GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

15 tegn på, at du har studeret i udlandet med EF

15 tegn på, at du har studeret i udlandet med EF

At studere i udlandet er en oplevelse som ingen anden. Det vil åbne døre, som du aldrig havde forestillet dig, og tage dig af veje, du altid troede du skulle gå. Dine erfaringer forbereder dig til mange af livets store og uforudsigelige øjeblikke, men fletter sig samtidig også lige så stille ind i dine hverdagsrutiner.

I dag befinder du dig måske tættere på en fremtid, du ikke havde forestillet dig før du lærte et nyt sprog eller så mere af verden. Uanset om du er blevet flydende i et andet sprog ved at studere i udlandet, er du helt sikkert blevet mere selvsikker, kultiveret og forberedt på livets eventyr.

Her er har vi samlet 15 tegn på, at du har studeret i udlandet – kan du genkende dem?

1. Du har aldrig følt dig mere selvsikker

Du har fundet ud af, hvordan du skal navigere i et land på et sprog, du kun lige er begyndt at lære i praksis. Fra at handle dagligvarer til at finde rundt med offentlig transport, så har du lært at klare dig selv og dine daglige gøremål uden at blinke. En verdensmand (eller kvinde!) som dig kan klare enhver udfordring livet måtte byde dig, og intet kan stoppe din vej fremad.

2. Du har set alt hvad der er at se

Been there, done that. At leve som en lokal i din drømmeby har åbenbaret så meget mere end de kendte seværdigheder og store shoppingområder for dig. Men hvis du nogensinde har en ven, der skal rejse derhen, ved du alt om hvad man skal se og hvordan man skal finde vej rundt.

3. Du bruger stadig My EF-appen

MyEF er blevet en vigtig del af dit liv. Fra at kigge på skoleskemaer til at skrive med andre elever – det er samlingssted for samtlige EF-studerende. At tjekke appen dagligt er blevet så stærk en vane, at du stadig åbner den fra tid til anden.

4. Dine sociale medier har aldrig taget sig bedre ud

En af de første ting du gjorde, da du ankom til din destination var at knipse et foto, du kunne dele med dine venner og følgere. Uanset om du er på Miami Beach eller har taget et klassisk foto af Big Ben i London, så har du dækket alle de flotteste seværdigheder på din destination, og det stopper ikke her. Din #tbt er legendarisk, men erfaringen har lært dig at skabe indhold ikke bare til de sociale kanaler, men i dit liv.

5. Når vi snakker om sociale medier – der er seriøs nostalgi!

Når du bladrer gennem EF’s Instagram kan du ikke undgå at føle alvorlig nostalgi. Før denne tur anede du ikke, at du kunne have hjemve til et sted, du ikke engang er vokset op.

6. Din omgangskreds går hele vejen rundt om jorden

Havde du nogensinde troet, at dine bedste venner ville bo i forskellige dele af verden? Du har ikke bare venner i forskellige postnumre – nu bor dine venner over hele verden, og du har allerede planlagt at besøge dem

7. Din næste rejse er på husets regning

En af de bedste ting ved at studere med EF er, at du har muligheden for altid at vende tilbage. Du kan få alle fordele ved at være EF Ambassadør: gratis rejser, nye oplevelser og muligheden for at holde forbindelsen med venner og bekendte fra din sidste rejse.

8. Du drømmer på dit andetsprog

Man siger, at når dine drømme foregår på dit andetsprog, er det tegn på, at du er blevet flydende i sproget. Du kan ikke blot tale og forstå næsten alt på det sprog, du studerer, men selv dine drømme foregår på sproget. Det er så lang tid siden det begyndte, at det ikke engang er specielt for dig længere…

9. Du er mester i at finde rundt

Du er fuldstændig uimponeret over fremmede transportsystemer. Om det handler om at finde rundt i New Yorks undergrund, med streetcar i Toronto eller bus i St. Julians, så har du det sorte bælte i offentlig transport.

10. Din karriere har bevæget sig ind på et nyt spor

Arbejdslivet er en vigtig ting at tænke på, mens du studerer. For de fleste studerende er målet at finde en karriere, som de elsker og føler sig velforberedte til. At studere i udlandet har givet dig forudsætningerne for at gøre netop det!

11. Din værtsfamilie er dit nye hjem

Du har haft en fantastisk værtsfamilie, som lærte dig alt det, du skulle vide om byen du boede i. Og efter noget tid føltes hele byen som dit andet hjem, fordi du har brugt lige så meget tid på at besøge dine venner på Residence, som du gjorde i din værtsfamilies hus. Du savner den hjemmelavede mad og har endda prøvet et par af de opskrifter, som du har fået med hjem, efter du er landet i Danmark igen.

12. Du har lært at træffe kloge valg

Du ville gerne på udflugt til Grand Canyon og Las Vegas, samt shoppe, tage på roadtrip og spise på alle de cool restauranter i 50 miles omkreds. På et tidspunkt måtte du træffe nogle valg og prioritere hvad du kunne og ikke kunne gøre. Du fandt en løsning, så du fik det meste ud af dine penge, lærte at lave et budget og maksimere din tur.

13. Du lærte et uventet sprog

Nej, jeg tænker ikke på det, du tog afsted for at studere. Det viste sig, at få af dine klassekammerater talte dansk (hvis overhovedet nogen!), og I knoklede for at kommunikere på jeres fremmedsprog. Når det fejlede, måtte I ty til en sofistikeret version af tegn og gæt med grynt og overdrevne håndbevægelser, som du måske kan skrive en hel manual til. Det ville i hvert fald være et godt redskab at give videre til nye studerende!

14. Du savner EF-personalet

Du har fået venner fra hele verden, som du vil savne. Men du vil ikke mindst savne personalet. Dine lærere, receptionisterne, aktivitets-lederne. De var med dig på ethvert skridt af rejsen, og du vil aldrig glemme dem.

15. Du føler dig som en global borger

Da du meldte dig til et sprogkursus i udlandet var du nervøs for at være væk så længe hjemmefra. Men nu, hvor du har gjort det, kan du ikke bare se dig selv bo i udlandet på et tidspunkt i fremtiden, du er faktisk ved at planlægge præcis hvordan det skal ske.

Begynd at planlægge dit næste eventyrUdforsk vores programmer
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op