Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

En mors erfaring ved at sende sit barn på sprogrejse til USA

En mors erfaring ved at sende sit barn på sprogrejse til USA

Oda på 14 år tog på sprogrejse i 4 uger til Long Beach, USA. Kirsten, som er Odas mor, fortæller her om Odas tur til Long Beach. Hun fortæller også, hvordan det er som forældre at have et barn ude at rejse i den store verden.

Har Oda haft en god tur?
Ja det har hun godt nok! Oda var i Long Beach i 4 uger, hvor hun boede på campus sammen med andre søde elever. Det har virkelig været en succes for hende at have været afsted. Der var et rigtig godt fællesskab, og det var virkelig en stor oplevelse for Oda. Hun er blevet mere selvstændig ved at være på denne rejse. Det er en mere voksen pige, vi har fået hjem – dog stadig teenager. Vi synes også, det er fedt, at hun selv gerne ville afsted, for det har virkelig givet hende selvtillid. Oda skal afsted igen på en sprogrejse, men denne gang til Frankrig, hvor hun skal bo hos en værtsfamilie.

Hvorfor valgte I, at Oda skulle på en sprogrejse?
Det var faktisk Oda, som selv bestemte, at hun ville afsted på en sprogrejse. Det kom som en overraskelse for os som forældre, da Oda godt kan være lidt tilbageholden. Men Oda ved bare hvad hun vil. Hun skulle bo på campus med de andre elever. Til informationsmøderne kendte hun allerede til dem, som havde været ude og rejse med EF før, da hun havde læst om dem på EF’s blog. Hun sparede selv op til sprogrejsen. Hun er blandt andet blevet konfirmeret, og der fik hun penge i gave, som hun kunne bruge i Long Beach. Oda valgte selv, at det skulle være EF, hun skulle rejse med. Vi forældre kendte ikke så meget til EF, udover nogle gamle klassekammerater, som rejste med EF, da de var unge. Men det er helt klart noget, vi er glade for. EF var meget professionelle og skabte en god kommunikation med os.

Hvad var det bedste for jer som forældre ved at sende Oda på en sprogrejse?
Både Odas far og jeg har rejst i vores unge dage. Jeg har blandt andet været i USA, hvor jeg lærte en masse engelsk. Vi bruger stadig det sproglige, vi lærte dengang, på vores jobs i dag. Vi elsker at rejse i vores familie. Derfor synes vi, det er vigtigt, at vores børn får det sproglige ind under huden. Især i den internationale verden vi lever i. At det så var en super fed tur for hende, gør det bare endnu bedre. Hvis man vil lære sprog, bliver man nødt til at sige noget, men det kan være svært, hvis man er genert. Så Oda har virkelig fået lært noget, og er blevet bedre til at snakke med andre.

Følte du dig forberedt, da Oda skulle afsted?
Ja, det gjorde jeg. EF var virkelig skarpe til at kommunikere med os. Det er bare rigtig godt, at de ved, hvad de skal lave, mens de er afsted, hvad reglerne er osv. Vi følte os forberedte, da hun skulle afsted. Oda vidste allerede meget mere end jeg selv gjorde omkring rejsen. Så jeg følte mig tryg ved at sende hende afsted til USA.

Fik du de informationer, du skulle bruge fra EF omkring rejsen?
Det informationsniveau, EF har, er rigtig højt! Det, at de hjælper eleverne med US taletidskort, så de kan kontakte deres forældre, synes jeg er så vigtigt. Det viser virkelig, at EF tager sig af ungerne og virkelig passer på dem.

Følte du dig tryg ved Oda rejste med EF?
Jeg følte mig rigtig tryg ved at lade hende rejse afsted med EF. Man får virkelig den her følelse af, at de tager sig af vores unger. EF var med os hele vejen op til den dag, hun skulle afsted. EF har over 50 års erfaring på sprogrejser, så man ved, at de ved, hvad de laver. Det gør os også trygge. Der var et kæmpe jordskælv i USA, mens Oda var afsted. 2 sekunder efter, at jeg havde set det i nyhederne, får vi besked fra EF om, at alt er okay, og at eleverne ville ringe hjem. Oda ringede hjem, fordi hun havde fået at vide, at hun lige skulle give sine forældre besked om, at alt var okay. Det virker virkelig som om, at EF har styr på det. De ved hvad de laver, og hvordan de skal reagere, hvis der nu skulle ske noget.

Har I nogle gode råd til andre forældre, som overvejer at sende deres barn afsted på en sprogrejse?
Bare gør det! Det er en kæmpe oplevelse for ungerne, og de lærer så meget ved at tage på en sprogrejse. Både det sproglige, men også bare det fællesskab man får til hinanden, og de minder man kommer til at skabe. Jeg er meget positiv overrasket over EF.

Vil du anbefale andre at sende deres børn på en EF Sprogrejse?

Ja det vil jeg! Kig på dit barn og se, om det er noget for dem. Hvis de nemt får hjemve, så skal man nok tænke over, hvor lang tid de skal være afsted. Jeg følte mig tryg ved at lade mit barn rejse med EF. Ungerne får virkelig noget ud af det, og Oda har virkelig lært en masse.

Har du fået lyst til at tage på sprogrejse?Bestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende