GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Instagram-guide til #Berlin

Instagram-guide til #Berlin

Vores Instagram-guide til Berlin er klar! Dokumenter dit ophold i udlandet med billeder! Vi ved alle, at hvis du ikke kan vise, at du har haft ‘the time of your life’ på de sociale medier, så føles det, som om det ikke er sket. Ligemeget om du flytter til Berlin permanent eller bare er på besøg i en enkelt weekend, skal al din vandren rundt i byen ledsages af billeder, poseringer og hashtags (#EFMoment eller #EFAndTheCity, måske?).

Den tyske hovedstad er spækket med historie, flot arkitektur og kreativitet, der kan få din Instagram-profil op på topniveau. Især med vores udvalg af nogle af de mest smukke steder og seværdigheder, som #Berlinstagram kan tilbyde. Her er vores guide til Berlin:

UDENDØRSGALLERI: #EASTSIDEGALLERY AKA. #BERLINWALL

Advarsel: Bare denne attraktion alene kan komme til at fylde dit Instagram feed helt op. En af Berlins mest elskede og fotograferede seværdigheder er også en af de mest gribende og vigtige minder i nyere historie. Og hvilken bedre måde at mindes nedrivningen af muren, der adskilte byen, end ved at gøre muren til en kilometerlang fejring af Berlins frihed, kreativitet og kultur? Billedglade fotografer kan bruge en hel dag på at gå på opdagelse i verdens længste udendørsgalleri – og endda være endnu længere tid om at beslutte sig for, hvad de bør poste online.

HISTORIELEKTION: #CHECKPOINTCHARLIE

En af de mest ikoniske og genkendelige historiske monumenter i Berlin er den lille og beskedne bygning midt på vejen: Checkpoint Charlie var engang det mest kendte grænsepost mellem øst- og vestsiden af Berlin, hvor man kontrollerede, hvilke gæster og diplomater, der passerede mellem de to sider frem til 1989. De tilbageværende sandsækkedækkede skurvogne markerer dér, hvor amerikanske og sovjetiske tanks stod ansigt-til-ansigt og truede med at starte tredje verdenskrig. Checkpoint Charlie er altså et konstant minde om Berlins koldkrigshistorie.

IKONISK VARTEGN: #BRANDENBURGERTOR

Intet besøg i Berlin er fuldendt uden en tur til Brandenburger Tor. Denne enorme buegang svæver over den oprindelige byport, der engang forbandt Berlin til byen Brandenburg, og har udsigt over byens ældste og største offentlige park. Selvom vartegnet egentlig ikke behøver noget ekstra for at være foto-værdig, er der ovenikøbet også en tremeterhøj bronzestatue af sejrsgudinden, som sidder på toppen som en spektakulær krone. Mens buen er smuk i dagslys (hvis du kan lide symmetrisk betonkonstruktioner) skinner Brandenburger Tor i den grad om natten. Der er den fantastisk flot belyst og skinner bogstaveligt talt.

NÅR HISTORIE MØDER NATUR: #TIERGARTEN OG #SIEGESSÄULE

Kan du huske den flotte park, jeg lige nævnte før? Lige bag Brandenburger Tor kan du tage en gåtur i #Tiergarten – den 2,1 kvadratkilometer store have. Som bugter sig gennem det urbane byliv. Berlins grønne områder er fyldt med billedrige floder og søer, og i efterårsmånederne er de spraglede røde, brune og gyldne farver på træerne simpelthen perfekte for Instagram.

Lige i midten af byen finder du Sejrssøjlen (#Siegessäule). Et smukt og velholdt mindemærke om den preussiske sejr i den dansk-preussiske krig. Og toppet med en af Tysklands mest kendte indbyggere, Golden Lizzie. Som er en ottemeterhøj bronzestatue af Victoria. Fotografér det fra alle vinkler og bestig de 285 trapper for at få en udsigt, der udfolder sig fra din fordelagtige position. #OMG

SØJLER OG KULTUR: #ARCHITECTURE

Nu skal vi besøge #Reichstag. Ja, det er endnu en bygning, men det er, hvad der sker, når du besøger en hovedstad, hvor det flyder med ikonisk arkitektur.

Hvis der er en blid brise, bør Rigsdagen blive dit første stop for at snappe det flagrende flag. Næste stop er #AltesMuseum (Det gamle Museum) på #MuseumsInsel (Museumsøen): Tårnhøje søjler står i ægte Pantheon-stil og markerer den imponerende neo-klassiske indgang med de elegante bronzestatuer.

Selv hvis du ikke har tid til at sætte foden inden for og strejfe rundt mellem de historiske udstillinger (selvom du bør), er museets ydre helt sikkert stadig et billede eller tre værd til dit feed. Hvis du stadig mangler en bygning eller to på deres feed, vil vi anbefale #Fernsehturm og #Gedächtniskirche. (Og faktisk også det meste andet du ser på din vej mellem vartegnene.)

UDFORSK DET MODERNE BERLIN: #STUNNINGSUNSET

Efter al arkitekturen kan du også tilføje en kreativ variant i dit feed i #ViktoriaPark. Denne grønne have i byen har noget, som andre parker mangler. Et vaskeægte vandfald og en smuk brønd i skyggen af det preussiske nationale monument fra befrielsestiden. Som er et mindesmærke, der minder dig om, at du stadig er i det centrale Berlin. For at få masser af likes bør du besøge #OberbaumBrücke ved solnedgang og fange den spektakulære udsigt over floden og byen. At fange skulpturerne #MoleculeMen og deres silhuetter over Berlin i svindende lys er en god mulighed for at tage et godt foto. At man skulle tro, at du var professionel. Håber du kunne bruge vores guide til Berlin.

Billeder af Jörg Schubert, Flickr / Creative Commons

Rejs af sted med EF og tag dine egne #BerlinstagramsLæs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op