Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til Miami

10 ting du bør vide, inden du flytter til Miami

Uanset om du bliver et par måneder eller et år, så vil vores insider guide til Miami sikre, at du er klar til livet i det sydlige Floridas mest populære by. Her er vores bedste tip til ting, du skal vide, før du flytter til Miami.

1. Vær forberedt på fugtigheden

Desværre er hyppige krusede hårdage ikke det eneste problem forårsaget af al den fugt i luften. Miami er udsat for oversvømmelser og storme i orkansæsonen: fra juni til november skal du holde øje med den lokale vejrprognose, når du nyder sommervarmen og sørg for, at du er forberedt på alarmer om det dårlige vejr.

2. Og på AC

Det er meget varmt udenfor, men du kan være sikker på, at varmen ikke vil komme indendørs! Miami beboerne elsker deres aircondition lige så meget, som de elsker deres tan året rundt. Korte t-shirts og solbriller kan være uniformen udenfor, men hav et ekstra lag med dig når du træder ind på et kontor, klasseværelse, biograf eller en butik. Chancerne er, at klimaanlægget puster en kold luft ud, som føles som arktisk kuling.

3. Du kan øve dit spansk (og andre sprog?)

Miami er super multikulturelt. Selvom du måske flytter for at forbedre dit engelsk, så kan du muligvis også finde dig selv i practicando tu Español, da 60% af beboerne i Miami taler spansk!

4. Finde en lejlighed

Hvis du rejser som studerende, har din skole nok en boligafdeling, der kan hjælpe dig med at finde et sted at bo. Hvis du ikke bor hos en værtsfamilie eller i en bolig, vil det gøre det meget mere overkommeligt at bo i Miami, hvis man deler en lejlighed. Så find nogle venner, der ønsker at bo i den samme del af byen eller kom i kontakt med klassekammerater ved at tilmelde dig en Facebook gruppe eller skoleorganiseret gruppe for at finde potentielle værelseskammerater.

5. Komme rundt

Der er ingen metro. I stedet bruger folk Metrorail (ligner en metro), Metrobus og det sporvognslignende Metromover-netværk for at komme rundt. Metromover er gratis at bruge, mens Metrorail og Metrobus begge kan betales ved at bruge et EASYCard, som du forudbetaler og genopfylder. Det er intet problem, hvis du mister dit EASYCard. Du kan også bruge EASYPay appen. Du kan køre i 30 dage på dit udenlandske kørekort som studerende eller 12 måneder som turist. Hvis du vil køre i længere tid, skal du bestå din amerikanske køreprøve. Trafikken i Miami er dog berygtet for at være dårlig. Det er sandsynligvis bedst at holde sig til det offentlig transport, gåture eller cykling.

6. Forståelse af skatter

Salgsafgift i Miami er 7% og er normalt ikke inkluderet i priserne på varer, som du ser på prismærkerne. Bliv ikke chokeret, når varer vises dyrere end du forventer, når de scannes gennem kassen, og husk dette, når du arbejder med budgetter.

7. Visum

Det amerikanske visumsystem er et af verdens mest komplicerede. Hvis du rejser som studerende, hjælper det firma, du rejser med eller den skole du går på med det. Du bliver sandsynligvis nødt til at besøge din lokale amerikanske ambassade og få en snak med dem og for at præsentere dine identifikationsdokumenter og skoleudskrift.

8. Vid, hvor du skal hænge ud

Med sit gyldne sand, smarte restauranter og stilfulde barer og klubber er South Beach populær blandt turister, lokale og kendt. For at opleve Miamis cubanske scene, kan du prøve salsadans i Little Havana. Forretningsområdet i Miami centrum er for bymenneskerne, som work hard play hard, mens kreative typer elsker design-distriktet, der er spækket med studios, gallerier og kunstinstallationer. Uanset hvilken vibe du søger, så er der et sted for dig.

9. Apps til hverdagen i Miami

Installer Lyft og Uber for nemt at bestille en taxa eller deltag i en lift-deling fra din telefon. Download GrubHub og Postmates for at få din yndlingsrestaurants mad leveret lige til døren. Instagram skal af åbenlyse grunde allerede være på din telefon, men billedredigeringsapps som VSCO kan få dine Miami-snaps til virkelig at skille sig ud. Google Oversæt funktionen oversæt-fra-kamera kan også være meget nyttig, hvis du kæmper med at læse en menu eller et tegn.

10. Folk kommer for sent

Det startede måske på grund af den forfærdelige trafik, eller måske er det bare det uendelige solskin, der gør alle meget afslappede, men alt kører lidt sent i Miami. Men en ting er sikkert, uanset om du venter på at venner møder dig til kaffe eller din mad tager lang tid på at ankomme til en restaurant, så er det ikke det værste sted i verden at skulle vente.

Er du selv blevet inspireret til at flytte til Miami?Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser