GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste byer i verden for sport fans

De 10 bedste byer i verden for sport fans

Sport ophidser, samler og bringer folk fra hele verden sammen på en måde, som meget få andre ting kan. Fra verdensklasse fodbold i Barcelona, til skakboksning (ja, du læste rigtigt) i Berlin. Her er en hurtig tour over de ti bedste byer i verden for alle slags sport fans:

1. Boston, USA

Boston er én af de mest succesfulde sportsbyer i Nordamerika. Hjemmebane for Boston Bruins, et ishockey hold, der med hele 6 Stanley Cups, 4 Conference Championships, 2 President Trophies og imponerende 25 delmesterskaber, bliver set som en must-oplevelse for alle, der er interesserede i hockey. Ikke en hockey fan? Boston har din ryg. Boston Celtics basketballhold har vundet 17 NBA-titler, mens New England Patriots, et amerikansk fodboldhold, kun har misset slutrunden én gang i 15 sæsoner.

2. Washington D.C., USA

Washington D.C. er måske ikke i Boston’s league, når det kommer til en flot sportshistorie, men Washington Capitals’ nylige Stanley Cup sejr i ishockey har fået byens sport fans til at give lyd fra sig. Tilslut dig det røde hav til én af deres kampe og sug atmosfæren til dig i en by, der kun lige har opdaget dens dygtighed.

3. Barcelona eller Madrid, Spanien

Spanien er en stolt sportsnation. Sammen med succeser inden for basketball, tennis, cykling, håndbold og vandsport er Spanien kendt for deres verdensklasse fodbold. Vil du se de bedste spillere i verden perfektionere deres tricks på banen? Tag til Barcelona til Camp Nou, hjemmebane for FC Barcelona (og Messi, selvfølgelig), eller Madrids Bernabeu, hjemmebane for Real Madrid. Hvis du er heldig nok til at besøge én af byerne under ’El Classico’,  det vil sige en kamp mellem Real Madrid og FC Barcelona, kan du opleve en fodboldoplevelse uden lige – et sandt ’clash of titans’.

4. Tokyo, Japan

Tænker du på baseball, når du tænker på Japan? Sikkert ikke, men denne ø-nation – grundet den amerikanske tilstedeværelse efter Andens Verdenskrig – er ét af de bedste, og nok mest uventede, steder at se en baseballkamp. Ikke en fan af baseball? Nyd den 1.500 år gamle sport, sumobrydning. Turneringer bliver holdt seks gange om året og varer i 15 dage. Man ser to wrestlere, der vejer omkring 200 kg, som prøver at slå hinanden ud af ringen. På grund af den kulturelle betydning, der kommer med den helt særlige atmosfære, er det helt sikkert noget, der skal krydses af din bucket list.

5. Dublin, Irland

Med en historie, der går helt tilbage til det 13. århundrede, er den irske sport Hurling ved at blive meget populær rundt omkring – helt over til USA. En cross-over mellem hockey, lacrosse og baseball, hvor meningen helt simpelt er at få bolden i det modsatte mål. Selvom spillet kan blive ret fysisk til tider, samler kampene hele 80.000 fans, hvilket gør det til en unik sport- og kulturel begivenhed.

6. Berlin, Tyskland

Berlin, en by, der nyder dens fodbold og endda har et aspirerende ishockeyhold, tilbyder noget meget mere interessant og skørt til alle sport fans: skakboksning. En kamp om hjerne og fysik, der består af 11 runder á 3 minutter, som skifter mellem skak og reel boksning. Det er måske ikke en sport, du nogensinde havde troet, du ville nyde, men noget så skørt er måske noget, du aldrig vil glemme og det vil helt sikkert være en fed historie at fortælle over aftensmaden!

7. London, Storbritannien

Fodbold, boksning, hestevæddeløb, roning og cricket osv. er nogle af de mange sportsgrene, man kan nyde i London. London har hele SEKS store fodboldhold (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham og Westham), men du kan også se en cricketkamp på den anerkendte Lords Cricket Ground. NFL fra USA arrangerer også til tider amerikanske fodboldkampe, der bliver spillet i London, så du får chancen for at opleve begge former for fodbold på én spændende destination.

8. Melbourne, Australien

Melbourne er hjemmebane for Australian Open, én af de mest prestigefyldte tennisturneringer i verden og den første Grand Slam turnering på året. Byen er også vært for Australiens Formel 1 Grand Prix og International Cricket Cup – så du er faktisk ret forkælet med valg i denne smukke by. Har du mere lyst til at tage på stranden? Se nogle af verdens bedste surfere ride på bølgerne lige uden for byen.

9. Toronto, Canada

Toronto er hovedstaden for hockey. Ikke alene pryder byen sig af at have NHL Hockey Hall of Fame og et museum for NHL – holdet, Toronto Maple Leafs, har også vundet hele 13 Stanley Cups. Træt af alt den hockey? Toronto Raptors, et basketballhold, er også byens stolthed, idet de forbereder sig til at nå slutrunden igen i år, ligesom Blue Jays, et baseballhold, og FC Toronto, et fodboldhold.

10. Sydney, Australien

Byen, der var vært for De Olympiske Lege i 2000, huser en vifte af sportsgrene for fans til at nyde og afprøve. Hvis du elsker fodbold, skal du se Sydney FC spille. Du kan også tjekke en National Basketball League kamp ud – de bliver mere og mere populære. Har du hørt om Aussie rules? Det er en unik – og unik intens – sport, der er opfundet af australierne, og opleves bedst til en Sydney Swans kamp på den lokale cricketbane. Det er den mest populære sport i landet – og endnu en kulturel oplevelse, du absolut ikke må gå glip af. Og nu vi snakker om ting, du ikke må gå glip af. Aussies går rugby-amok, og hvis du er heldig nok at besøge, når der er en national rugbykamp, køb da en billet, tag dit fineste gule tøj på, og gå amok med de andre fans!

Rejs til én af disse sportsfanatiske byer – og lær et sprog i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op