GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Flyvende hatte og flagrende kjoler – Amalies EF High School Graduation

Flyvende hatte og flagrende kjoler – Amalies EF High School Graduation

Drømmen om en ægte amerikansk graduation med de berømte kapper og flyvende hatte er noget, som kun få danske elever får muligheden for at opleve. Én af dem er Amalie Møller Svinth , som har tilbragt 10 måneder på EF High School Exchange Year i staten Indiana.

Ikke bare hvilken som helst amerikansk high school

Det billede, som de fleste har fået af amerikanske high schools gennem film og serier, er en smule anderledes end hvad Amalie oplevede, da hun startede på Washington Catholic Middle High School. Skolen er nemlig en katolsk privatskole med kun cirka 60 elever. ”Det gør, at vi ikke bare er klassekammerater, men en lille familie på skolen, hvor alle hilser på alle” fortæller Amalie. ”Skolen er katolsk, så vi har gudstjeneste hver torsdag, og skal have skoleuniform på mandag til torsdag. For mange er det måske ikke noget de ville juble for, men det er altsammen med til at give skolen sin charme”. Amalie er gået ind til skolen med en åben indstilling, og været virkelig glad for at få indblik i denne del af det amerikanske liv.

Amalie valgte at tage på udveksling med EF High School Exchange, fordi hun altid har haft en stor drøm om at opleve high school-livet og få den amerikanske kultur helt ind under huden: ”Jeg ønskede at tage på et eventyr for at udvikle min egen personlighed og lære at stå på egne ben. Jeg var interesseret i at udvikle mine sociale og sproglige evner. Jeg ville lade opholdet forstørre min viden om kulturer, livstil og USA generelt.” fortæller Amalie, hvis familie har bakket hende op i at se verden på denne måde.

En ny familie med uendeligt hjerterum

Udover den tætte skole, er det Amalies værtsfamilie, der har været centrum for hendes EF high school ophold. Her har hun oplevet at have brødre og søstre og bo et hus, der altid er fuldt af liv og gæstfrihed: ”Mine værtsforældre er de sødeste, mest kærlige og venlige mennesker jeg har mødt. De sørgede for, at jeg fra første dag ikke følte mig som en gæst, men en del af familien” fortæller Amalie glad.

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2018/06/Amalie-og-familie.jpg)

Amalie med sine værtsforældre. Foto: privat

Mødet med den amerikanske kultur

For Amalie har mødet med den amerikanske kultur været både overraskende og lærerigt: ”Det er svært helt at forstå en kultur, når man kun har set den igennem medier. Der er så meget mere til den amerikanske kultur end fast food og american football. Der er religion, imødekommenhed og livstil. Alle du møder på gaden smiler, løfter på hatten, siger goddag og spøger til hvordan det går. På det område ville jeg mene, at vi danskere måske kunne forbedre os en lille smule” siger Amalie.

Graduation – dimissionsfest på amerikansk

Det er svært at finde danske ord for den berømte afgangsceremoni, som de amerikanske high school-elever gennemgår. De flotte kapper og klassiske hatte med kvaster går under betegnelsen ”caps and gowns” og er noget, som Amalie og de andre afgangselever fik specialfremstillet på mål op til graduation.

Selve graduation ceremonien blev afholdt efter store forberedelser og nøje planlægning: ”Udover at få taget en hel masse billeder til Yearbook og så videre, så var der rehearsal på ceremonien – det tog længere tid end man skulle tro, og var temmelig komisk, da vi ikke måtte vide hvad der skulle siges og spilles før på dagen, så der var bare en masse stilhed hvor indslagene skulle være” griner Amalie.

Da selve dagen endelig oprandt, mødte eleverne op om aftenen i deres pæneste påklædning. Kapper og hatte havde været sikkert opbevaret på skolen for at undgå krøller, og eleverne iførte sig dem for sidste gang. ”Efter at have siddet sammen i klassen og talt og grint over forskellige øjeblikke, blev vi bedt om at stille op i alfabetisk rækkefølge og gå i linje ind på vores pladser. Ceremonien startede med en gudstjeneste, derefter rose ceremony, hvor vi uddelte roser til andre elever, og her skal jeg ærligt indrømme, at jeg fældede et par tårer” fortæller Amalie.

”Derefter blev der vist et stort senior slideshow som hyldest til afgangsklassen, hvilket fik de fleste til at græde. Til slut er der udmarch og taler fra klassens valedictorian og salutarian – den mest følelsesladede del af hele graduation. Vi får uddelt vores beviser, og er nu officelt ikke længere i high school, flytter “taslen” fra højre til venstre side og er nu frie til at gå ud i verden” beretter Amalie. Og endelig til slut den berømte scene med at kaste hattene i luften, en masse billeder med familie, venner og klassekammarater efterfulgt af en efterfest med bål og filmklassikere hos en af drengene fra klassen.

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2018/06/Amalie-graduation-4-pers-568.jpg)

Amalie med veninder fra klassen. Foto: privat

”En del af mit hjerte vil altid være der”

Efter graduation spurgte vi Amalie, om hun er tilfreds med sit udbytte fra skolen og sit EF High School Exchange Year: ”Det er jeg i hvert fald, jeg blev en del af high school-familien og har fået minder for livet. Jeg er blevet rigere i oplevelser og bedre til at træffe mine egne beslutninger. Der har været udfordringer, men jeg har skabt mine tætteste bånd gennem dem. Skolen var noget helt specielt, og fra nu af vil en lille del af mit hjerte altid være der ” fortæller Amalie.

Efter sommerferien skal Amalie starte på Frederiksberg Gymnasium og glæder sig over det store udbytte, hun har fået fra sit EF udvekslingsår: ”Jeg er som sagt blevet mere selvstændig, hvilket jeg tror bliver en stor fordel, når jeg skal håndtere min tid og selv foretage valg. Jeg er blevet stærkere i min personlighed og har lært, at hvis jeg bare er mig selv, skal jeg nok klare den og finde min vej fremad i livet” afslutter Amalie.

Kort om Amalie:

  • 16 år og opvokset i Valby

  • Har været på 10 måneders udveksling i med EF High School Exchange Year i Indiana, USA

  • Er netop dimitteret fra Washington Catholic Middle High School

  • Skal starte på Frederiksberg Gymnasium efter sommerferien

Bestil en gratis brochure om EF High School YearLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op