GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Farvel sommer, hej efterår: 6 perfekte efterårs-byer

Farvel sommer, hej efterår: 6 perfekte efterårs-byer

Er du ked af, at sommeren er ovre, og at din solkyssede kulør forsvinder hurtigere end de søde sommer-minder? Det skal du ikke være, fordi efteråret er den perfekte årstid til at udforske en ny by: som folk rundt omkring i byerne vender tilbage til deres hverdagsrutiner (hej skole! hej arbejde!), så falder priserne, mængden af turister og temperaturene i en række populære byer rundt omkring i verdenen.

Her er vores ikke-så-eksklusive-men-stadig-virkelig-gode liste over seks byer, der er perfekte til at komme over din sommer-blues og nyde denne smukke årstid i.

1. Paris

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Paris bliver ikke kun omtalt som Lysenes By (La Ville Lumière) på grund af byens store rolle under Oplysningstiden, men også på grund af de smukke oplyste gader og boulevarder, der gør byen til en af de mest romantiske i verden. Og efteråret er den perfekte årstid at nyde alle disse smukke lys i. Hvad med at du tager din udkårne under armen, og tager til observationspunktet foran Sacre Coeur i Montmartre? Der emmer det af romantik, og så er det her, i kan få nogle af de smukkeste glimt af byen.

2. Rom

“When in Rome do as the Romans do” – Ordsprog

Mad er omdrejningspunktet for den lokale kultur i Rom, især i efteråret. Med porcini-svampe, trøfler, vindruer og oliven, der dukker frem over det hele, findes der ikke noget bedre sted at spise til du segner, end den italienske hovedstad. Den historiske hovedstad bugner af madmarkeder, hvor Campo de’ Fiori er et af de bedste. Her kan du finde sæsonbestemte madvarer som artiskok, kastanjer og græskar, og mange andre madvarer, der er vigtige i det italienske køkken.

3. London

“When a man is tired of London, he is tired of life” – Samuel Johnson

Hvad er det bedste, du kan give dig til, når bladende på træerne daler om kamp med temperaturen? Krybe ind under det varmeste tæppe med en god bog, nogle scones og en varm kop te (eller varm kakao). Og hvilken by er så bedst at gøre det i? London, selvfølgelig! Den britiske hovedstad er nærmest et synonym på afternoon tea (hvilket for resten er en fantastisk tradition!).

4. New York

“Autumn in New York, why does it seem so inviting?” – Vernon Duke

Som temperaturene falder, er det som om, der bliver fyret op under New York City’s kulturelle scene med tonsvis af nye Broadway shows og koncerter, der bare venter på, at du lægger vejen forbi (ligesom de utallige butikker, lækre restauranter, og gode natklubber). Hvis du skulle blive træt af New York City’s pulserende byliv, så pak tasken og tag til Upstate New York. Det er kun en kort togtur væk, og her er luften frisk, himlen er blå og landskabet er malet med de smukkeste røde, gule, guld og orange farver. Imens du er her så læg vejen forbi Farmers’ market eller gå på æblejagt – eller endnu bedre: få en til at plukke æblerne for dig, imens du nyder en  lun, friskbagt æbletærte!

5. Toronto

“Toronto is home; nothing beats home” – Ellen Wong

En by der er endnu bedre at nyde efteråret i end Upstate New York kan findes lige nord for den canadiske grænse (i landet, der endda har et ahornblad som deres nationalsymbol!). Toronto, der ligger ved Lake Ontario, er fyldt med fantastiske parker, der er perfekte til vandreture eller afslappende gåture. Og hvis al den efterårs-magi ikke er helt nok for dig, så kan du også lægge turen forbi Niagara Falls, der kun ligger 90 minutter væk i bil.

6. Sydney

“Those who lose dreaming are lost” – Gammelt australsk udtryk

Hvis du VIRKELIG ikke kan overskue, at sommeren er slut, og nærmest føler dig tvunget til at bevare din smukke, solbrune kulør, så skal du en tur om på den anden side af jorden, hvor foråret blomstrer og sommeren venter lige om hjørnet: Sydney. Der er perfekt surfer-vejr, brug et par dage (eller uger) på at udforske alle de smukke (og lækre!) ting, byen har at byde på.

Nyd efteråret i udlandetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op