GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Singapore

10 grunde til at elske Singapore

For mange betyder Singapore en skyline fuld af flotte bygninger og skinnende rene gader. Mens det er sandt, byder the Lion City på meget mere, end hvad du kan se med det blotte øje. Fra flotte, trendy restauranter rundt omkring i hele byen til en frisk modescene, vil byen med de konservative regler overraske dig.

Her er 10 gode grunde til at elske Singapore – forbered dig på at blive overvældet af rejselyst.

1. Mad

Som et resultat af kinesisk, malaysisk og indonesisk indflydelse, er det ingen overraskelse, at maden i Singapore er kendt for dens kvalitet og diversitet. Byen er også hjem for den billigste Michelin-restaurant i verden: Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken and Noodle. Mens navnet muligvis er en mundfuld, serverer denne streetfood restaurant simple (men meget lækre) retter. Singapore er også hjemsted for mange madmarkeder (kaldt hawker centers), hvor nogle er placeret under jorden, så vi anbefaler helt bestemt, at man laver noget research inden, for at finde de hemmelige, underjordiske perler!

2. Sprog

Som en tidligere britisk koloni, er det ikke overraskende, at ét af byens mest talte sprog er engelsk. Singapore tiltrækker folk fra hele verden, hvilket skaber en fantastisk multikulturel befolkning. Da mange menneskers fællessprog er engelsk, er det en fantastisk mulighed for at styrke sine sprogkundskaber og tale med folk fra hele verden.

3. Marina Bay Sands

Hvis du vil opleve én af Singapores mest fantastiske udsigter, så tag til Marina Bay Sands. For dem, der bor på luksushotel, er der en helt fantastisk infinity pool på toppen af det imponerende arkitektoniske hotel Marina Bay Sands Hotel. Men frygt ikke – besøgende kan købe billetter til Sky Park observatoriet, som ligger på toppen af hotellet. Observatoriet giver en spektakulær 360º udsigt over byen og er helt sikkert et besøg værd.

4. Gardens by the Bay

Singapore er kendt som the Garden City med god grund – næsten halvdelen af byen er indrammet i grønne omgivelser. Fra naturreservater til Singapores botaniske have, mangler der ikke noget grønt i denne by. Der er mange forskellige ting at se og lave i Singapore, hvor Gardens by the Bay er et af de steder, man skal besøge. Det er hjem for mere end 1 million planter, så haverne præsenterer et stort udvalg af grønne planter for at imponerer de besøgende. Fra de rolige vandfald i Cloud Forest til the Supertrees, som omdanner solstråler til lys, er Gardens by the Bay en oplevelse, man ikke må gå glip af.

5. Kultur

Kulturen i Singapore er formet af forskellige etniske indflydelser. Folk fra mange forskellige lande, med forskellige religioner, bor side om side i harmoni. Noget der er konsekvent over hele byen, er renlighed og respekt. De stramme regler og tunge sanktioner mod ting som at tygge tyggegummi og smide med skrald – selvom de måske trænger til en justering – er nogle af grundene til, at Singapore er én af de reneste byer i verden.

6. Renlighed

For at gå videre fra forrige punkt, må man ikke overse Singapores renlighed. Hvis din tidligere opfattelse af en storby involverede, hvordan det er at gå gennem en masse skrald, vil Singapore være en glædelig overraskelse. Gaderne og de offentlige transportsystemer er skinnede rene, hvilket betyder, at du ikke vil føle behov for at bade i antibakteriel håndsprit efterfølgende.

7. Strandene

Der er intet mindre end syv strande i Singapore. Fra Palawan Beach, med dens mystiske badebro, til den billedskønne strand på Lazarus Island, som ligger ud fra kysten i Singapore, er du forkælet med valg i denne smukke by. Sug solen til dig, nyd udsigterne eller spil et spil volleyball på stranden – uanset hvad er du sikret en god oplevelse.

8. Med på moden

Mens Singapore måske ikke er den første by, man kommer i tanke om, når man tænker på mode, har byen en hel del at tilbyde. Mange unge designere har installeret dem selv og deres designs i tidligere slagterhuse langs Haji Lane. Som en stærk kontrast til de større shoppingcentre, tilbyder Singapores ”originale hipster nabolag” en del vintage butikker, sjove print og skøre designs. Gaderne er også yderst Instagram-venlige, så hav din telefon klar!

9. ArtScience Museum

Udover at være et smukt arkitektonisk syn, åbner Singapores ArtScience Museum også dørene for en fascinerende sammensmeltning af kunst og teknologi. Future World udstillingen er specielt interessant. Det fordybende rum tager museumsgængerne på en rejse gennem fire nøgle-fortællinger: Natur, By, Park og Rummet. Sammen vil disse elementer fortrylle med de smukke lys og den interaktive kunst, som giver en uforglemmelig oplevelse.

10. Sommer året rundt

Hvis du ønsker solrige sommertemperaturer året rundt, er du sikkert vild med det faktum, at gennemsnitstemperaturen i the Lion City er 32ºC. Du kan godt glemme den uldne rullekrave og dynejakken, og fuldt ud omfavne udsigten til en permanent tan med Singapores non-stop t-shirt temperaturer.

Studér engelsk med os i SingaporeLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op