Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du kan lave på Vancouver Island

10 ting du kan lave på Vancouver Island

Victoria, der ligger syd for Vancouver Island, er en mindre kendt by sammenlignet med nogle af de andre canadiske byer. Ikke desto mindre strømmer næsten 4 millioner turister til Victoria hvert år for at udforske den maleriske havudsigt, de historiske seværdigheder og besøge de trendy barer og restauranter.

Der er en uendelig lang liste over ting man kan lave på ”The Island”, som de lokale i Victoria og Vancouver Island kalder det. For at give dig en idé om alle de ting du kan lave på Vancouver Island, så læs vores 10 nøje udvalgte ting, som du ikke vil gå glip af.

1. China Town og Fan Tan Alley

Mange mennesker ved det ikke, men Victoria er hjemsted for den næst ældste China Town i Nordamerika og den ældste i hele Canada. Den canadiske historik angående immigranter startede tidligt, da kinesiske immigranter ankom Victoria i de tidlige dage. De blev tiltrukket af den bjælke-og skibsindustri og findes i Canada.

I Chinatown vil du nu kunne se et fantastisk udvalg af autentiske kinesiske butikker og restauranter, smukke kirsebærtræer og historiske seværdigheder. Dog er der én seværdighed som er mere berømt end de andre – Fan Tan Alley. Her kan du blandt andet finde et gammelt kasino. Fan Tan Alley er blevet istandsat og er blevet til en pulserende turist destination, hvor man kan besøge lokalejede butikker og gallerier. Fan Tan Alley er også rekordholderen for Canadas smalleste gade, som kun måler 0,9 meter på sit smalleste punkt.

2. Den indre havn

Victoria, der var kendt som en skibshavn i de første år, er stadig hjemsted for en travl havn med hav fly, færger og tour både, der ligger ved havnefronten. Punktet, hvor de alle mødes, kaldes den indre havn hvor der er mange berømte seværdigheder rundt omkring. Her kan du blandt andet se det berømte Empress Hotel, som er et af Victorias ældste hoteller (Over hundrede år gammel!). Dette chateauesque luksushotel har både haft berømtheder og royale boende og er bestemt et besøg værd.

En anden berømt seværdighed er BC parlamentsbygningen. Denne ærefrygtindgydende bygning blev bygget i 1897 og huser provinsens regering.

3. Dallas Road og Ogden Point Breakwater

Victoria ligger på den sydlige spids af Vancouver Island, hvor den sydligste spids af Victoria tilbyder en fantastisk udsigt udover havet og de fjerne olympiske bjerge i Washington. Dallas Road er gaden der strækker sig langs denne sydlige kant og har nogle fantastiske vandrestier og trapper til stranden. Både turisterne og de lokale nyder udsigten. Stien kulminerer ved Ogden Point Breakwater, som er en sti der strækker sig ud mod havets farvande, der giver uovertrufne fotomuligheder og lejlighedsvise dyrelivsobservationer af oddere, sæler og endda hvaler!

4. Beacon Hill Park

Denne 200 hektar store park beliggende i det sydlige Victoria er en af byens fremtrædende destinationer! Lokal flora og fauna vises fuldt ud i parken i forskellige områder. Marker, skovens damme og meget mere er hjemsted for hejre, skildpadder, oddere og lokale ugler og fugle.

Der er et vandland, et par tennisbaner og en zoologisk have for husdyr, som er sjove for både børn og voksne. Som en hyldest til de indfødte Songhees-mennesker er der en totempæl, der er den 4. største i verden, placeret ved indgangen til parken. Om sommeren kan du opleve koncerter, film og begivenheder i parken hele sæsonen.

5. Kajak eller Paddleboard ved Willow’s Beach

Der er ikke mangel på smukke strande i Victoria, men det kan argumenteres at denne er den bedste. I ly fra det åbne hav bag naturlige klipper er dette et ideelt hang-out sted. Spil strandspil eller løb rundt i den nærliggende park og køb snacks ved den gammeldags snackvogn ved indgangen. Hvis du virkelig ønsker at udforske dette område, bør du tage ned til vandet og leje en kajak eller et paddleboard for at se havet på den måde det var meningen det skulle nydes på: Tæt på!

6. Hvalsafari i Salishavet

Vancouver Island er hjemsted for en række fantastiske dyr, men ingen er mere majestætiske eller ærbødige end deres lokale hvalbestand. Orkahvaler er berømte i regionen, men der er også pukkelhvaler, gråhvaler og forskellige marsvin, der svømmer i de lokale farvande. Rejs via højhastigheds luksuskatamaran eller på en lille zodiac båd i det åbne hav og se en af jordens mest fantastiske skabninger i dets naturlige miljø.

7. Goldstream National Park Trestle & Salmon Run

Bare en kort køretur fra Victoria ligger den nationalt beskyttede Goldstream National Park. Der er mange vandrestier og campingpladser, men de fleste besøgende kommer her for at klatre op til den gamle forladte jernbanebro for udsigten og for at tage en selfie.

Hvis du tager til goldstream i slutningen af oktober eller i begyndelsen af december, kan du også opleve det forbløffende naturlige salmon run fænomen. Horder af laks der svømmer fra havet upstream til deres fødested for at starte den nye generation. Det er helt utroligt at se.

8. East Sooke Provincial Park

Dette er en anden provinspark, der ligger en kort biltur fra Victoria, men i stedet for en udsigt over tårnhøje bygninger og tæt skov kan du her opleve en panoramaudsigt udover havet. East Sooke Park har mange stier, men den mest berømte er Juan de Fuca-stien, der følger vandkanten, hvor du kun befinder dig få meter væk fra havet! Medbring dit kamera og din frokost og hold øje med sæler og hvaler langs vandkanten.

9. Road Trip til Tofino

Victoria er muligvis den største by på Vancouver Island, men der er mange flere fantastiske steder spredt udover hele øen. Du kan køre “up-island”, som de lokale siger, til nogle verdensberømte steder, der inkluderer Nanaimo og Comox. Ingen er dog mere berømte end Tofino, som er et smukt kystsamfund, der ligger i ly af en gruppe øer.

Denne destination er blevet berømt for sin utrolige udsigt, surfing, varme kilder og adventure turisme. Sov i stil på et luksusresort eller gør det på et budget og mød nogle seje mennesker på de lokale hostels. Ingen bør gå glip af Tofino!

10. Udforsk Gulf Islands

Hvis du tager færgen fra Vancouver til Victoria, kommer du gennem en gruppe øer kaldet Southern Gulf Islands. At bo på en så lille ø kan virke fjerntliggende, men disse øer er rig på historie, samfund og kultur og har også eksotisk natur, der kan udforskes.

Saltspring Island er den største og mest populære, og her findes det berømte udendørs marked som finder sted hver lørdag om sommeren. Dog er Hornby Island og Galiano Island også populære destinationer. Tag en færge til en af disse destinationer og oplev hver af øernes hemmeligheder såsom skjulte restauranter, hemmelige svømmesteder og afsondrede naturstier. Vancouver Island er ikke den eneste ø der kan udforskes!

Vil du gerne leve som en lokal på Vancouver Island? Find den rette rejse til dig med EF.Læs dem her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser