GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Fra værtsfamilie til familie – 9 år senere

Fra værtsfamilie til familie – 9 år senere

I skoleåret 2010-2011 var jeg på et High School Exchange Year i Arizona, USA – nærmere bestemt i en lille by i bjergene, der hedder Payson. Jeg boede hos en fantastisk værtsfamilie, som jeg den dag i dag ser som familie. I løbet af de 10 måneder, jeg boede hos dem, blev jeg en del af deres hverdag, og jeg lærte en hel masse om den amerikanske kultur. I dag – 9 år efter første møde – formår jeg stadig at se dem én gang om året. I år er vores reunion til noget så festligt som et bryllup. Min amerikanske veninde er nemlig blevet gift, og jeg var brudepige!

Et ægte amerikansk bryllup

Du har måske set, hvordan et amerikansk bryllup foregår på film. Hvis ikke, kan jeg fortælle, at det er noget anderledes end et dansk bryllup. Aftenen inden brylluppet bliver der holdt en såkaldt ’rehearsal dinner’, hvor den tætteste familie og de tætteste venner kommer og spiser med brudeparret, mens ’the bridal party’ (bruden, brudepigerne, gommen og brudesvendene) øver ceremonien igennem, så intet går galt på selve dagen. Og det kan det altså nemt, når der er 10 brudepiger og tilsvarende brudesvende! På selve dagen mødes alle brudepigerne med bruden tidligt om morgenen og bruger hele dagen på at få lagt makeup, sætte hår og få taget en hel masse billeder. Og det var ikke bare en halv times tid, der blev brugt på at tage billeder – det tog TRE TIMER!

[

](https://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2019/05/file-3.jpeg)

Brylluppet blev holdt på en kæmpe mark oppe i bjergene i et telt under den flotte nattehimmel.

En helt særlig oplevelse

Efter alle billeder var taget, blev vi brudepiger kørt ned til ceremonien i en hestevogn, hvor alle brudeparrets venner og familie ventede. Efter os kom den smukke brud, og så gik den smukke ceremoni i gang. Aldrig har jeg prøvet noget så specielt, som at stå ved siden af min gode veninde, mens hun bliver gift på en kæmpe mark midt i Arizona. Denne oplevelse ville jeg aldrig have fået, hvis jeg ikke var taget på udveksling tilbage i 2010. Man får et helt særligt bånd til den familie, som man bor hos i næsten et helt år. Man bliver en del af deres hverdag, kommer med til familiefester, oplever landets helligdage på førstehånd. Unik oplevelse! Og én som jeg anbefaler alle, der godt vil prøve at træde ud af sin comfort zone!

[

](https://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2019/05/file-1.jpeg)

Min værtssøster, min værtsmor og jeg.

Hvor kommer næste reunion så til at foregå? Jeg er allerede i gang med at planlægge mit næste besøg hos min amerikanske familie, som i dag bor i Chile i Sydamerika. Ja, man kan komme vidt omkring.

Hvorfor skal man tage på high school? Få en oplevelse for livet og lær at stå på egne ben, mens du lærer et nyt sprog flydende og får et kulturelt indblik i en anderledes kultur. Har du fået blod på tanden? Bestil en brochure og læs mere om et High School Exchange Year her.

Oplev selv et år på udvekslingLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op