GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 14 bedste tricks til globetrottere

De 14 bedste tricks til globetrottere

Vi har samlet de bedste tricks til globetrottere der elsker at rejse. Det er fantastisk at rejse, men til tider kan det også være stressende – du skal pakke, og holde styr på alt det du skal bruge,  samtidig med at du navigerer i et nyt miljø. Men frygt ej, venner. Vi har samlet 14 rejsetips, der gør din næste rejse let som en leg: vi fortæller dig, hvofor du altid skal bruge badehætterne på hotellet, og hvorfor du skal købe bleer, selvom du ikke har en baby.  Og det er kun begyndelsen.

1. SCAN VIGTIGE DOKUMENTER

Scan eller tag et billede af de vigtigste rejsepapirer, så som pas, ID, visum, kørekort og dine hotelreservationer. E-mail filerne til dig selv, gem dem iCould (eller en anden sky), videresend dem til dine forældre eller en god ven, du stoler på. Hvis der skulle ske noget, vil du på den her måde lettere kunne få fat i dine dokumenter og derved spare både tid og penge.

2. UNDGÅ SHAMPOO ULYKKER

Undgå at din shampoo lækker under din rejse med husholdningsfilm: kom noget plastfolie over flaskeåbningen, skru låget på igen, og så er du klar! Selvom låget skulle løsne sig under turen, så vil det ikke ende med et kæmpe svineri lige med det samme. Hvis du gerne vil være på den helt sikre side, kan du komme dine flasker i plastikposer inden du putter dem i toilettasken.

3. RING TIL DIN BANK

Inden du rejser, så ring til din bank og fortæl dem, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være der. På den måde undgår du, at de spærrer dit kort, fordi de tror, at kortet er blevet stjålet, og tyveknægten er taget på shopping tur til Australien. Sørg også for, at du har telefonnummeret til din bank, hvis nu der rent faktisk er nogen, der bruger dit kort i Australien imens du er i Miami.

4. PRINT ALLE DINE PAPIRER UD

Det er ikke sikkert, at du kan komme på nettet overalt, så vi foreslår, at du printer alle dine billetter og bekræftelser ud. Hvis du foretrækker at have alle dine ting samlet et sted, eller hvis du gerne vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så kan du tage et screenshot af alle dine dokumenter, så kan du let få adgang til dem, uden at skulle på internettet.

5. HAV DET TØJ PÅ, DER VEJER MEST

Hvis din baggage ikke er særlig stor, den vejer for meget, eller du har brug for ekstra plads til souvenirs, så tag din tungeste jakke, største sweater, og vandrestøvler på til flyrejsen. Du kan bruge din jakke som en hovedpude, og alt det andet kan du tage af, når du har sat dig til rette i flysædet.

6. PAK KUN DET VIGTIGSTE

Du kan finde alverdens gode råd, når det kommer til, hvad du skal pakke, men hvis du ikke kan overskue den lange smøre om, hvordan din mor plejer at gøre det, så bare husk de her to ting: du kan skabe mere plads i din kuffert ved at rulle tøjet sammen, og pak kun det du virkelig har brug for, så som opladere, skiftetøj og de ting, du ellers skal bruge, for at kunne overleve, hvis nu din kuffert ikke når frem sammen med dig.

7. FIND ET HELT PERFEKT GEMMESTED

Okay, her bliver du simpelthen nødt til bare at stole på mig: Et godt sted at gemme værdigenstande som penge, smykker, pas – er bleer eller i indpakningen til et hygiejnebind. Jeg ved det lyder super underligt, men det er lige præcis derfor, at det er ideelle gemmesteder. (Det virker også, hvis du har noget slik, du ikke har lyst til at dele.)

8. SPRED DINE VÆRDIGENSTANDE

Lad være med at opbevare dine penge og dokumenter på det same sted: hvis du glemmer, hvor det sted er, eller tingene bliver fundet og stjålet, så er der desværre ikke megen hjælp at hente. Du kan undgå denne hovedpine ved at bruge en mavetaske, gemme lidt penge i dine sko, og anskaffe dig en falsk pung, der kan distrahere folk med dårlige intentioner, lad være med at opbevare dine penge sammen med dit pas og så videre. Du skal bare være sikker på, at du kan finde tingene igen, når du skal bruge dem.

9.FYLD FLASKERNE

Flaskevand er spild af penge og ressourcer, så gem din tomme vandflaske og genbrug den, når du er kommet igennem security i lufthavnen.

11. BRUG BADEHÆTTER

Har du nogensinde undret dig over, hvem der bruger de badehætter, der kan findes på hotellerne. Svaret et: det gør smarte globetrottere! De her mindre moderigtige hætter, er super gode til pakke sko ind i. Så dit tøj og din kuffert forbliver ren og pæn.

12. LIGN EN LOKAL

Hvis du ikke har lyst til at være den slags turist, der har en rejseguide og et kort med rundt. Så kan du downloade kortet over dit nabolag i Google Maps og brug det offline. Så nemt kan du undgå, at ligne en forvirret turist igen. Det bedste tricks til globetrottere, er at prøve at blive som de lokale, ved det sted du rejser til.

13. HOLD ØJE MED TV’ER

I tilfælde af, at du glemmer din oplader eller mister din adapter, så tjek bagsiden af det nærmeste TV. De har ofte en USB-indgang, du kan bruge til at oplade din telefon og tablet. Hvis du bor på et hotel, kan du spørge efter en oplader i receptionen. Hvis du er er heldig, har de en ekstra, du kan bruge.

14. DUFT FANTASTISK

Når du rejser i længere tid, er der stor sandsynlighed for, at din baggage begynder at lugte mindre godt – specielt hvis du backpacker. Det kan du dog lynhurtigt ændre på med det her simple tip: kom et stykke sæbe i din kuffert eller taske. Det vil få dine ting til at dufte fantastisk i løbet af ingen tid.

Udforsk verdenen med EF!Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op