Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

4 grunde til at du skal sende dit barn på sprogrejse

4 grunde til at du skal sende dit barn på sprogrejse

Har du også tænkt over at sende dit barn på en sprogrejse? Hver dag krammer forældre deres børn på gensyn i lufthavne rundt omkring i verden, og undrer sig over, hvordan de skal klare sig de næste par måneder væk hjemmefra. Du troede aldrig, det skulle ske for dig, men nu har dit barn ytret et ønske om at studere engelsk i udlandet, og det eneste du har lyst til, er at holde ham eller hende tæt, og holde dem hjemme, hvor du kan passe på dem.

Som forælder er det naturligt for dig, at blive bekymret, når der sker store forandringer i dit barns liv. I takt med vores børn vokser, kan det føles som om, at der bliver skabt en distance mellem dem og os, men det er vigtigt at huske på, at denne ”distance” i grunden er ”selvstændighed” – som er en helt naturlig og vigtig del af det at vokse op.

Selvom det måske ikke altid er lige let, så er det at støtte dit barn, når han eller hun skal ud og opleve verden på egen hånd eller begynde sine studier, en af de vigtigste gaver, du kan give ham eller hende med på vejen. Her er blot nogle af grundende til, at du skal sende dit barn på en sprogrejse.

1. Et sprogkursus er en fornuftig måde at bruge tiden på inden gymnasiet eller universitetet

Ventetiden mellem man har afsluttet en uddannelse til man starter på den næste, kan være super kedelig. Selvom sommerjobs og kvalitetstid med vennerne måske fylder kalenderen, så er der er også andre måder, man kan udnytte disse måneder på. Fremfor at se vemodigt på dit barn, og undre dig over, hvornår de mon er blevet så store, kan du give dem den bedste start på en mere international fremtid ved at guide dem til at studere engelsk (eller et andet sprog) i udlandet. At studere i udlandet er en god investering, da engelskkundskaber er et krav på mange, hvis ikke de fleste, arbejdsområder i dag.

Udover at forberede dit barn på fremtiden, vil det at studere i udlandet også stille ham eller hende i adskillige lærerige situationer: Fra håndtere livet i en ny by, med et nyt sprog til at møde nye mennesker fra hele verden. Dette vil være en værdifuld oplevelse i sig selv, men det vil også hjælpe med dem til at håndtere overgangen til studerende på en ungdomsuddannelse eller universitetet, og det pres der medfølger: Din mere selvsikre og selvstændige søn eller datter vil være vant til at arbejde mod konkrete mål, overholde deadlines, samt tage ansvar for sin egen akademiske succes.

2. En sprogrejse fremmer selvstændighed og problemløsende afdærd

Under din vinge, bliver dit barns behov tilgodeset på kærligste vis. Nu hvor du bliver præsenteret for ideen om, at dit barn tager til udlandet, føler du dig garanteret fristet til at passe på dem for evigt. Men husk: Dit barn er nu en ung voksen, klar til at begive sig ud på sine egne veje. Under dit barns sprogrejse, vil der med garanti være nogle udfordringer. Men frygt ej: De skal alle ses som muligheder, hvorved dit barn kan udvikle vigtige livsfærdigheder. Alt fra problemløsning til selvstændige tankeprocesser og handlinger.

3. Sprogkundskaber er nøglen til en succesfuld karriere

Engelsk er stadig det globale forretningssprog. Evnen til at kunne bruge sproget effektivt vil hjælpe din søn eller datter i forberedelserne til deres fremtidige karriere. Uanset hvilken uddannelse de vælger. Ud over fordelene ved at være tosproget (der er i sig selv mange – lige fra mere empati til en sundere og mere kvik hjerne). Så åbner evnen til at snakke engelsk på et højt niveau karriere-døre overalt i verden.

At studere engelsk i udlandet vil også præsentere dit barn for professionelle og studerende med lignede interesser. Og hvem ved, hvad disse kontakter og venskaber kan udvikle sig til? Fra potentielle kollegaer til livslange venskaber. Fordelene ved at skabe et netværk imens man studerer i udlandet er endeløse.

4. Det er ikke så svært som du tror (at sige farvel for en stund)

Selvom du med garanti bliver bekymret. Så er der flere ting, du kan gøre for at føle dig tættere på dit barn, imens han eller hun er væk. Sørg for at hjem er tæt på ved at sende dem omsorgsfulde pakker med deres yndlings-slik. Som de kan snacke imens de studerer. Eller opret en familie-gruppe på besked-app’en Whatsapp eller Snapchat. På den måde kan i dele billeder og videoer. Som de sker, og så vil det ikke virke som om, de er så langt væk.

Uanset hvordan du beslutter dig for at holde kontakten med din søn eller datter under deres sprogrejse, så kan du være sikker på, at deres oplevelser i udlandet er en smart investering i deres fremtid.

man carrying boy facing white passenger plane

Vil du sende dit barn på en sprogrejse med EF? Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog