Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske San Diego

10 grunde til at elske San Diego

San Diego skal være på din bucket list. Med spektakulært vejr, en livlig udendørskultur, fantastisk shopping og mad, der er så smuk, at du vil bruge lige så lang tid på at Instagramme det, som du vil på at spise det. Denne by i sydlige Californien er det hele værd! Her er 10 grunde til at elske San Diego.

1. 10/10 vejr

Venner, når I pakker til San Diego, skal I efterlade alt jeres vintertøj derhjemme. Med lav luftfugtighed om sommeren, solskin året rundt og ét af USA’s mest tempererede klimaer, takket være kystbrisen, er beboere i San Diego udenfor så meget som muligt. Hvilket selvfølgelig betyder, at kysten kalder…

2. Strandkulturen bugner

Det er rigtigt – takket være tidligere nævnte fantastiske vejr, er stranden det perfekte sted at tilbringe din tid i San Diego. Og byen ved det: med 155 kilometer kystlinje er det en parade af perfekte steder for enhver strandsport, lige fra surfing til stand-up paddleboarding og kitesurfing.

3. Foodalicious

Da Mexico kun er 25 kilometer væk, har San Diego en stærk mexicansk mad-vibe (tænk på fisketacos, carne asada, mole, menudo og talløse Margaritas). Er du ikke så vild med la comida mexicana? Andre kulturer er ikke glemt. I San Diego kan du også finde lækre asiatiske, mellemøstlige og italienske kroge, hvor du kan afprøve dine smagsløg.

4. Hjemmelavede drikke og byens lys

En aften i byen ville være perfekt efter al den dejlige mad, ikk’? Du vil hurtigt opdage at hjemmebrygget øl er stort i San Diego med mere end 85 bryggerier, hvilket gør det til én af USAs store spillere i det felt. Men hvad end du bestiller, er en udsigt det perfekte tilbehør. Så læn dig tilbage og slap af på en af byens mange (mange) rooftops, som er designet til alt fra en stille og rolig aften til det meget elegante.

5. San Diego er en perfekt base til videre rejse

Tænker du på at rejse videre efter San Diego? Der var du heldig: det er en travl havneby med cruises til Hawaii og Stillehavsøerne. Det er også tæt på (du ved, for et land så stort som USA) Las Vegas, San Francisco og LA. En anden ide til en weekendtur er vingårdene i San Diego County Wine Region, i San Pasqual og Ramona Valleys.

6. Birch Akvariet

Spirende havbiologer og enhver, der elsker havet, vil elske Birch Akvariet, som ligger ved Scripps Institution of Oceanography; et mindre akvarium end andre monster store akvarier, som giver dyreelskere en dårlig mavefornemmelse. Smut over og se hajer, søheste, tangskove og havvidenskab i fuld flor, når forskere undersøger, hvordan vores havøkosystemer reagerer på klimaændringer.

7. Meget Instagram-venlige solnedgange

Bare, wow. Byens lilla, blålige, lyserøde, orange solnedgange er det hele værd. Pak en hyggelig picnic og tag op til en af San Diegos bedste udsigtsposter. De bedste steder er efter vores mening Ocean Pier, Crystal Pier og Coronado Beach.

8. Himmerige for kajakroning og snorkling

Elsker du at ro i kajak? Eller tror du, du vil komme til det? Med så meget kystlinje har San Diego helt sikkert et par gemte perler at besøge. Vi tager vores hat af til La Jolla Shores, hvor du kan ro i kajak gennem grotter og snorkle med (fuldstændig rolige) leopardhajer, når de strømmer til området for at forberede sig på at føde.

9. Kreativ byplanlægning i San Diego

San Diego har fundet en måde at gendanne gamle ledige pladser i byen til attraktive destinationer på. Se bare SMART Farm, hvor du kan finde friske produkter, blomster og lære, hvordan man holder have i byen. Leg en leg i the Quartyard, eller køl ned ved Waterfront Park.

10. Balboa Park

Med over 4,8 km2 af grønne områder, over 15 museer og kulturelle institutioner, herunder San Diego Zoo, haver, en golfpark, butikker, en kopi af Globe Theater (ja, dér hvor Shakespeare rendte rundt), har du brug for ordentlig tid til at udforske Balboa Park. Den er trods alt langt større end New Yorks Central Park. Den bedste måde at lære San Diegos mest berømte bypark at kende? Langsomt, om eftermiddagen og med en masse kaffe.

Udforsk San Diego med EFBestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser