GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvor er det bedst at se fodbold denne sommer?

Hvor er det bedst at se fodbold denne sommer?

I go around the world, hands outstretched, and in the stadiums I plead: ‘A pretty move, for the love of God.’

Sådan sagde den legendariske journalist fra Uruguay, Eduardo Galeano om hans elskede sport, fodbold.

En gang hvert fjerde år afholdes den mest populære enkeltstående sportsbegivenhed i verden, og gennem alle deltagende nationer lyder en kollektiv trommehvirvel af spændte hjerteslag. Uanset om du sidder på et stadion i Rusland eller på en café i en spansk sidegade, er reglerne de samme for alle 3 milliarder seere på verdensplan.

Byen står stille, og folk samles hvor de kan finde den største skærm, ofte på det lokale torv. Dem, som ikke er religiøse, tror pludselig på en ”profet” i denne måned – deres altfrelsende angrebsspiller eller deres midtbane-mester.

Så – hvor skal du se fodbold denne sommer?

Tyskland

Én af de mest succesfulde nationer i fodboldens historie – du kan regne med, at tyskerne når mindst til semifinalerne. Det betyder, at du er sikret en festlig atmosfære i Berlin, München og hele landet over. Hold øje med den gigantiske graffitivæg af Mario Götze på en bygning i Charlottenburg – han scorede det afgørende mål i deres 2014-triumf.

Spanien

Andres Iniesta lod for nyligt tæppet gå ned efter en storslået karriere i Barcelona, så sentimenaliteten vil allerede være på de spanske fans’ læber. Find en plet på Madrids store torv, eller en stol på Sports Bar Rambles, en af Barcelonas sportsbarer med hele 16 skærme!

Frankrig

Bliver det mere ikonisk end at se franskmænd sparke til formet gummi på en storskærm foran Champ de Mars i Eiffeltårnets skygge? Omfavn ”Les Bleues”, hold en samtale kørende med en lokal , hvor du sammenligner potentialerne fra midtbanespilleren Paul Pogba med Zidane i hans tidlige år, og vind dine medtilskueres hjerter for altid.

England

England har underpræsteret gennem mange år, og har således siden 1967 arbejdet sig mod et stadie af vanvittig forventning imod at sejre på den internationale scene. I år er forventningerne for en gangs skyld lave. Men lad dig ikke narre – atmosfæren på barer helt fra London til Manchester vil være helt elektrisk. Mal Sankt George’s flag på dine kinder, og du er officielt britisk.

Costa Rica

Det mest succesfulde hold i Centralamerikas historie – de tropiske strandbarer i Costa Rica vil være et uforglemmeligt sted at se fodbold denne sommer. Afskriv ikke dette hold heller – sidste gang blev de nummer 1 i en gruppe, der bestod af de tre tidligere vindere: Uruguay, Italien og England.

Japan

Tokyo er et alternativt sted at se kampene denne sommer. Veterankaptajnen Keisuka Honda vil højst sandsynligt snart trække sig tilbage, så nationen er desparate efter succes. Find et offentligt sted at se kampene, eller tag på en af barerne i Shibuya-området. Og hvis de vinder deres gruppespil? Så tag til det berømte kryds i Shibuya!

Sydkorea

Under kaldenavnet Taegeuk-krigerne, står Sydkoreas landshold foran en særdeles hård gruppe i denne omgang. Med den fantastiske Son Heung-Min fra Tottenham kan alt dog ske. Forvent, at barerne i centrum af Seoul er proppede.

Brasilien

Fodboldens åndelige hjem. Den mest succesfulde fodboldnation nogensinde. Et hold, som altid har været dygtige, passionerede og inspirerende i lige mål. Pele, Ronaldo, Tivaldo, Ronaldinho, Garrincha, Sócrates – en uendelig liste af fodboldhelte. Brasilianere har hævet fodbold til en kunstart. Se det overalt – for det vil være på skærme overalt!

Australien

Ok, cricket er landets nationalsport. Vi har fattet det. Men fodbold bliver større og større Down Under med den stigende popularitet af den nationale A-liga. Forvent, at Brisbane, Sydney og Perth bogstavelig talt hopper op og ned i begejstring.

Italien

Stedet, du skal tage hen, hvis du IKKE kan lide fodbold. Find et roligt sted i Rom, hvor du kan nippe til en espresso med udsigt til Colosseum. Du kan slutte dig til nostalgiske fans af  Gli Azzurri (De Azurblå) som bander over, at de har misset kvalifikationen og håber på en fodboldrenæssance.

Uanset hvor du beslutter dig for at se VM i fodbold. Så husk: Hvis du ikke kan finde en skærm at se kampen på, så find en irsk pub. Her kan du stole på, at alle store kampe bliver sendt.

Gruppespillet til VM i fodbold 2018 starter d.14. juni – god fornøjelse!

Studér på mere en 50 populære destinationerLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op