GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 nemme måder at lære tysk på derhjemme fra

5 nemme måder at lære tysk på derhjemme fra

Det kan virke som en umulig mission at lære tysk derhjemme fra, men det er ikke så svært som du tror. Når man lærer et sprog, sidder man alligevel på en stol. Hvorfor kan du så ikke sidde i din sofa eller ved dit køkkenborg? Det korte svar er, at det kan du godt og med gratis redskaber til rådighed er der virkelig ikke nogen grund til, at du ikke kan lære tysk fra derhjemme af. Her er metoden til hvordan du starter.

1. Tag et par enkelte lektioner

Når du først starter med at lære tysk, er det en god ide at have en guide og der er heldigvis mange gratis muligheder. Om du lærer bedst med vendekortapps eller med en mere fortællende tilgang som The German Project, hvor du kan begynde at lære tysk uden at bruge en krone. Lige meget hvilken platform du vælger, så prøv at brug noget tid på det hver dag. Det er sådan ens hukommelse bedst bliver udviklet.

2. Lyt til tysk radio og podcasts

Når du først har lært noget grundlæggende tysk grammatik og har et nogenlunde ordforråd er det tid til at fordybe dig i sproget. Der er podcasts specifikt for studerende, som gerne vil lære tysk med forskellige emner. Du kan lave to forskellige tyske lytteaktiviteter. Det nemmeste er at tænde for enhver gammel tysk radiostation og lade det blive lydsporet til dit liv. Du behøver ikke at forstå, hvad de siger. Dit mål er at opsuge sprogets rytme. Den anden fremgangsmåde er at vælge noget, du kan forstå 90%, og arbejde på at forstå de sidste 10%.

3. Se tyske tv-shows

Ligesom radio er tv en fantastisk måde at fordybe sig i det tyske sprog. Du kan have en mere akademisk tilgang til det, hvor du sidder med en blyant i hånden og skriver nye ord og udtryk ned. En anden tilgang er, at du kan bruge tyske tv-shows til at slappe af med, efter en lang dag, uden at bekymre dig om at forstå det hele. Her er et par gode tyske shows på Netflix for at komme i gang.

4. Snak med tysktalende personer

Online sprogudveksling blomstrer. Download en app som Speaky eller Busuu eller find et forum hvor du kan chatte med tyskerne. Hvis du har lidt ekstra penge til rådighed, kan du endda hyre en online tysk tutor. Det er let at finde nogen, der arbejder på Skype, og timepriserne kan være ganske rimelige.

5. Planlæg en virtuel ferie til Tyskland

Du kan muligvis ikke flyve i øjeblikket, men intet forhindrer dig i at tage en virtuel tur til Berlin. Masser af museer har hele deres samling på Googles kunst- og kulturplatform, og du kan streame koncerter fra Berlin Philharmonic’s digitale koncertsal. Du kan bruge din virtuelle tur som en belønning for alt det hårde arbejde, du har gjort for at lære tysk. Du kan også skifte til de tysk-sproglige versioner af websteder og bruge dem til at planlægge din rejse. Så skænk dig selv en øl, steg en pølse og sid i sofaen og Google dig din vej til Tyskland.

Hvis det er din drøm at tale tysk, er der virkelig ingen grund til ikke at bruge din fritid på at lære tysk hjemmefra. Ich drück’ dir die Daumen!

Vil du gerne snakke med tyskerne? Se vores rejser dertil.Læs her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op