Norge og kun nogle få fra Danmark.

Hvad vil du tage med dig fra dit studieår?

Jeg vil helt klart tage sproget med mig videre! Men derudover de værdier, det har givet mig at være afsted, og hvor godt vi har det hjemme i Danmark med vores velfærdsstat.

Hvad er dit bedste tip til andre, der overvejer et Studieår i Udlandet?

Ikke stress over de praktiske ting, som hvilken metro man skal tage, hvor man skal købe sin frokost, det lærer man hen ad vejen.

Vær åben og nyd tiden, du er afsted, i fulde i drag! Du er hjemme igen, før du ved af det!

Udforsk byen og landet, vær nysgerrig!

Man skal ikke være bange for ikke at kunne enes med sin værtsfamilie. Man skal helt klart give det en chance, men hvis det virkelig ikke fungere, så er EF gode og behjælpelige med at finde en ny værtsfamilie og hurtigt!

 

Vil du også til Paris og studere fransk med EF?Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller

Oliver skal et år på udveksling i USA
Daniel spiller fodbold i England med EF
Lines High School Exchange Year i Ohio