GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

På sabbatår i New York med EF

På sabbatår i New York med EF

Efter afslutningen på Haslev Gymnasium er Astrid taget til New York hen over foråret for at lære sig selv og andre kulturer bedre at kende.

Astrid Kristine Hansen har taget et sabbatår i New York med EF – Education First. Hun mærker den brusende stemning fra tilskuerrækkerne omkring hende, da basketball-kampen i den verdenskendte NBA-turnering fløjtes i gang. Sammen med sine nye, internationale venner har hun bevæget sig ind i hjertet af den amerikanske kultur. Og hele dagen op til kampen har hun mærket new yorkernes spænding dirre i gaderne.

”Under kampen er der endda en mand, der frier til sin kæreste på storskærmen i ægte film-stil. NBA-kampen er en oplevelse, jeg altid vil huske”, fortæller Astrid.

Den 19-årige haslevit har valgt at bruge foråret i New York på at blive klogere på sig selv, USA og andre kulturer, mens hun går på et intensivt sprogkursus med uddannelsesorganisationen EF Education First.

”Haslev er en meget lille by, så det var noget af en omvæltning at komme til USA. Jeg ville gerne prøve at bo et sted, hvor jeg ikke hele tiden møder nogen, jeg kender, på gaden”, forklarer Astrid.

Astrid har lært mange unge fra forskellige kulturer at kende – både på sprogkurset og på skolens campus, hvor hun lige nu bor på sammen med andre EF-studerende.

”Jeg støder selvfølgelig også på andre danskere i New York indimellem, men jeg har fra start af valgt at undgå dem. Hvis jeg ville tale dansk, kunne jeg jo lige så godt være blevet hjemme i Haslev”, siger Astrid.

At lære om sig selv og andre

Det er ifølge Astrid ret nemt at tale med de andre studerende på engelsk uden at tænke for meget over, om hun laver fejl. Haslevitten har nemlig fået en helt ny indstilling til sin læring under sin tid på den anden side af Atlanten.

”Alle er i samme båd, og alle er her for at lære engelsk. Så hvis man ikke åbner munden, lærer man ikke noget”, siger Astrid.

Astrid har derfor lært at være mere åben over for andre mennesker og ting, hun ikke er vant til.

”Mit primære mål med rejsen var fra start af at forbedre mit engelske, hvilket jeg tydeligt kan mærke allerede er sket. Men nu handler det lige så meget om det sociale”, siger Astrid.

Astrid har blandt andet fået nye italienske, franske og mexicanske venner, der ifølge Astrid alle er nogle spændende kulturer at blive klogere på. Og også amerikanernes åbenhed kan Astrid rigtig godt lide.

”Jeg føler mig meget velkommen her. Jeg kan godt forstå, hvorfor der er så mange, der godt kan lide New York. Det bliver noget af en omvæltning at komme hjem til Haslev igen”, siger Astrid.

Når Astrid flyver hjem til Haslev igen, bliver det dog kun for en kort bemærkning. Astrid rejser nemlig straks til Paris for at møde sin nye franske veninde. Som hun har lært at kende under sit ophold.

Tag et sabbatår i New York med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op