GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvorfor er vores engelskniveau så vigtigt?

Hvorfor er vores engelskniveau så vigtigt?

Gode engelskkundskaber er i høj kurs verden over, og kan blive din adgangsbillet til en international karriere. Men de er også vigtige på nationalt niveau, idet de siger en del om dit lands økonomiske konkurrencedygtighed og fremtidsudsigter.

I den ottende udgave af EF Education First’s årlige indeksering af engelskkundskaber (EF EPI), har vi samlet testdata fra 1,3 millioner voksne på tværs af 88 lande verden over og rangeret landene på baggrund af deres engelskkundskaber – fra meget høje til meget lave.

Her er de vigtigste konklusioner fra dette års rapport:

  • Europa har den højeste score inden for engelsk på alle parametre – selvom Spanien, Italien og Frankrig stadig lakker bag deres europæiske naboer.

  • Latinamerika er den eneste region i verden, der har set et fald i deres engelsk niveau på alle parametre.

  • Med Sydafrika i spidsen er de afrikanske lande dem, der har forbedret deres engelsk mere end enhver anden region.

  • Kvinder er fortsat bedre til engelsk end mænd i næsten alle allergrupper og alle lande.

Resultaterne har også belyst vigtige sammenhænge mellem engelskniveau og faktorer som højere indkomst, større forbundethed og innovationer, som vil kunne bruges til offentlig debat og diplomati.

Selvom EF EPI-rapportens fund ikke nødvendigvis giver det fulde billede af verdens engelskniveau, så er der en vigtig pointe: et højt engelskniveau kan bidrage til en velstående, forbundet og sund fremtid, uanset hvor i verden, du befinder dig.

For de fulde ranglister og analyser af forholdene mellem dit lands engelskkundskaber og dets økonomi, niveau af innovation, forbundethed, fødselsrate og gennemsnitslevetid, se www.ef.com/epi.

Vil du være med i EPI-undersøgelsen?Test dit engelskniveau
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op