Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Nikolines tanker om et år i USA

Nikolines tanker om et år i USA

Hej! Mit navn er Nikoline. Jeg er 15 år gammel og går lige nu i 9. klasse på Boesagerskolen i Smørum. I min fritid spiller jeg golf, og om vinteren elsker jeg at stå på ski. Ellers elsker jeg at være sammen med mine venner og familie og lave hyggelige ting med dem. Til næste år skal jeg på et High School Exchange Year i USA. Jeg har skrevet lidt om mine tanker gennem hele den proces, det er, at bestemme sig for at skulle afsted. Jeg håber, det kan inspirere dig til at tage springet, hvis du sidder og drømmer om at komme ud og opleve verden.

Et år til USA på udveksling med EF Education First

Jeg har valgt at tage på udveksling, fordi jeg gerne ville ud og prøve noget nyt og noget anderledes. Nu har jeg gået i skole i næsten ti år. Tanken om at skulle videre med det samme, og gå i skole på samme måde i tre år mere, var ikke noget jeg så frem til. Efterskole eller tiende klasse havde heller ikke rigtig fanget min interesse, men så introducerede min veninde mig for udveksling.

At bo et år i et andet land

Jeg syntes med det samme, at det lød vildt spændende. Jeg elsker nemlig at rejse og se nye steder og kulturer. Jeg er også selv opvokset med amerikanske film og serier, så det, at kunne bo derovre, ville være en rigtig stor oplevelse. På det tidspunkt havde jeg heller aldrig været i USA før, hvilket jo bare gjorde det hele meget mere spændende. Derefter begyndte jeg at tænke mere over det. Jeg forestillede mig, hvordan det ville være at bo i USA hos en værtsfamilie, gå på high school, tale et andet sprog, og få nye venner.

Er det overhovedet noget for mig?

Jeg begyndte at researche lidt. Fandt blogs og YouTube-kanaler, hvor andre folk havde været på udveksling. Det at sidde og se andre unge mennesker opleve sådan en stor ting, fik mig til at drømme rigtig meget om at tage afsted. Efterhånden blev jeg helt sikker på, at det var det jeg ville. Mine forældre og jeg begyndte at finde noget mere information om udveksling. Vi besøgte efterfølgende forskellige organisationer. Jeg besluttede mig for at rejse med EF, og nu har jeg sendt min ansøgning afsted og glæder mig helt vildt til, at jeg selv skal afsted.

Nikoline elsker at stå på ski, og hun håber på at komme til at stå noget på ski på sit udvekslingsår.

Hvilken organisation skal jeg vælge?

Jeg har som sagt valgt at rejse med EF, og det er der forskellige årsager til. Mine forældre og jeg havde søgt meget omkring forskellige organisationer – hvad de forskellige priser inkluderede og andre praktiske ting. Vi tog ud til forskellige informationsmøder, og jeg mener, at vi endte op med at have besøgt og overvejet fem forskellige organisationer. Vi tog som sagt til informationsmøder, blandt andet hos EF, og jeg var meget i tvivl om, hvilken organisation jeg skulle vælge.

Hvorfor jeg valgte EF til mit High School exchange year

Til sidst besluttede jeg mig for EF, og det gjorde jeg, fordi de egentlig opfyldte alle de “krav”, jeg havde i forhold til udveksling. Jeg synes, at det virkede som den bedste organisation for mig. Udover det synes jeg bare generelt, at min mavefornemmelse pegede mest mod EF. Hver gang jeg havde været ude på kontoret til et interview eller et informationsmøde, gik jeg hjem med en vildt god følelse. Jeg fik altid bare lyst til at tage afsted med det samme.

Udvekslingsår med Welcome Days og Camp

En af de overordnede grunde til at jeg valgte EF var også Welcome Days. Jeg ville elske lige at lande i 3-4 dage, møde andre udvekslingsstudenter. Og lige komme over det at have sagt farvel til min familie og tanken om ikke se dem i 10 måneder. Jeg overvejer også stadig EF Camp, der varer ti dage, da jeg har hørt så meget godt om den. Har hørt at folk var virkelig glade for, at de valgte at tage på Camp.

Det jeg glæder mig mest til

Dette år kommer til at blive en rigtig stor del af mit liv, og jeg glæder mig selvfølgelig meget. Jeg ved ikke, om der er én specifik ting, jeg glæder mig mest til. Jeg glæder mig til hele oplevelsen. Det med at bo hos en anden familie, prøve at gå på high school, snakke engelsk hver dag, og få nye venner og bekendtskaber. Jeg tror, at det kommer til at blive svært i starten, men det, at komme ud og stå på egne ben, tror jeg også kommer til at blive vildt fedt. Jeg glæder mig også til at finde ud af, hvor jeg skal bo. For mig betyder det ikke rigtig noget, men det at finde ud af hvor man skal bo, gør bare det hele mere virkeligt og bare tanken om det, får mig til at glæde mig meget.

Den personlige udvikling

Jeg tror også, at når man er på udveksling, kommer man til at gennemgå en enorm personlig udvikling. Jeg er selv lidt genert og indadvendt, men det, at jeg til sommer skal flytte til et nyt land og bliver nødt til at snakke med fremmede folk, tror jeg, vil komme til at gøre mig til en meget mere udadvendt person, og en person som ikke længere er bange for at snakke med fremmede mennesker. Jeg glæder mig til, at jeg kommer til at gennemgå denne udvikling, og efter mit udvekslingsår være en person, som ikke længere er indadvendt og genert. Det bliver helt klart et fedt high school exchange year.

Tag med EF på udvekslingLæs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller