GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor skal du lære engelsk i England

Derfor skal du lære engelsk i England

Storbritannien er bygget op af en blanding af regionale dialekter: fra Nordirland, Skotland og Wales. Men den klassiske engelske dialekt er globalt anerkendt. Her er grunden til, at den eneste vej frem, er at lære engelsk i England.

Traditionen!

Lær engelsk dér, hvor sproget stammer fra: historien om det engelske sprog går over 1500 år tilbage til omkring det 5. eller 6. århundrede, da germanske bosættere kom over til Englands frodige grønne øer, og det har udviklet sig væsentligt siden da.

Det tidlige moderne engelsk, sproget fra den store skjald Shakespeare, begyndte omkring år 1500. Takket være indflydelsen fra bosætterne såsom de romerske, angelsaksiske, normannerne og vikingerne, som på skift har haft kontrolleret englændernes lille ø, er denne version af det engelske sprog blomstret, og har tilpasset sig germanske, latinske og også franske rødder.

Det er også takket være den lille ø og deres kontroversielle besættelse med kolonisering, at engelsk blev spredt ud i verden til Caribien, Amerika, og Australien. Så du lærer ikke bare sproget i landet for sprogets oprindelse, men du får også alle fordelene ved at kunne tale et sprog, der er brugt over hele verden.

Den britiske accent

Jeg kunne fortsætte hele dagen om regionale engelske accenter, fordi måden man snakker på varierer vidt og bredt mellem byer og regioner, men vi går med standard Received Pronunciation (RP) – den klassiske engelske accent – på dette punkt.

At studere i England vil uden tvivl give din stemme ekstra charme, en bestemt global tiltrækning, om man vil, og vil få din familie og venner til at finde ligheder mellem dig og Prince Harry eller Emma Watson. Dette vil altid være god personlig PR. Den engelske accent har en diskret klarhed, der tilføjer rafinnement til enhver middagsdiskussion – det er i hvert tilfælde hvad mine venner fra USA fortæller mig.

Forbered dig på at komme ind på top universiteterne

England kan prale af at have nogle af verdens bedste universiteter. De mest berømte er Oxford og Cambridge, sammen med London instituterne såsom London School of Economics og Imperial College.

Disse universiteter er alle en del af ”Russell Group”, et paraplynavn givet til en gruppe af de mest historiske og prestigefyldte universiteter i Storbritannien. Andre medlemmer af denne elitegruppe inkluderer Manchester, University College London og Bristol.

Endda ved at udelade det førnævnte, hvorend du tager hen i England, vil du finde et nævneværdigt universitet med sikkerhed.

Bylivet

Oplev bylivet som aldrig før indenfor mode, kunst, og verdens kulturelle hovedstad London, eller drag nordpå til Manchester, hjem for to ikoniske fodboldklubber og en blomstrende musikscene. Den store variation i England betyder, at du også kan opleve akademiske collegebyer som Oxford, eller finde dig selv i ét med naturen og kysten i Eastbourne eller Bournemouth.

Dette leder fint hen til mit sidste punkt.

Diversiteten

“Engelskhed” er et ekstremt svært koncept at pinpointe, især i den moderne æra for globalisering og immigration. Én ting, der dog karakteriserer England som land, er den utrolige diversitet spredt ud på alle aspekter af livet. Diversitet indenfor kultur, geografi, madlavning og skikke, som sammenlagt skaber en national skare af spektakulære, farverige kontraster.

London er det bedste eksempel. Du kan finde næsten alt dér: madlavning, der strækker sig fra egyptisk til ghanesisk, bygninger inspireret af arkitektoniske epoker fra georgiansk til brutalisme, og kongelighed (high tea som dronningen) til ensartethed (søndagssteg på pub).

Læs engelsk i England med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op