GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste sommerbyer i verden

De 10 bedste sommerbyer i verden

Livet er bare bedre, når solen skinner. For at gøre dig klar til en fantastisk sommer, har vi samlet en liste over de bedste byer at bruge de skønne måneder i. Fra chic strande til livlige storbyer ved kysten – vi har samlet de perfekte steder for dig at suge solen til dig, mens du nyder lidt (storby) sjov.

1. Miami, USA

Hvem har ikke drømt om at slappe af på Miami Beach? Få byer i verden kan konkurrere med Miami, specielt om sommeren, når nætterne er længere og festerne er vildere. Velsignet med skønne strande og et verdensberømt natteliv – Miami er helt sikkert one of a kind. Det er lige så glamourøst, som man ser det på biograflærredet, og har lige så meget diversitet som enhver anden by på jorden. Undgå byens folkemængde ved at tage til den stille strand Virginia Key eller oplev det, der gør Miami til ”Magic City” på South Beach: Cykel langs Miami Beach Boardwalk til Ocean’s Drive’s Art Deco District, hvor Latinamerika møder USA.

2. Barcelona, Spanien

Barcelona er én af verdens bedste stranddestinationer, men lad dig ikke snyde til at tro, at den Catalonske hovedstad kun er god for strande – dette er en storby med stort S. Slentr ned ad byens solbeskinnede, middelalderlige gader og vær garanteret et kulinarisk eventyr på en tapasbar i det historiske Ciutat Vella distriktet. Efter at have nydt solnedgangen fra Park Guell eller Mount Tibidado, sæt kursen mod steder som Passeig del Born eller Plaça de Sol – populære torve tæt på barer og klubber. Og selvfølgelige er der en strand – perfekt til et tidligt morgendyk efter en nat ude.

3. Nice, Frankrig

Barcelona er ikke den eneste flotte strand i Europa. Nice, som ligger ved den Franske Riviera i Sydfrankrig, har fantastiske strande med elegante palmetræer på boulevarder, som du kan nyde i solskinnet. Mens Cannes og Monaco er mere glamourøse, har Nice en mere afslappet, autentisk vibe, som mixer Rivieraens glamour med det traditionelle køkken og livet ved havet. Promenade des Anglais er hjertet af byen, som er fyldt med folk, der går eller løber ture, eller som bare slapper af på én af verdens mest berømte boardwalks.

4. Cape Town, Sydafrika

Cape Town er en by, hvor naturlig skønhed møder moderne urbansk landskab. Nå toppen af Table Mountain på en klar sommerdag for at opleve overdådige udsigt over denne skønhed ved vandet. Fra Table Mountain kan du observere Cape Towns rå kystlinje og den vibrerende bymidte, hvor handlende og shoppende prutter om den bedste pris på steder som St Georges Mall og Greenmarket Square. Det hvide sand ved Camps Bay er perfekte til en dag med udforskning af den energiske by. Sørg for at afprøve surf and turf retterne, der bliver serveret på restauranter med udkig over vandet.

5. San Diego, USA

San Diego nyder godt af en overflod af verdensklasse strande og mildt vejr næsten året rundt. Efter at slappe af på den ikoniske Mission Bay og været blevet en ægte amerikaner ved at stå på rulleskøjter langs boardwalken, kan man dykke blandt de nedsænkede skibe ved San Diegos Wreck Alley, ride på bølgerne ved Pacific Beach eller snorkle ud for La Jollas kyst. For at lade op kunne noget af San Diegos street food nydes: Fra klassiske amerikanske hotdogs til burgere og fisketaco – disse herligheder vil holde dig kørende hele natten. Vores tip: Tag til Gaslamp Quarter for en perfekt aften i byen.

6. Tamarindo, Costa Rica

Der er en grund til, at Costa Rica står på så manges bucketlist – der er vidunderligt. Beliggende på landet Stillehavskysten har Tamarindo surfing, flotte strande og et sjovt natteliv. Tilføj nationalparkerne i nærheden – som er fulde af vildt dyreliv – og du har en perfekt kombination. Parque Nacional Marino Las Baulas grænser til Tamarindo, og er det perfekte sted til at slappe af på stranden, dykke og hjælpe med bevarelsen af havskildpaddernes kystliv. Costa Rica er også et hotspot for oplevelser: Vælg frit fra strømfald, adrenalinpumpende zip-lines og bungee jumps.

7. Honolulu, USA

Hawaii kan prale af nogle af verdens mest fantastiske landskaber, og Honolulu er den perfekte base for at udforske Stillehavets eventyrland. Hawaiis hovedstad er hjem for en afslappet strandkultur – folk, der bor der, ser faktisk surfing i frokostpausen for at være helt normal, og klipklappere er acceptable sko på kontoret. Den berømte Waikiki Beach er en kort gåtur fra Kalakaua Avenue – Honolulus hovedgade. Sørg for at bruge noget tid på at udforske Diamond Head, vulkanen, der har udsigt over byen, og vandre gennem den frodige jungle til Manoa Falls. Afsides bugter og strande er også meget almindelige her – Hanauma Bay er for eksempel et must see.

8. Rom, Italien

Du behøver ikke en strand for at kunne nyde sommeren. Der er få ting, der er bedre i livet, end at opleve magien i den italienske hovedstad, gelato i hånden, mens solen skinner. Rom kommer med specifikke garantier: du vil nyde skønt vejr, maden vil være fantastisk god og byens verdenskendte, ikoniske landemærker vil tage pusten fra dig. Historien lurer bag hvert et hjørne – Colosseum til Den Spanske Trappe og Pantheon. Gaderne i Rom er et vandrende museum, som bedst ses på en solrig sommerdag.

9. Brighton, England

Brighton er Englands hovedstad for cool. Ja, England oplever mindst et par uger med flot vejr. Brighton er kendt for deres alternative indstilling til livet, hvilket ses i de trendy butikker, chic barer og indie kaffebarer. Byens 5,5 mil lange strand, specielt nær strandpromenaden, er fyldt med barer, klubber og restauranter, som er perfekte til sommersjov. Den bedste del? Byen er kun én time fra London, så efter at have brugt en hektisk dag i storbyen, kan Brightons afslappende stil være et velkomment skift.

10. Bournemouth, England

Bournemouth er indbegrebet af en engelsk sommerdestination. Byen drejer sig om stranden, og heldigvis er det ét de mest solrige steder i England, så de fleste dage er stranddage. Stranden strækker sig flere kilometer og er et perfekt sted til at prøve nogle fish & chips og lokalt lavet is (byen er kendt for det). Byen er også hjem for fantastisk live musik, og dens store elevmængde har gjort Bournemouth til én af Englands mest livlige destinationer for natteliv.

Lær et sprog med os til sommerLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op