GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Interview – Tag på sprogkursus med din veninde

Interview – Tag på sprogkursus med din veninde

Brynhild, 16, og Lív, 16, er veninder og er lige nu i Sydney på sprogkursus sammen. Vi har taget en snak med dem om, hvorfor de har valgt at rejse med en veninde i stedet for at rejse alene.

Fortæl lidt om jer selv

Brynhild: Jeg bor på Færøerne i en by, som hedder Hoyvik. Jeg er en af 4 søskende. I fritiden spiller jeg både håndbold og fodbold. Og så hænger jeg meget ud med mine venner, og kan godt lide at være sammen med min familie.

Lív: Jeg bor i Hoyvík på Færøerne sammen med mine forældre og mine to brødre. I min fritid kan jeg lide at dyrke sport. Jeg spiller håndbold og fodbold. Jeg kan også lide at være sammen med mine venner og min familie.

Hvor er I på sprogkursus og hvorfor lige denne destination?

Brynhild: Jeg valgte destinationen Sydney, (som jeg helt klart kan anbefale). Først og fremmest ville jeg gerne lære engelsk. Også ville jeg opleve en helt anden kultur og by end min hjemby – et sted som ikke var i Europa og havde godt vejr. Der var Sydney et ideelt sted for mig!

Lív: Jeg valgte Australien, fordi det har altid været min drømmedestination. Jeg ville prøve at rejse til den anden del af verden og opleve noget, der var langt væk fra det, jeg er vant til.

Hvorfor valgte I at rejse med EF Sprog i Udlandet?

Brynhild: Fordi vi havde hørt, at EF var en af de bedste skoler, hvor man kan lære engelsk, og så havde de nogle seje destinationer.

Lív: Fordi jeg ville ud og opleve verden samtidig med, at jeg ville forbedre mit engelsk. Derfor tog jeg det som en oplagt mulighed at rejse med EF i udlandet.

Hvordan er det, at bo i Sydney?

Brynhild: Det er så nice. De fleste folk er meget venlige og hjælpsomme.  Byen er så flot og de har godt vejr! De har rigtig god offentlig transport, så selvom vi bor lidt langt fra skolen, er det intet problem at komme frem og tilbage.

Lív: Jeg elsker det! Det er en fantastisk by, der har alt, hvad man kan forestille sig. Det er meget at opleve og tage sig til. Menneskerne er også meget venlige, og klimaet er fantastisk. Jeg vil helt klart anbefale at vælge Sydney som destination.

Hvordan er det at gå på EF skolen?

Brynhild: Jeg kan godt lide at gå på EF skolen. De ansatte er venlige, og man føler sig rigtig tryg hele tiden. Undervisningen varer 1 time og 20 min x 3. Man har enten time fra 8:30 – 12:50 eller 13:30 – 17:50. Det er dejligt, for så kan man nogle gange sove længe eller opleve Sydney fra morgenstunden, og nogle gange hænge ud med ved venner efter skoletid, hvor vi har hele dagen. Undervisningen i sig selv er god. Man har en bog, som man ofte arbejder med, men man laver også høre-, læse- og snakke øvelser uden brug af bogen.

Lív: Jeg kan godt lide at gå på skolen. Undervisningen fungerer rigtig godt. Som regel arbejder vi i grupper, hvor vi arbejder ud fra udleveret materiale og laver lytte- eller læse øvelser.

Beskriv en typisk dag i Sydney**.**

Brynhild: Man kommer i skole kl. 08:30. Så har man time til 12:50 med to frikvarter på 10 min. Efter skoletid går man ofte på stranden eller i en park og spiser og hænger ud med venner. Dette er en meget afslappende dag. Men der er også få dage, som er de samme. Sydney har mange lækre spisesteder og mange sjove aktiviteter, man kan deltage i.

Lív: Alle dage er forskellige, fordi byen er så stor, og der er mange forskellige ting, man kan gøre og opleve. Jeg tager typisk i skole om morgenen, og efter skole tager jeg med venner på nogle af de lækre strande, der er her i Sydney.

Hvorfor valgte I at rejse sammen?

Brynhild: Fordi vi kunne få en fantastisk oplevelse sammen og have et godt minde at dele resten af livet. Jeg har ikke fortrudt mit valg.

Lív: Ja, og fordi vi gerne ville opleve Sydney sammen, og begge to ville forbedre det engelske sprog.

Hvilke fordele og ulemper har det givet jer?

Brynhild: Hvis det kun er os to, der er sammen, taler vi måske lidt for lidt engelsk sammen, men når vi er med andre venner, taler vi ALTID engelsk sammen.

Lív: Ja, jeg er enig.

Hvad laver I i jeres fritid, mens I er afsted?

Brynhild: Vi oplever dagligdagen her, men også alt muligt andet. Der er mange aktiviteter og steder, man bør opleve, før man tager hjem igen. Strandene her er så lækre, og det er mit yndligssted at være både morgen, dag og aften.

Lív: Det er meget forskelligt fra dag til dag. Vi prøver bedst muligt, at opleve byen. Vi tager rundt omkring og besøger kendte steder. Vi tager også tit på stranden, og hænger ud med vores venner.

Kan I mærke på hvilke områder, I udvikler jer, mens I er afsted?

Brynhild: Ja, nogle områder tror jeg ikke, man selv ved, at man udvikler sig i, men fx. mit engelske og min selvtilid i at snakke engelsk har forbedret sig så meget! Mit ordforråd er også meget større nu.

Lív: Ja, man udvikler sig på mange punkter. Jeg har udviklet mit engelske sprog en del, fra undervisningerne. Man forbedrer også sproget meget, da man hele tiden kommunikerer på engelsk.

Man lærer også at blive mere selvstændig, da man rejser alene til den anden siden af verden, til en helt anden kultur.

Har I mødt nye mennesker og nye kulturer udover den Sydney?

Brynhild: Ja! Vores værtsfamilie er ikke født og opvokset i Australien, så de har heller ikke en Australsk kultur. Når man er omringet af folk hele tiden, kan man ikke undvære at møde nye mennesker. Menneskerne man møder og vennerne, man har fra skolen, er alle fra andre lande end Australien, så man lærer meget om, hvordan andre lande er, og hvordan de er at leve i.

Lív: Ja, det er det, jeg synes er fedest ved EF-skolen. Skolen er international – det vil sige, at der kommer elever fra hele verden for at studere engelsk i Sydney. Jeg har fået mange venner rundt omkring i verden, og jeg har lært en del om deres kultur.

Vil I anbefale andre at rejse sammen?

Brynhild: Ja, det kan helt klart anbefales. Man får hele oplevelsen sammen, som man kan tage tilbage med sig hjem som et godt minde. Man har også altid en ved sin side, hvis der er noget, som går en på eller om man har hjemve f.eks.

Lív: Ja, jeg vil helt klart anbefale at rejse sammen med en man holder af. Man får muligheden for, at dele et kæmpe oplevelse for livet sammen med en, og det giver en tryghed.

Hvad vil I tage med jer fra jeres sprogkursus?

Brynhild: Det hele. Det har været en fantastisk oplevelse, at lære så mange nye mennesker at kende, en helt anden kultur og land end det, man er vant med.

Lív: Ja, jeg vil også tage det hele med hjem. Det har været en fantastisk oplevelse, at få muligheden at studere i en så fed by! Jeg har også fået mange venner, så jeg vil klart tage alt det med mig hjem, som jeg har lært om dem, og om deres kultur.

Hvad er jeres bedste tip til andre, der overvejer et sprog****kursus?

Brynhild: Brug ikke for meget tid derhjemme eller på din telefon. Brug tiden i Sydney og med andre mennesker, mens du kan, for før du ved det, skal du hjem igen. Alle har også for lidt plads i kufferten, når de skal hjem, så hav lidt ekstra plads i kufferten.

Lív: Man må være åben og positiv, fordi alt kommer 100% ikke til at være lige det, man havde forestillet sig. Der kommer til at være udfordringer, da man rejser til et helt nyt land. Man må også være åben for at lære nye mennesker at kende.

Vil du også til Sydney med din veninde?Læs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op