GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

EF taler med… Frk. Gordon, en vært i topklasse, om værdien af et kram

EF taler med… Frk. Gordon, en vært i topklasse, om værdien af et kram

På en kold efterårsmorgen i London, åbner frøken Gordon døren og byder os velkommen med et varmt kram.

En kvinde, født i England, med jamaicanske rødder. Frøken Gordon bruger sin tid på at arbejde med immigrationssager, at holde tegnsprog gudstjenester i sin lokale kirke og at være vært for internationale EF studerende.

Vi er heldige at få lov til at bruge en time på at lære en af vores bedste værter lidt bedre at kende. Og vi får også lov at høre, hvordan hun gør sit hus til et hjem for de internationale studerende.

Kan du fortælle os lidt mere om dig selv?

Mit navn er Christine Gordon. Jeg er født i Nottingham, voksede op i Jamaica og flyttede så tilbage til Nottingham. Jeg gik i skole i Jamaica i det meste af min skoletid.

Mit første job var som politibetjent i Jamaica. Jeg kom tilbage i 1988, hvor jeg studerende business på Brixton College, og sender psykologi på University of London.

Jeg har arbejdet på det britiske bibliotek, NHS, været frivillig for London Probation, arbejdet som hjælpelærer, og er nu immigrationssagsbehandler, hvor jeg hjælper folk, der kommer tilbage til England.

Jeg er også kirkegruppeleder og leder af en bedegruppe.

Du har haft en fantastisk karriere. Hvad med hobbyer – hvad laver du i din fritid?

Jeg spiller klaver, laver mad, bager og læser. Jeg går også meget op i sport: Mine favoritsportsgrene er fodbold og kricket. Jeg elsker også at rejse og rejser meget i Europa og Amerika.

Hvorfor er du vært, og hvordan er det at være vært for folk fra hele verden? Har du en speciel måde, du får dem til at føle sig velkommen på?

Jeg elsker at lære folk fra hele verden at kende – og også at lære deres sprog. Det er en kæmpe fornøjelse at lære de studerende, der bor her, at kende.

Jeg giver dem altid en varmt knus, når de ankommer. Jeg synes, det er så vigtigt, og det får dem til at føle sig velkommen.

Jeg sørger også for at bruge meget tid på at snakke med dem – de studerende vil altid meget gerne lære engelsk. Jeg siger altid til dem, at hvis der er et ord, de ikke kender, skal de bare skrive det på en seddel, og så hjælper jeg dem med det, når de kommer hjem.

Føler du, at du har lært meget om andre kulturer, siden du blev vært?

Ja, jeg har lært en hel del! Den seneste studerende, jeg havde, var fra Saudi Arabien; vi snakkede meget, når vi spiste morgen- og aftensmad. Han spurgte altid ind til min religion, fordi han var muslim, og jeg lærte en hel masse om hans religion og kultur. Det var en stor rejse for mig rent kulturelt.

Et kram er en rigtig god måde, at få folk til at føle sig hjemme på. Specielt fordi vi kan være ret reserverede i England!

Når jeg åbner døren, siger jeg ”velkommen til mit hjem” og giver dem et kram. Jeg viser dem deres soveværelse. Jeg giver dem en rundtur af huset. Jeg fortæller dem, at de er velkomne til at spille på klaveret og guitaren, og at de også er velkomne til at se mit yndlings tv-program ”Strictly Come Dancing” med mig. Jeg vil virkelig gerne have, de føler jeg hjemme.

Hvad er din go-to ret, som du laver til de studerende?

Nogle gange laver jeg ris og ærter på caribisk stil. Hvis jeg laver kød, er det kylling og ristede kartofler.

Hvis det er én af de studerendes eller min egen fødselsdag, laver jeg en fødselsdagskage. Hen over sommeren havde jeg familien på besøg til barbecue i haven, så de også møder familien.

Hvordan håndterer du de studerende, der er nervøse for at bo i en ny by?

Jeg siger til dem, at de er mere end velkomne til at snakke med mig om hvad som helst: Nogle har delt deres historier om kærestesorger med mig. Jeg siger, jeg er deres mor væk fra hjemmefra, og at jeg vil være der for dem på alle mulige måder. Jeg prøver virkelig at åbne op, og ikke bare mit hjem men også mine arme og mit hjerte, fordi jeg forstår, at det kan være svært at være væk hjemmefra.

Og de er meget velkomne i mit hjem. Jeg er her altid for dem, hvis de er syge eller har brug for hjælp med hvad som helst.

Du begyndte at være vært i 2015 og har været vært for 32 studerende indtil videre. Har du nogle råd til dem, der overvejer at blive vært?

Jeg ville anbefale dem at være åbne, og gøre en indsats for at lære en masse om andre kulturer.

Hvis du, for eksempel, er vært for én fra Japan, så læs om livet i Japan, og hvordan deres kultur er. På den måde føler du dig mere tilpas lige fra starten – denne måde har jeg fundet ud af er meget givende.

Og jeg vil helt sikkert anbefale andre familier at blive værtsfamilier. Det er så givende, og ærlig talt det bedste jeg kan gøre med den lille smule fritid, jeg har.

Tag til udlandet med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op