GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Bournemouth

10 grunde til at elske Bournemouth

Varietet er kodeordet, når folk snakker om Bournemouth. Den idylliske kystby på Englands sydkyst er fyldt med muligheder for underholdning og udendørsaktiviteter. Den har også fået flere priser for sine gyldne strande og biologisk forskellige haver. For bosiddende og udenlandske besøgende tilbyder byen det perfekte mix af spænding og ro.

1. Prisvindende strande

Der er over 11 km sandstrande, som pryder Bournemouths kyst, med over 1400 farverige strandhytter. I 2018 kårede Tripadvisors Travellers’ Choice Awards byens strande til at være de bedste i Storbritannien og de femtebedste i hele Europa. Strandene har også vundet flere priser for deres vandkvalitet og bæredygtighed. På en solskinsdag kan du se et flot landskab, der strækker sig langs kysten, eller endda en klippe, der løfter sig over det hele. Du vil se fantastiske udsiger over blødt sandt, glimtende vand og blå himmel.

2. Kunst ved vandet

Hver september kommer Bournemouths kystlinje til livs med et spektakulært, kulturelt show. En fejring af kunst, kultur og sammenhold, som hedder Arts by the Sea. Eventet sørger for, der er nok diversitet til, at alle kan have det sjovt – fra litterære oplæsninger og open-air teaterstykker, til danseoptrædener og live optrædener kendt som ’Sounds by the Sea’.

Men den kreative scene stopper ikke, når festivalen er slut. Bournemouth er et livligt midtpunkt for kreative hoveder hele året rundt og har hundredvis af kreative bureauer og et universitet med speciale i kunst. Intet af dette er dog særligt overraskende, når du kender byens litterære tilkobling til forfattere som JRR Tolkien, Enid Blyton og forfatteren af Dr Jekyll and Mr Hyde.

3. Mole til mole

Bournemouth har ikke kun vundet priser for dens strande, men er også kendt for sin picture-perfect Victorian Pier, som er perfekt til en familieudflugt på grund af den forlystelsespark, der ligger på den. En lille by i nærheden, der hedder Boscombe, har også en imponerende mole, som har en café og en strandbutik. Men udover molens fantastiske arkitektur og underholdningsattraktioner, er der også noget andet særligt over dem; hver år dykker tusinde af mennesker i havet i forbindelse med Pier to Pier udfordringen. Deltagere svømmer fra Bournemouth mole til Boscombe mole, en distance på 2,25 kilometer, som tager minimum 2 timer at fuldføre.

4. Masser af vintage

Når du har kigget i alle de små butikker langs molen ved Poole Harbour, kan du gå ned til Christchurch Road, hvor du vil finde en masse antikforretninger og genbrugsbutikker, som du kan udforske. Du vil nå frem til en forstad til Bournemouth, som hedder Pokesdown, som hurtigt har gjort et navn af sig selv som det nye ”Vintage Quarter” i byen. Du kan også besøge det store Bournemouth Vintage Emporium. På trods af dens udseende, er denne industrielle bygning hjem for vintage-herligheder, hvor du helt sikkert vil kunne bruge en hel eftermiddag på at kigge alle tingene igennem. Der er endda et vintage te-værelse, hvor du kan slå fødderne op i nogle vintage sofaer efter al den shopping.

5. Udendørsmuligheder

Bournemouth Upper, Central og Lower Gardens er alle prisvindende. Lower Gardens er perfekt til frokosttid, da der er en musikpavillon, en minigolfbane og en masse streetfood-boder. Hvis du kan lide at træne, kan du spille tennis ved den stille Central Garden eller løbe langs strømmen ved Upper Gardens. Men hvis du leder efter noget med mere fart på, kan du sejle i kajak, båd og kano, surfe, dykke, snorkle, stå på wakeboard, windsurfe, jetski… mulighederne er mange.

På en regnfuld dag kan du rykke det sjove indendørs og besøge RockReef aktivitetscenter, som har en forhindringsbane, en klatrevæg og ziplining.

6. Skør arkitektur

Du tror måske, du er blevet skør, når du ser Bournemouths hus på hovedet. Og selvom denne moderne kunstinstallation er karakteristisk nok i sig selv, kommer den endnu mere til sin ret blandt de klassiske Victorianske bygninger. Når du har set huset og gået en tur langs de Victorianske moler, kan du besøge den nærliggende historiske by, Christchurch. Denne gamle by ligger ved mødestedet for to floder (Avon og Stour), og langs dens brostensbelagte gader, kan du finde en masse gammeldags engelske pubs. Glem ikke at besøge Highcliffe Castle, mens du er dér.

7. Fredagsfyrværkeri

På de fleste fredage i løbet af sommeren er Bournemouth lyst op af fyrværkeri på molen. Saml dine venner, noget god mad og et tæppe og se vidunderligheden. Det er ikke alene fantastisk, det er også gratis. Der er selvfølgelig også det flotte fyrværkeri, som finder sted den 5. november hver år på Bonfire Night, som er et årligt event i Storbritannien for at markere Guy Fawkes’ fiasko om at springe Houses of Parliament i luften. En mindre kendt og interessant fact om dette er, at designeren af Bournemouths fyrværkeri faktisk var Guy Fawkes leverandør af dynamit.

8. Old Harry Rocks

Ca. 5 km. fra Bournemouth finder du Old Harry Rocks. Disse tre kalkformationer står majestætisk i vandet og markerer slutningen af Jurrasic Coast, som er en strækning langs den engelske kanals kyst, og kendt for dens mange fossiler og naturlige træk, som viser 185 millioner års geologisk historie. Klipperne er også fyldt med mysterier og magi på grund af de mange historier, der er knyttet til dem. Legenden siger, at en berømt pirat fra Poole ved navn Harry Paye skjulte sit skib bag klipperne. Nogen siger også, at djævlen sov på klipperne, og djævlen var kendt som Old Harry.

9. Bristiske snacks

Fish and chips ved molen eller engelsk morgenmad på en deli cafe? Eller måske eftermiddagste i en antik gårdhavecafe? Der er mange klassiske britiske valg man kan vælge imellem til at spise og drikke i Bournemouth. Der er endda en måde, hvorpå man kan få te, mens man er på farten og ikke har tid i din sightseeingplan til en lang te pause. [Friedas Teabus](https://efcom-my.sharepoint.com/personal/emilie_larsen_ef_com1/Documents/Microsoft Teams Chat Files/. https:/www.friedastearoom.co.uk/tea-bus/?_ga=2.132984590.108086576.1563520495-434539874.1563520495) vil køre dig langs Bournemouths kyst, mens der serveres fancy britiske kager og te.

10. Ø-udflugt

Fra Poole Harbour kan du tage en færge over havet til det nærliggende Brownsea Island, som er fyldt med dyreliv. Grib dit kamera og vær klar til at tage nogle gode billeder af de sjældne røde egern, isfugle, påfugle og Sika hjorte. På trods af at man tillader tusindvis af besøgende på øen og dens udendørs center, forbliver øen et naturvidunder. Det skyldes, at den er ejet af National Trust, som er en organisation, der beskytter seværdigheder af historisk interesse og nationale skønheder.

Studér engelsk i Bournemouth med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op