GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Malta

10 grunde til at elske Malta

Det er umuligt ikke at elske Malta. Der er sol året rundt, flere fantastiske strande, end du kunne drømme om, et levende byliv og ikke mindst et utal af muligheder for at dyrke sport og adventure.

Det er blandt andet også derfor, at den danske YouTuber Kristine er på vej til Malta i sommeren 2018!

Malta har noget for enhver smag og enhver aldersgruppe – her får du en liste med 10 ting, der vil få dig til at fortryde, at du ikke allerede har pakket kufferten. Seriøst!

1. Evigt solskin…

Denne middelhavsnation kan prale med en otte måneder lang sommer, så der er aldrig et dårligt tidspunkt at tage af sted for at opleve øens rustikke charme. Fra april til oktober bader Malta i temperaturer op imod 30 grader, og lavpunktet nås om vinteren med 15 graders dagstemperatur i januar. Det er også et af de mest solrige steder i Europa med mere end 3.000 solskinstimer om året. Selv om ”vinteren” kan du nyde et dyp i det krystalklare vand eller toppe din tan op på en af Maltas uendelige strande.

2. Smukke strande…

Malta har alt for mange lækre strande til at nævne i dette blogindlæg. Uanset om du skal nyde en svømmetur i de indbydende vande ved St Peter’s Pool eller feste med dine venner på det gyldne sand ved Ghain Tuffieha – så har Maltas øer den perfekte strand til dig. Det eneste problem er, at når du først har oplevet strande som Golden Bay eller det aflukkede indløb ved Mgarr ix-Xini, så vil du have svært ved at forlade stedet…

3. Den blå lagune…

Malta består af tre større øer. Klemt imellem de du hovedøer Malta og Gozo finder du mini-øen Comino. Denne stenfyldte ø er hjem for bare fire indbyggere, men er en favorit hos både lokale og turister, som søger uspolerede landskaber og gemte huler. Ingen tur til Malta er komplet uden at opleve de forførende azurblå vande i Cominos Blå Lagune – en af Maltas mange fantastiske naturlige bassiner.

4. Natteliv i verdensklasse…

Om dagen vil du nok opleve Malteserne som afslappede og tilbagelænede, men tag ikke fejl: nattelivet er alt andet end søvnigt. Kig bag de gamle facader, og du vil opleve at Malteserne i den grad forstår at feste med de bedste internationale DJ’s såsom Tiesto, der spiller sets på øen. Landets natteliv topper særligt i St. Julian, hvor dansegulvene gløder i natten.

5. En historie uden lige…

De tidligste tegn på menneskelig beboelse på Malta dateres mere end 7000 år tilbage – meget ældre end de egyptiske pyramider eller Den Kinesiske Mur. Det er intet under, at de charmerende gader får øen til at føles som et pittoresk museum under åben himmel. Fæstningsbyen Mdina er sted for en spændende og farverig historie, som strækker sig mere end 4000 år tilbage. Hovestaden Valletta er så smuk, at hele byen er udpeget som UNESCO verdenarvsområde.

6. De mest imødekommende indbyggere…

Hvis du bor hos en maltesisk familie, vil du ikke være en gæst. Du vil være en del af familien. Malteserne er nogle af de mest imødekommende mennesker på jorden. De er også blandt de mest sprog-elskende, og både maltesisk og engelsk er anerkendt som officielle sprog på øen. Også italiensk tales af cirka to tredjedele af befolkningen.

7. Den skønneste mad…

Alle ved, at middelhavskøkkenet er noget af det lækreste på denne jord. Maltesiske retter byder på en fortryllende blanding af traditioner og råvarer fra mange forskellige lande, der gennem tiderne har haft indflydelse på Malta. Malteserne er meget stolte af deres madkultur, der især bygger på friske og lækre retter med fisk.

8. Korte afstande…

En af fordelene ved at besøge den lille ø er, at du aldrig er langt væk fra dit næste eventyr. Storslåede strande, pulserende natteliv og de mest stille oaser ved kysten er altid indenfor rækkevidde – og kræver ikke en længere udflugt. Malta måler måske kun 27 km på den lange led og 14 km i bredden, men øen er spækket med flere vidunderlige oplevelser, end du kan forestille dig.

9. Turkisblå bølger…

Maltas turkise vand indbyder til nogle af de bedste snorkel-ture i Europa. Sørg for at tage på snorkling i hulerne og revene ved Comino og oplev middelhavets smukkeste turkise nuancer. Malta er også brændpunkt for mange andre typer vandsport, såsom windsurfing og jetski. For dig, som foretrækker lidt roligere oplevelser til havs, kan du padle rundt ved kysten i kajak eller rocke det vindblæste look på en af de skønne sejlbåde.

10. Altid et eventyr indenfor rækkevidde…

Hvis du kan slæbe dig selv væk fra vandet, er der ridestier og fantasiske mountainbike-ruter, som tager dig langt væf fra turiststrømmen. Erfarne guider, som brænder for at fremvise deres lands naturlige skønhed, vil tage dig på en rejse gennem den uberørte natur, hvor du kan opleve hemmelige udsigtspunkter og små gemmesteder.

Fotos: Jon Rawlinson, Flickr/Creative Commons

Rejs til Malta med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op