GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Fire essentielle road trips i det sydlige Californien

Fire essentielle road trips i det sydlige Californien

Vi har samlet fire road trips til det sydlige Californien. Du er endelig i Sydcalifornien – bølgerne er fantastiske, solen er altid fremme, og du lever praktisk talt i dine shorts og sandaler. Hvis du bliver træt af solen, sandet og fisketacos i San Diego (kan man det?), så glem ikke, at du kun er et par timer væk fra nogle af de mest ’epic’ seværdigheder i USA.

Her er fire essentielle road trips i det sydlige Californien, du absolut ikke må gå glip af:

1. Til surf- & strand elskeren: PCH

Pacific Coast Highway

Start i San Diego, Los Angeles, Santa Barbara – det gør ingen forskel, om du kører fra nord til syd eller omvendt – det er en fascinerende tur uanset hvad. Kommer du fra San Diego? Tag nordpå og tjek Laguna Beach’s 1000 Steps Beach eller Crescent Bay ud. Sørg for at få en acai-skål fra The Strand Natural Foods i downtown Laguna. I Los Angeles skal du tage turen til Malibu og tage en kort gåtur til Matador Beach. Hvis du er heldig, vil en flok babysæler komme og slikke sol sammen med dig. I Santa Barbara; gå ikke glip af Big Sur. Tjek Ragged Point ud, og tag den udfordrende gåtur ned til Californiens rå kyst med al sin pragt. Og bedre endnu, tag til Julia Pfeiffer State Beach, hvor du vil opleve dansende turkis vand og en uforglemmelig solnedgang.

Anbefalet længde: Dit valg. PCH kan opleves på en dagstur, men er også for den ivrige opdagelsesrejsende.

Forventet køretid: Det er også op til dig, men prøv at tage det meste af din kørsel inden solen går ned (udsigten er det hele værd).

2. Til den effektive weekendrejsende: Ørkentur

48 timer er alt, du behøver for at se nogle af Sydcaliforniens smukkeste ørkenlandskaber.

Salvation Mountain

Denne menneskeskabte struktur er 15m høj og 47m lang og er udelukkende lavet af adobe-ler og flere tusind liter fluorescerende maling. Monumentet blev i sin tid skabt af en dedikeret lokal og vil uden tvivl være en fænomenal mulighed for at få taget et lækkert billede. Gå ind i strukturen, og du vil blive mødt af vildt malede ler-træer med blomster, der blomstrer langs hver stamme og hver gren.

Joshua Tree National Park

Fortsæt til Joshua Tree National Park for at opleve pragtfulde solnedgange og endnu mere betagende stjernehimler. Denne nationalpark er den oplagte mulighed for at få testet dine camping-færdigheder. Gå ikke glip af the Hidden Value Nature loop, Arch Rock og Indian Cove. Er du ikke til camping? Book dig ind på et hotel i Twenty-Nine Palms, en rå men klassisk amerikansk ørkenby.

Anbefalet længde: To dage

Forventet køretid: Syv+ timer

3. Til vinkenderen: Temecula

Inden for en times kørsel fra San Diego ligger der en skjult perle i form af en landsby fuld af verdenskendte vinmarker.

Vinsmagning og luftballoner

Temecula Valley har over 35 vinmarker inden for 15 kilometers afstand. Vinsmagning og en hyggelig Airbnb er alt, du skal bruge for at nyde de smukke bølgende bakker på en skøn weekend.

Stop for at nyde lidt frokost eller ostesmagning på en af de mange restauranter ved vinmarkerne. Til den mere eventyrlystne kan man tage en tur i luftballon henover vinmarkerne. Eller begge dele. Gør begge dele.

Anbefalet længde: To dage

Forventet køretid: Fire timer

4. Til den eventyrlystne: Grand Canyon

En længere køretur og en længere udflugt er nødvendig til denne tur, men Grand Canyon, Antelope Canyon og Zion National Park er det hele værd. Du får ikke meget mere spektakulær natur end dette.

Grand Canyon

Som et af verdens syv vidundere byder Grand Canyon på fuldstændig sensationelle udsigter. At stå ved kanten vil få dine knæ til at spænde og dit hjerte til at hoppe. Fang den smukke udsigt ved solnedgang, hvor kløften belyses af orange, røde og lilla farver.

Horseshoe Bend

Grand Canyon er reelt set kun begyndelsen. Kør yderlige 2,5-3 timer østpå til Page, Arizona, hvor du finder oprindelsen af Grand Canyon: Horseshoe Bend. Tag en hurtig én km gåtur til kanten og mærk suset gå igennem rygraden, mens du kigger direkte ned af en 300m klippeskrænt. Herfra kan du se Colorado River kurven, som er formet som en perfekt hestesko.

Antelope Canyon

Road trips til Antelope Canyon, er bare så fedt! Bange for højder? Book en tur til den hellige Antelope Canyon med en indfødt turguide i byen. Du vil blive inspireret af de dybe orange sandstensvægge. Disse vægge er skabt af sporadiske oversvømmelser igennem tusinder af år, som med tiden har skabt smalle migrationsruter til ørkenantiloper. Bed din turguide om at hjælpe med at finde det bedste sted at tage et billede (de vil måske endda tage billedet for dig).

Men vent, der er mere! To timers kørsel mere tager dig til Zion National Park.

Zion National Park: Narrows & Angel’s Landing

Tror du, du har været på nogle fede hikes? Zion byder på to helt unikke hikes, der med garanti vil imponere dig.

Narrows Hike ligger i starten af Zion Valley. Virgin River løber sydpå, men du hiker nordpå ind i kløften. Vær forsigtig, for uanset hvor langt du vandrer ind, skal du vandre samme tur tilbage igen. Lyder det for vildt? Lej en spadserestok og hiking-sko fra Zion Adventure Company.

Har man højdeskræk, skal man holde sig fra Angel’s Landing. Denne hike strækker sig otte km frem og tilbage. De otte km er den mindste af dine bekymringer. Turen kræver, at du klatrer på toppen af en højderyg formet som en hajfinne i midten af Zion Valley.

Lad ikke de udskårne sokler og kædegelænderet narre dig. Denne hike kan være farlig, da højderyggen stiger 450m fra bunden af dalen på begge sider. Udsigten for enden vil give dig en følelse af, at du står på toppen af verden.

Las Vegas

Hvad med road trips til Las Vegas? Prøv lykken i Las Vegas på vejen tilbage til SoCal (Sydcalifornien) – den eneste vej tilbage kører direkte gennem Sin City.

Forventet køretid: 20 timer

Anbefalet længde: Tre til fire dage

Oplevelser: Tidløse

Oplev solrige San Diego, Californien med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op