GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Giv dit barn mulighederne, du aldrig selv fik

Giv dit barn mulighederne, du aldrig selv fik

Giv dit barn muligheden for at rejse rundt i verden. Vi ved, hvor meget du elsker at se dine børn vokse, forandre sig, lære og udvikle deres egne holdninger. Men du kan måske også være nervøs over at se dem sprinte mod voksentilværelsen, og du ville måske ønske, du havde beholdt dem under din vinge hele deres liv. Det er ikke nemt at se dine børn blive voksne.

Men ved du, hvad der er endnu hårdere? Ikke at lade dem udvikle sig til at blive den bedste udgave af dem selv. Udover det grundlæggende som uddannelse, ernæring og kærlighed er ophold i udlandet en enorm værdifuld investering i dit barns fremtid – særligt i vore dages globale og mere og mere komplekse verden. Hvis du ikke selv havde muligheden for at rejse, studere og bo i udlandet, mens du var ung, er der her fem grunde til at give muligheden til den næste generation nu:

1. Lad dem finde deres fremtidige omgangskreds

Uanset hvor trygt dit hjem, din gade, din by og dit liv er, så er verden så meget større end vores daglige hverdag og interaktioner. Undersøgelser har igen og igen vist, at relationer til andre – frem for velstand og social status – er medvirkende til at øge vores livsglæde. For unge mennesker ligger søgen efter ”omgangskreds” hele tiden lige under huden. Sociale grupper er alfa omega, når unge mennesker vokser op, og støtten (eller den manglende støtte), de får, påvirker deres forståelse af dem selv og deres plads i verden. Det er vidunderligt, at dit barn har betydningsfulde personer derhjemme bestående af forældre, yderligere familie samt venner, men der er en forskel på vores ”omgangskreds” og de mennesker, der omgiver os i vores dagligdag. Personer, der udgør din søns eller datters fremtidige omgangskreds, vil have delte interesser, fælles mål og forstærke deres selvværd.

Gennem rejser og studier i udlandet bliver unge naturligt opmuntret til at bruge tid med ligesindede. Der deler deres værdier og interesser. Denne periode i et ungt menneskes liv kan være intens og udfordrende, og deres ”omgangskreds” vil ofte forblive tætte i resten af deres liv.

2. Hjælp dem til at føle sig hjemme alle steder – med alle

En ting udvekslingsstuderende, expats og langtidsrejsende melder tilbage, er det faktum, at trods vores kulturelle og sproglige forskelle er alle mennesker ens. Lige nu vil den unge eller halvvoksne måske ikke sætte pris på det. På overfladen set lidt på afstand eller gennem nyhedernes skarpe lys eller det blå lys fra en smartphone kan det virke som om, der er meget få ligheder mellem dem selv og en ung fra Kina, Singapore, Australien, USA, Frankrig, Argentina eller Sydafrika. Men hvis du lader dit barn opleve livet, studere og få venner et af disse steder (eller et andet!), kan du bare læne dig tilbage og nyde synet af deres verden, der åbner sig, og deres empati for andre mangedobles.

3. Hjælp dem til at udvikle deres sprogkundskaber

Der er ingen bedre måde at lære et nyt sprog på og blive mere selvsikker til at kommunikere end at bruge tid i udlandet. Livserfaringen og sproglektionerne er uvurderlige. Og i dagens verden og jobmarked er det virkelig godt at være tosproget og multikulturel.  Det betyder, at unge, der ikke taler mindst et andet sprog på arbejdsniveau – og har den kulturelle forståelse, der følger med. Risikerer at blive efterladt uden gode muligheder for at arbejde og bo internationalt. Hvis de en dag skulle ønske dette. Fordelene ved at udvikle sine sprogkundskaber er uendelige. Fra stigende intelligens til at reducere risikoen for demens og forøge chancen for en international fremtid.

4. Få verden til at føles mindre og bring mulighederne tættere på

At tage det første skridt mod et internationalt liv gør fremtidige muligheder meget lettere at forestille sig. Tro os! Den følelse af nervøsitet, din søn eller datter oplever i begyndelsen, vil hurtigt forsvinde. Når de kaster sig over deres tid i udlandet – og senere vil det være dem, der udtrykker interesse for at stræbe efter endnu mere. Denne selvsikkerhed kommer fra det øgede selvværd, de opnår efter at have overkommet en udfordring.

5. Giv dem de lederevner, de vil få brug for

Nu, mere end nogensinde før i dit barns liv, er mennesker politisk og socialt splittede. I mange af verdens hjørner fylder følelser og ængstelse meget. Din søn eller datter er en del af den kommende generation. Af tænkere, politikere, ledere og forandringsledere, hvis bidrag vil sætte kursen for resten af dette århundrede. Unge er nødt til at være udstyret med evnerne til effektivt at bidrage til samfundet i den verden, de skal overtage. Ophold i udlandet er en fantastisk måde at hjælpe dem til at udvikle disse evner.

Rejse, kulturel fordybelse og at lære sprog opmuntrer selvstændighed. Kreativitet og kreativ tænkning, åbenhed, problemløsende adfærd, social interaktion og sprogkundskaber – alt sammen noget. Der bidrager til at skabe ledere, tænkere og borgere, der er i stand til at tænke kritisk og bidrage positivt.

Lad dit barn opleve verden med EF.Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op