Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Top 5 ting du vil tage med hjem efter et år på high school year

Top 5 ting du vil tage med hjem efter et år på high school year

Mit udvekslingsår startede i 2015, da jeg var 16 år gammel. Jeg rejste med EF High School Exchange Year til staten Indiana i USA og tog hermed ud på mit livs største eventyr. Det her eventyr har på mange måder haft en indflydelse på mit liv. Jeg har samlet 5 ting, som jeg fik ud af mit udvekslingsår, og som du forhåbentlig også vil få ud af dit:

1. Personlig udvikling

Det, at skulle stå på egne ben i så lang tid, vil have en indflydelse på alle, som prøver det. Du kommer til et helt nyt land, hvor du nu skal bo i en ny by, hos en anden familie og gå på en skole. Det kommer til at fungerer anderledes, end den som du kender hjemmefra. Dette er en kæmpe omvæltning, men det er en omvæltning, som giver dig et andet liv væk fra det derhjemme, og som er med til at give dig en masse erfaringer og oplevelser, som du kan tage med dig videre i livet.

2. Familie og venner

I løbet af dit High School Year kommer du til at få en masse nye venner. Du kommer til at lære en masse mennesker at kende på din skole, men også i kirken eller til sportskampe på skolen. Alle disse mennesker er med til at forme en lille del af dit udvekslingsår. Mens andre kommer til at blive dine venner for livet, og dem, som du altid vil se, når du kommer tilbage på besøg.

Du kommer også til at få en anden familie på den anden side af jorden. De vil være din støtte igennem din hjemve, og dem, som introducerer dig for deres kultur, deres verden, og som inviterer dig ind i deres familie.

3. Flydende på engelsk

Et af formålene ved et udvekslingsår er selvfølgelig at forbedre sine engelskevner. Efter ens afrejse fra Danmark snakker man næsten kun engelsk. Selvfølgelig kan man snakke dansk med sin familie eller venner hjemmefra. Men man er nødsaget til at snakke engelsk for at kommunikere med sin værtsfamilie og venner i hverdagen.

Dette betyder også, at man hurtigt bliver meget bedre til engelsk. Man får et større ordforråd. Man lærer endda også en masse ord og ordsprog, som kun er normalt for det sted, man bor. Jeg lærte for eksempel, at de i Indiana nogle gange siger ”ope” i stedet for undskyld, og at de kalder sodavand for ”pop”.

4. Mod på at udforske verden

Med sådan et High School Year kommer man ud og bor i et helt nyt land. Du har måske været i landet før, men det at bo der, er en helt anden oplevelse. Det er en helt anden måde at udforske verden på. Alle de nye og fantastiske oplevelser gav virkelig blod på tanden. Til bl.a. at komme ud og se en hel masse af verden i fremtiden, og få lige så gode oplevelser. Jeg er helt sikker på, at du vil få lige så meget lyst til at udforske verden!

5. Kendskab til en anden kultur

Ved at bo et andet sted i et år kommer du automatisk også til at kende kulturen i dit nye land. Din værtsfamilie vil introducere dig til alle deres traditioner. De har måske nogle andre måder at fejre jul på, men så har de også nogle traditioner, som vi slet ikke har i Danmark. De fejrer for eksempel Thanksgiving, hvilket var et helt nyt koncept for mig. Det er dog en af de hyggeligste traditioner overhovedet, og jeg var så taknemlig for at have muligheden for at opleve den!

Deres levemåder og ting som mad, tøj og sport er også rimelig anderledes fra Danmark. Det er virkelig en oplevelse for livet at kunne opleve dette på førstehånd. Vi ved for eksempel ikke så meget om baseball eller amerikansk fodbold, men dette er deres vigtigste sportsgrene ligesom vores er fodbold eller håndbold herhjemme.

At tage til et andet land for at gå på High School er en oplevelse for livet, og jeg håber, at du får lige så meget ud af dit år, som jeg gjorde!

Vil du også på high school?Se mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller