GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvilken engelsk eksamen skal du tage?

Hvilken engelsk eksamen skal du tage?

Du vil gerne tage en engelsk eksamen for at få et certifikat på dit engelsk niveau, men du ved ikke hvilken test der er de rigtige for dig: Er det the International Language Testing System (IELTS), the Test Of English as a Foreign Language (TOEFL) eller en Cambridge English eksamen? Hvordan er de forskellige, og er der en måde at teste dit niveau inden du beslutter dig for en certificeringseksamen?

Vi har lavet denne lille guide for at hjælpe dig med at sortere igennem al den information der er, så du kan tage den rette beslutning for dig.

Hvordan vælger jeg den rette eksamen?

En vigtig forskel mellem de 3 diplomer er resultatets gyldighed. Et Cambridge certifikat er gyldigt hele dit liv, hvorimod IELTS og TOEFL kun er gyldig i 2 år.

Hvis du gerne vil have et diplom du kan bruge til at bevise dit engelskniveau på dit CV, så er Cambridge English eksamen formegentlig det rette valg for dig. IELTS og TOEFL er ofte mere relevante hvis du skal ansøge om visa, et job eller søge for at komme ind på universitetet hvor de har specielle adgangskrav. IELTS og TOEFL er også gode når du skal ansøge om et udvekslingsophold eller exchange semester som en del af din uddannelse. Forskellem mellem IELTS og TOEFL er at IELTS er mere brugt i UK, hvorimod TOEFL dominerer i USA. (Der er selvfølgelig undtagelser, og mange institutioner vil acceptere begge).

Hvad skal jeg gøre under eksamen?

Hvis du vælger at tage en TOEFL eksamen, vælger de fleste at tage en internet baseret test (TOEFL iBT). Denne eksamen laves på en computer og varer tre til fire en halv time (plus en 10 minutters pause). Eksamen vil teste dine tale, lytte, skrive og læseevner. Du kan max modtage 120 point, 30 for hvert modul. Din score på dit certifikat vil være imellem 0-120, og dit certifikat vil være gyldigt i 2 år.

IELTS eksamen fokuserer også på de fire moduler: tale, lytte, skrive og læse. De første 3 moduler (lytte, læse og skrive) bliver testet med en skriftlig test der tager 160 minutter og som fuldføres uden en pause. Den mundtlige del af eksamenen tager 15 minutter og er enten den samme dag (efter en 10 minutters pause) eller en anden dag. Dette kommer an på dit testcenter. Du vil modtage en score imellem 1-9 og ligesom TOEFL vil din IELTS eksamen være gyldig i 2 år.

Indeholdet af en Cambridge English eksamen afhænger af hvilken type af eksamen du vælger at tage. Generelt tager en Cambridge eksamen to dage. På den første dag vil du blive testet på at læse, skrive og lytte. Hvert modul tager en til to timer, alt efter hvilket niveau du er på. Den mundtlige del af eksamenen bliver normalt afholdt en anden dag og tager ca 15 minutter. Denne del af eksamenen bliver ofte afholdt sammen med en anden elev. En Cambridge eksamen kan både gøres på computer eller i hånden, alt efter hvilket testcenter man bruger. Din karakter vil blive givet i følge The Common European Framework of Refence for Languages (CEFR), fra A1 til C2.

Hvem laver eksamenerne?

TOEFL er lavet af Educational Testing Service (ETS), en amerikansk non-profit organisation, hvorimod IELTS er ’ejet’ af både British CouncilIDP Education and Cambridge English Language Assessment. Cambridge eksamen er lavet af Cambridge English Language Assessment som holder til på University of Cambridge i England.

Hvor og hvornår kan jeg tage eksamenen?

Du kan tage alle tre eksamener (næsten) hvor som helst I verden. På de forskellige organisationers hjemmesider kan du finde det præcise testcenter der er tættest på dig, og du kan skrive dig op til at deltage online. TOEFL og IELTS tilbyder eksamener næsten hver uge, hvorimod Cambridge English eksamen kun tilbydes et par gange om året, så det er vigtigt at være planlægge det i god tid. Husk på, at hvis du tager et forberedelseskursus med en sprogorganisation såsom EF, vil vi hjælpe dig med at skrive dig op til din eksamen, og du vil få en god karakter, selvfølgelig!

Hvad koster det?

En TOEFL eksamen koster ca 275 USD, en IELTS omkring 2.000 kr, og en Cambridge English eksamen koster ca. 2.300 kr (alle priserne kan varierer alt efter tidspunkt og testcenter).

Hvordan forbereder jeg mig?

Forberede er vigtigt. Du skal ikke undervurdere din eksamen, og det er vigtigt at begynde at forberede dig i god tid. Du kan enten gøre dette selv, eller med et online kursus. Men hvis du virkelig gerne vil have det bedst mulige resultat, ville det være en god ide at tage på et sprogkursus. Sprogorganisationer såsom EF tilbyder kurser der er specialiserede mod netop den eksamen du gerne vil tage, og som vil inkludere masser af specificeret forberedelse såvel som øvelseseksamener. Hvis du vælger at tage på en sprogrejse (for at læse engelsk i England, USA eller Canada f.eks.) vil du maximere dine chancer for at få en god karakter i den mundtlige del af din eksamen, da du vil øve dit engelske alle de uger eller måneder du er afsted før din eksamen.

Før du tager en beslutning:

Få en ide om hvad dit nuværende niveau er, og hvorvidt et forberedelseskursus er det rette valg for dig, ved at tage vores gratis online-baserede EFSET EF Standard English Test. Overvej at tage vores EFSET PLUS version af testen for at få et mere omfattende resultat af dit niveau.

Forbered dig til din eksamenLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op