GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 engelske slangudtryk, du skal kende i 2024

10 engelske slangudtryk, du skal kende i 2024

Når vi byder velkommen til et nyt år, er det kun rimeligt, at vi åbner vores arme for en række nye engelske slangudtryk. Da TikTok fungerer som et moderne knudepunkt for alt, hvad der er trendy, er det ikke overraskende, at appen er ansvarlig for meget af den slang, der er kommet ind i den daglige samtale.

Hvis du navigerer rundt i online-diskursen med et undrende udtryk i ansigtet, så frygt ikke. Vi er her for at fjerne enhver forvirring omkring de nyeste ord og vendinger i det engelske sprog. Gå let gennem samtaler i 2024 med disse 10 engelske slangudtryk under armen.

1. Delulu

Vi lægger stærkt ud med et af de mest udbredte slangudtryk i de seneste måneder. Delulu stammer fra K-pop-miljøet og er en forkortelse for ordet "vrangforestilling". Der er mange måder at bruge det på - det kan bruges i enhver situation, hvor du føler, at nogen er helt urealistiske. Forventer din ven, at han kan skrive sin 30-siders opgave aftenen før, den skal afleveres? Så kan man sige, at de er delulu.

2. Coded

Man siger, at noget er X-coded, når det deler træk med noget andet. Hvis du for eksempel har en ven, der altid er glad for at være ude (ligesom en overivrig hundehvalp), kan du sige, at vedkommende er "golden retriever-kodet". Du kan indsætte stort set hvad som helst, der opsummerer essensen af en persons adfærd eller egenskaber.

3. Roman Empire 

Denne her cirkulerede som en trend på TikTok og udsprang af mange menneskers overraskelse over, at mænd tilsyneladende ofte tænkte på Romerriget. Derfra begyndte en persons "Romerrige" at betyde noget, de bare ikke kan holde op med at tænke på. Bliver One Directions opløsning af bandet ved med at give dig følelsesmæssig uro? Det lyder, som om det er dit romerske imperium.

4. Vibing

Selvom "vibing" ikke er det nyeste slangudtryk på markedet, har det stået sin prøve gennem tiden. Det er et alsidigt ord, der kan bruges om alt fra folk, der kommer godt ud af det med hinanden ("De vibede helt sikkert"), til at nyde en ny snack ("Jeg viber virkelig med denne smagskombination.").

5. Altered my brain chemistry

Hvis noget havde en dybtgående indvirkning på dig, kan du sige, at det ændrede din hjernekemi. Et andet alsidigt udtryk, som kan bruges i en mere betydningsfuld sammenhæng ("Det brud på forholdet ændrede min brain chemistry") eller i en munter situation ("Den her pizza ændrede min brain chemistry").

6. Beige flag

Fra skaberne af "the green flag" og "the red flag" præsenterer vi dig for: the beige flag. Disse er beregnet til at betegne eller "markere" visse former for adfærd. I modsætning til sine farverige modstykker henviser det beige flag til egenskaber, der kan være lidt ud over det sædvanlige, men som i sidste ende ikke er bemærkelsesværdige. Spiser din ven pizza med kniv og gaffel? Måske ukonventionelt, men i det store hele et beige flag. Det er værd at nævne, at beige flag er subjektive (at medbringe en gaffel til pizza kan godt være et rødt flag for dig).

7. Side quest

Videospilterminologi er helt klart oppe i tiden, og forskellige ord, der er lånt fra spilverdenen, bliver brugt i samtaler. "Side quest" refererer til at afvige fra en planlagt mission. Hvis du planlægger at købe ind, men ser en dyrehandel på vejen og ender med at købe en fisk - så har du været på en lille sidemission

Bonus: NPC 

På samme måde som i videospil står NPC for "Non-Player Character" og bruges til at beskrive en person, der blindt følger trends.

8. Side eye

Denne er ret ligetil og refererer til, at nogen betragter dig med mistro og giver dig sideøjet. Det blev populært gennem remixet "bombastic side eye" på TikTok. Hvis din ven fanger dig i at fortælle en løgn, men ikke vil afsløre dig offentligt, giver han dig måske et "bombastic side eye".

9. In the room with us

Den her handler om at sætte spørgsmålstegn ved en persons opfattelse af en bestemt situation. Hvis du ser en video, hvor nogen siger, at de elsker deres nye grønne sweater, men fra din side er sweateren tydeligvis rød, kan du spørge "Er den grønne sweater i rummet med os?". Dette kan anvendes på næsten ethvert scenarie, hvor din opfattelse af, hvad der foregår, ikke stemmer overens med den anden person.

10. Mother

Hvor folk tidligere kaldte en person, de beundrer, for "dronning", bruger de nu ofte ordet "mor" i stedet. Hvis nogen er en stor fan af Lady Gaga, siger de måske "Hun er bogstaveligt talt mor". Dette ord bruges oftest om berømtheder eller offentlige personer, men kan bruges om alle i dit liv.

Tag dine engelskkundskaber til nye højderStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op