GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvad holder dig fra at rejse til udlandet? 5 typiske problemer og løsninger

Hvad holder dig fra at rejse til udlandet? 5 typiske problemer og løsninger

At rejse jorden rundt, opleve nye kulturer og tale flere forskellige sprog er højt på mange menneskers bucket list – men ikke på alles. Mange føler sig begrænset af deres frygt for at besøge det ukendte, og de føler sig bedre tilpas med at blive derhjemme. Som studerende og Global Intern hos EF har jeg haft den fantastiske mulighed at rejse verden rundt og se fantastiske steder. Så jeg spurgte mig selv: hvad holder folk fra at rejse til udlandet?

Jeg kom frem til fem løsninger til typiske rejseproblemer, som måske vil hjælpe dig med at overkomme din frygt for at rejse til udlandet, og give dig det skub, du har brug for, for at komme ud og opleve verden!

1. Hjemve

Problem: Hjemve er blevet beskrevet som en reaktion på sorg, ligesom når man har mistet en, man havde kær. Men det personen sørger over, er i dette tilfælde tabet af et kendt sted. Når folk rejser, tager de typisk til et sted, som er meget anderledes end deres hjemland, og det kan være en stor omvæltning. Hjemve kan holde folk fra overhovedet at nyde det, når de er i udlandet.

Løsning: Mind dig selv om, at du kommer hjem igen, og at du kun har denne tid til at nyde og opleve det sted, du besøger. Skriv de steder ned, som du gerne vil se, og så lav et skema, som du kan fokusere på. For at du kan føle, at du har kontrol over dit liv i et nyt miljø, kan en rutine give dig tryghed i at vide, hvad du skal hvornår.

2. At rejse alene

Problem: Det kan være skræmmende at rejse i et andet land alene. Når du rejser alene, har du ikke din familie og venner at støtte dig op af. Hvis der er et problem, skal du finde ud af at løse det selv. Det kan gøre at folk tøver med at rejse alene. Du kan altid prøve at overtale dine bedste venner til at rejse med, men at rejse alene er én af de mest spændende ting på denne planet.

Løsning: At rejse alene er den perfekte mulighed for at få nye venner fra forskellige dele af verden, høre en bred vifte af sprog og bestemme alting selv. Hvor mange gange har du besøgt en bestemt restaurant eller seværdighed, bare fordi dine venner ville? Når du rejser alene, er du lederen, og du kan gøre lige, hvad du vil. Hvis du får brug for hjælp, har teknologien din ryg. Du kan altid ringe eller Skype med din familie!

3. Penge

Problem: En vigtig nødvendighed, når det kommer til at rejse, er penge. Penge, hoteller og leveomkostninger i et fremmed land kan være dyrt. Heldigvis er der mange muligheder nu til dags, som folk kan overveje, når de rejser.

Løsning: Hvis du vil rejse uden at bruge for mange penge, er det bedst at lave noget research på internettet inden. I stedet for at booke et hotelværelse, kan du overveje Airbnb eller hostels. At rejse med en ven og dele et værelse er en god måde at spare nogle penge!

Hvis du rejser med fly, skal du sørge for at booke dine billetter i god tid. Flybilletter er dyre, men mange selskaber har eksklusive tilbud, så sørg for at holde dig opdateret på hjemmesiderne!

4. Kulturelle forskele

Problem: Anderledes mad, vaner og tidszoner er en del af rejsepakken. Selv hvis disse forskelle er en del af at udforske og opleve verden, kan folk godt frygte dem. Når man er vant til visse vaner, er det svært at ændre disse vaner.

Løsning: Jo mere du lærer om disse kulturelle forskelle og accepterer dem, desto bedre vil du forstå kulturen. Vær åbensindet, prøv nye ting og snak med nye mennesker! Når du rejser er tilpasning nøgleordet.

5. Misforståelser

Problem: En af de mest almindelige forhindringer ved at rejse til at fremmed land kan være sprogbarrieren. Ikke at blive forstået eller at kæmpe med at kommunikere på et andet sprog kan føre til nogle stressfulde situationer. Af denne grund er mange mennesker tøvende med at forlade deres komfortzone. Heldigvis kan nutidens teknologi hjælpe os.

Løsning: Der er mange oversættelsesapps, du kan downloade, som kan hjælpe folk med at udtrykke sig på et fremmed sprog. Du kan også købe en bog og studere det grundlæggende på det sprog, du vil tale i det land, du rejser til. Tag denne frygt som en udfordring til dig selv, og lad det ikke stoppe dig fra at tage det næste fly og udforske verden!

Studér i udlandet med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op