GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Kom godt igennem dit studieår med disse 5 tips

Kom godt igennem dit studieår med disse 5 tips

For at hjælpe dig igennem dit studieår på den bedste måde, har jeg lavet en liste, som rummer mere end det sædvanlige ”Drik en masse kaffe” råd.

1. Vær organiseret

Man bliver nødt til at starte fra begyndelsen. Når din underviser giver dig læseplanen, markér  straks de vigtige datoer og deadlines og lav en plan ud fra dette. Planlæg dine dage ved at skemalægge dine timer, lektier og pauser. For eksempel hvis du har en 10 siders opgave, der skal afleveres om to uger, kan du skrive én side om dagen med nogle ekstra dage ind imellem, hvis noget andet kommer op, eller du vil have mere tid til at redigere og korrekturlæse din opgave.

Og husk: At  være organiseret udenfor klasseværelset er lige så vigtigt, så du kan lige så godt vænne dig til det!

2. Studér

Ingen ved helt præcist, hvordan man studerer ”rigtigt”, men der er masser af gode råd til at have med i baghovedet. Som det første, find en rutine. Studerer du bedre om aftenen eller om morgenen? Med en studiegruppe eller alene? Derefter husk på, at du hele tiden skal udvikle dig og tilpasse dig. Afprøv nye teknikker, re-evaluer hvad der virker, og hvad der ikke gør, og tilpas din studierutine herefter. Prøv at læs forud og vær på forkant med dine opgaver, når du har tid. Vær en aktiv elev: Tag  noter, stil spørgsmål og prøv at lære andre , hvad du har lært. Skal du huske en hel masse information? Skær der ud i mindre bidder, og begynd ikke på en ny, før du kan huske den forrige.

3. Forkæl dig selv

Tag pauser! Det er simpelthen ikke muligt at studere otte timer i streg uden at miste fokus. Prøv 45/15 reglen: Studér  i 45 minutter og tag så en 15 minutters pause. Sørg for at få masser af søvn og udnyt dine pauser. Spis næringsrigt og prøv at undgå fristelserne ved chokolade og energidrikke. Drik vand. Koffein hjælper måske på koncentrationen et øjeblik, men det kan også gøre, at du crasher hvis du ikke bliver ved med at drikke kaffe. Og få noget motion! Fysisk motion er bevist til at mindske stress, hjælper med at få bedre søvn og forbedre dine reflekser, koncentration og hukommelse.

Og – sidst, men ikke mindst – husk at trække vejret. Afslapning er godt for både krop og sjæl.

4. Vær venner med de rigtige mennesker

Bliv venner med både undervisere  og elever. Når du er venner med din underviser, vil de respektere dig mere og være mere tilbøjelige til at give dig ekstra hjælp. Husk, de er også mennesker.

Med hensyn til de studerende skal du involvere dig i studiegrupper, men træd varsomt. Følg disse generelle retningslinjer: Vær fokuseret. Skab en agenda og en deadline, og sørg for at vælge de rigtige studerende til din gruppe. Alle burde bidrage og hvis snyltere prøver at snige sig ind, så kom væk. Hvis grupper ikke lige er noget for dig, find én person, der vil dele noter med dig, og hjælpe dig med  at kommunikere, hvilket er blevet bevist hjælper folk til at huske information, og han/hun kan hjælpe dig med at forstå materiale, du ikke selv forstår.

5. Balance mellem socialt liv og studiet

Du bør altid tage til timerne, med mindre du er syg. Du kan risikere at misse svar på spørgsmål, der kommer til eksamen. Og selvom det er meget vigtigt at hænge ud med vennerne, så gør det med måde. Husk:  Du er først og fremmest studerende og dernæst en festabe.

Studér et sprog i udlandet med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op