GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Alberte glemte sin generthed i England

Alberte glemte sin generthed i England

14-årige Alberte Køhler Simonsen fra Birkerød rejser til England på sprogkursus med EF for at blive god til engelsk.

Det var en stor beslutning, da  Alberte i sommers bestemte sig for at bruge ferien på et intensivt sprogkursus i England med EF Education First. Her boede hun hos en værtsfamilie på den britiske ø Isle of Wight, mens hun gik i skole med unge fra hele verden og lærte om både andre kulturer og sig selv.

”Jeg er en meget genert type. Grunden til, at jeg gerne ville på sprogrejse, var derfor også, at jeg ville prøve at se, om jeg kunne komme lidt ud af min skal”, siger Alberte.

Det var allerførste gang, at Alberte skulle alene af sted i så lang tid. Derfor var hun også lidt nervøs i ugerne op til afrejse. Alberte var nemlig fra start af indstillet på, at hun nok ville komme til at savne sine forældre og Birkerød en del, mens hun var væk.

”Jeg blev faktisk lidt overrasket, da jeg først kom af sted. Der var så meget at lave i løbet af dagen, at jeg slet ikke nåede at tænke på alle dem derhjemme”, siger Alberte glad.

Undervisning på engelsk

Den 14-årige Birkerød-pige kan virkelig mærke, at hun har lært at stå på egne ben. For hver dag under sit ophold måtte Alberte deltage i undervisning på engelsk uden at have en dansksproget lærer at læne sig op ad.

”Det var rigtig svært i starten. Men jeg blev bare nødt til at tænke på, at det var okay at lave nogle fejl en gang imellem”, siger Alberte.

Hun husker tilbage på, hvordan hun måtte minde sig selv om, at alle var der for at øve sig, og at hun skulle lade være med at gemme sig bagerst i klassen.

”Det var også lidt nemmere at springe ud i det derovre, fordi timerne var meget sjovere, end de er herhjemme. Vi lavede for eksempel en masse lege, hvor vi fik det engelske sprog ind på en anden måde, end gennem tavleundervisningen på Birkerød Skole”, siger Alberte.

En anden grund til, at Alberte følte sig mere sikker på at kaste sig ud i sproget, var også, at hun vidste, at de andre russere, spaniere og danskere i klassen var på det samme niveau som hende selv.

”De mange nationaliteter i klassen gjorde det også ret sjovt at snakke engelsk, fordi man vidste, at de alligevel ikke ville kunne forstå én på dansk. I starten havde jeg ret svært ved at forstå deres accenter, men efterhånden blev jeg vant til dem”, siger Alberte.

Alberte kan i det hele taget sagtens mærke, at hun er blevet bedre til engelsk. Især efter hun er kommet hjem til 8.C på Birkerød Skole igen.

At lære om det lokale

Også hjemme hos værtsfamilien fik Alberte talt masser af engelsk og lært om en anden kultur. For selvom hun boede sammen med tre andre danske piger, havde Albertes værtsmor og -far selv tre børn.

”Hos værtsfamilien blev vi en del af det lille lokalsamfund på Isle of Wights. Vores hus lå helt ude ved vandet i en lillebitte by. Det var sjovt at prøve at komme helt ind under huden på kulturen”, fortæller Alberte.

Alberte er sikker på, at oplevelserne havde været helt anderledes, hvis hun havde studeret i det trafikfyldte London.

”Jeg har været i London før, så jeg er glad for, at jeg her fik prøvet noget helt andet”, siger Alberte.

På tværs af kulturer

Sprogrejsen handlede ikke kun om at gå i skole. I fritiden blev alle EF-eleverne nemlig også rystet sammen på tværs af nationaliteterne.

”Vi spillede tit forskellige boldspil og tog på stranden. Det var altid lidt forskelligt, hvem der var med”, fortæller Alberte.

Alberte er vant til at drible rundt med bolde i Birkerød Håndboldklub, så hun synes, at det var hyggeligt at lave en masse forskellige turneringer sammen med de andre.

Om aftenen var der også altid noget at lave. Blandt andet var der fest en gang om ugen med alle eleverne på Isle of Wights.

”Vi dansede en del til festerne, selvom der blev ret varmt. Jeg kan rigtig godt lide at danse. I Birkerød danser jeg også MTV-dans med Ung i Rudersdal”, siger Alberte.

Birkerød-pigen synes, at det var dejligt at lave aktiviteterne sammen med så mange unge fra forskellige lande. Så fik hun nemlig mulighed for at snakke engelsk så meget som muligt.

Alberte har derfor heller ikke været i tvivl om, at den kommende sommer skal bruges på en ny sprogrejse til England. Denne gang går turen til Oxford. Alberte håber på, at hun kommer til at få endnu flere internationale venner og blive endnu mere selvstændig. Jeg vil råde andre at til på rejser til England! Mine rejser til england vil helt sikkert være noget jeg husker, resten af mit liv.

Brug ferien på en sprogrejse med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op