GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De bedste bagerier i Paris og nøgleord du skal kende

De bedste bagerier i Paris og nøgleord du skal kende

Har du altid gerne ville finde de bedste bagerier i Paris? Led ikke længere! Træd ind i et parisisk bageri, og oplev en magisk hvirvelvind af varme croissanter med masser af smør, farverige macarons, syrlige citrontærter og fine butterdejskager. Det er jo ingen hemmelighed at The City of Light er kendt som en legeplads for bon vivants (mennesker, der ”lever godt”). Men når alle bagerierne ser så fristende og lækre ud, hvordan ved du så, hvor du skal begynde?

Til at hjælpe dig har vi lavet et kort over de bedste pâtisseries i Paris – og vi introducerer dig til nogle få nøgleord, du skal kende, så du kan føle dig hjemme, når du besøger bagerier i Paris.

1. La Pâtisserie Cyril Lignac

Det førsteklasses Pâtisserie Cyril Lignac, som er opfundet af de to superstjerner i fransk kogekunst, Benoît Couvrand og Cyril Lignac, er et festmåltid for øjnene og en sand fornøjelse for sanserne. Selvom du vil have svært ved at vælge kun ét enkelt stykke wienerbrød, anbefaler vi stærkt en Equinoxe – en helt igennem fantastisk kombination af lys vaniljemousse, blød karamelglasur og dekandent spéculoos praliné.

Nøgleord: Pâtisserie – henviser enten til butikken, hvor der sælges wienerbrød og kager, eller til selve wienerbrødet.

Adresse: 55 Boulevard Pasteur, 75015 Paris, France samt andre adresser.

2. Pierre Hermé Paris

Træd ind i templet for fransk wienerbrød, og slå dig løs i de lyse farver og tillokkende aromaer fra de mange macarons og desserter. Vælg mellem adskillige af de fine macarons – og nyd signatur desserten af manden, Vogue navngav ‘Picasso of Pastry’. Med navne som Arabesque (pistacie og abrikos) og Infiniment Caramel (saltet, smør karamel) vil de små lækkerier tilfredsstille enhver sød tand.

Nøgleord: Caramel beurre salé – saltet, smør karamel; en blød karamelmasse, der oprindeligt kommer fra Bretagne.

Adresse: 72 rue Bonaparte, 75006 Paris, France samt andre adresser.

3. Eric Kayser

Eric Kayser bagerier, der er spredt rundt i byen, er specielt populære for deres sprøde baguettes og fjerlette croissanter. Sørg for at ankomme tidligt – de lokale stiller sig i kø for at være de første til at smage den overdådige pains au chocolat.

Nøgleord: Pain au chocolat – en roulade med krymmel og chokolade indeni.

Adresse: 14 Rue Monge, 75005 Paris samt andre adresser.

4. Angelina

Takket være hyppige besøg fra både Coco Chanel og Marcel Proust er Angelina blevet lidt af en institution i Paris. Læg vejen forbi Angelinas Belle Epoque konditori, der ligger et stenkast fra Louvre, og nyd den ekstravagante indretning – marmor borde, krystallysekroner og forgyldte spejle – inden du bestiller en Mount Blanc kage. Denne signatur-dessert består af en marengsbund med flødeskum, som er overtrukket med en karakteristisk kastanje puré. Skyl det hele ned med Angelinas kendte tykke, varme chokolade.

Nøgleord: Chocolat chaud – varm chokolade.

Adresse: 226 Rue de Rivoli, 75001 Paris, France.

5. Le Grenier à Pain

Der er ikke brug for et kort for at komme til Grenier à Pain – duften af frisk nybagt brød vil tiltrække dig på lang afstand. Træd indenfor, og nyd de traditionelle franske wienerbrød og brød fra dette berømte, franske bageri i fulde drag. Sæt dine tænder i en smørcroissant eller yndige kager. Alternativt kan du vælge en (eller flere) af deres prisvindende baguettes, købe noget ost i en nærlæggende butik og tage på en lækker picnic i den nærmeste park. Bon appétit!

Nøgleord: Baguette – langt, smalt, fransk brød.

Adresse: 38 Rue des Abbesses, 75018 Paris, France.

Oplev Paris og de lækre bagerier med EF.Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op