GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 unikke rejseeventyr i 2023

6 unikke rejseeventyr i 2023

Et helt nyt år betyder helt nye muligheder for at besøge nye spændende destinationer fra din bucket-liste. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal tage hen, hvorfor så ikke udforske nogle helt særlige destinationer?

Fra surfing i hjertet af en af ​​Europas travleste byer til at prøve en populær japansk måde at slappe af på, her er seks unikke rejseoplevelser, du kan tilføje til din liste for 2023.

Vancouver Island: Camping tæt på spækhuggere

Med over 200 fastboende spækhuggere er Canadas British Columbia en af ​​de bedste regioner i verden til at se spækhuggere. Hvalsafari med båd er naturligvis super populært, men rejsende, der tager op til Vancouver Islands nordlige kystlinje, kan blive belønnet med en endnu mere intim dyrelivsoplevelse. Her kan du finde campingpladser ved bredden af ​​det fantastiske Johnstone-stræde. Lejr med gammel skov bag dig og intet andet end stenstrande og vandet foran dig for en sjælden chance for at vågne op og se en flok spækhuggere fra dit telt.

Tokyo: Prøv at bade i en skoven

Det japanske udtryk shinrin-yoku oversættes som skovbadning - noget der er ved at blive populært rundt om i verden. Nej, det involverer ikke brusebad i skoven; det betyder at bruge tid på at være stille og tilstede i naturen. Du skal blot ligge fredeligt på skovbunden, se op på de svajende grene og lytte til lyden af ​​det udendørs.

Videnskaben fortæller os, at denne form for fordybelse i naturen kan forbedre vores velvære og hjælper skovbadende til at slappe af og føle sig genoplivet. (Lidt som at tage et bad!) Et af de bedste steder at skovbade inden for rækkevidde af Tokyo er Akigawa-dalen, et smukt skovlandskab populært blandt vandrere og campister.

München: Surf i byen

München i det sydlige Tyskland kan prale af et af de mest usædvanlige steder at surfe i Europa - især da byen ikke har nogen kystlinje. Et brud i Eisbach-floden, hvor den flyder gennem den sydlige ende af Englischer Garten, skaber en pålidelig 12 meter bred bølge kendt som Eisbach-bølgen. Og dette er ikke det eneste sted at surfe på floden i München. Et par hundrede meter nedstrøms er den lidt blidere E2-bølge også populær, og mellem maj og september er et sted kendt som Floßlände ved Isar-floden også surfbart.

Reykjavik: Snorkel mellem tektoniske plader

Ofte kaldet The Land of Fire and Ice, Islands vulkan, varme kilder og gletsjerdominerede landskab byder på masser af usædvanlige oplevelser for rejsende. Men der er én overjordisk aktivitet her, der er helt unik - at svømme gennem en revne i jordens faktiske overflade mellem to kontinenter. Her er de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader ved at trække sig fra hinanden. I Thingvellir National Park, ikke langt fra Reykjavik, er denne tektoniske sprække fyldt op med ferskvand fra Langjökull-gletsjeren, og du kan snorkle eller dykke i den.

Bristol: Gadekunst

Bristol - hjemsted for den legendariske graffiti-kunstner Banksy - er et af de bedste steder i Storbritannien at se fed street art. Hans og mange andre kunstneres værker kan findes rundt omkring i byen, men et af de bedste steder at se street art er North Street. Lige syd for floden er denne hovedgade vært for Upfest, Europas største gadekunstfestival, hvert år. I løbet af en weekend skaber internationale kunstnere utrolige vægmalerier på siderne af bygninger, langs hegn og i gyder. Se, når malerne skaber, eller udforsk det farverige kvarter for at nyde deres kunst året rundt.

Sydney: Svøm i open air

Vi kender alle til Sydneys ikoniske strande, og hvis du har været i hovedstaden i New South Wales, vil du vide, at både beboere og besøgende elsker 'Manly or Bondi; Hvilken strand er bedre?’ dilemmaet. Så i år, når du besøger Sydney, skal du i stedet tage dine kufferter, hygge og thongs (alias: flip-flops) med til en af ​​byens episke udendørs pools.

Mange offentlige parker som Victoria Park, Petersham Park og Prince Alfred Park har store ferskvandsbassiner, mens den havnefodrede MacCallum Pool ved Cremorne Point kan prale af en episk udsigt over byens skyline. Eller, hvis du virkelig skal til stranden, så skift sandet og surf til havbassinerne ved Bondi og Bronte strande.

Begynd at udforske mere af verdenStudér i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op