Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til San Diego

10 ting du bør vide, inden du flytter til San Diego

Er du på vej til Californiens sydligste by? Blot et stenkast fra Mexico ligger San Diego, som er pakket med godter til besøgende og dem, der er heldige at blive i længere tid. Fra kulturelle events til byens hotteste industrier – her er ti ting, du burde vide, inden du flytter til San Diego.

1. Hotspot for industrier

Takket være investering fra bioteknologi, sundhedsvæsnet og tech-industrier er San Diego en attraktiv destination for unge nyuddannede med store ideer og energien til at få dem til at ske. Et hverdagsresultat af al den teknologi er området på over 1 km2, der har gratis wi-fi (tak, venner!). for at holde udviklingen på sporet, har byen nogle prominente universiteter, og det ses: gennemsnitsalderen i San Diego er kun 32 år.

2. Leveomkostninger

På den anden side kan San Diego godt være en dyr by at bo i. Selvom den ikke er lige så dyr, som en anden tech-hovedstad, San Francisco, er udgifter til transport, fødevarer og husleje alle sammen over USA’s gennemsnit. Fordi kvadratmeterprisen er så høj, er husene også på den lille side. Fordelen er, at folk bruger mere tid udendørs. Og apropos det…

3. Vejret

Pak let, hvis du flytter til San Diego. Seriøst. Lad dine varme jakker, støvler og uld-ting blive hjemme. Takket være solskin året rundt og lav luftfugtighed, som sender alle indbyggere til strandene og terrasserne hele året rundt, vil du klare dig helt fint kun med sommertøj.

4. Pas på vandet

Californien har let til tørke, hvilket folk fra grønnere dele af verden nok skal vænne sig lidt til. Spar på vandet ved at lave nogle enkle ændringer: sluk altid vandet, mens du børste tænder. Lad vær med at lade vandet løbe, mens du vasker op (tænd det kun for at skylle sæben væk). Og sæt en timer for at holde dine bade korte – omkring fem minutter er mere end nok!

5. Hop på den offentlige transport

Da de fleste lokale har en bil, kan det være rigtig besværligt at køre i San Diego. Så hvis du er en nervøs bilist, bliv da i den langsomme bane, og hold dig væk fra myldretiden. På den anden side inkluderer byens Metropolitan Transit System trolleyer, letbaner og busser, som holder dig kørende. For at hoppe ombord skal du bruge et Compass Card, som er San Diegos smarte kort til transport, eller brug mobilen til at købe billetter via deres app.

6. Nemt at navigere

San Diego er en godt planlagt by med et godt landskab, hvilket betyder, at hvad end du er til fods, i bil eller på cykel, er det nemt at navigere rundt. Fra nord til syd er der nummererede gader (generelt går de lige numre mod syd og de ulige mod nord). Fra øst til vest er gaderne navngivet alfabetetisk efter træer (Walnut St to Ash St) og derefter er de simpelthen bare navngivet efter bogstaver (bogstavelig talt A St, B St, C St, etc.).

7. Stor by, afslappet stemning

San Diego er Californiens næststørste by – kun slået af Los Angeles målt på størrelse. Dog har byen en meget afslappet og let tilgængelig atmosfære. Byen er også relativ sikker med færre tilfælde af kriminalitet end i mange andre store byer i USA.

8. Mærk jorden ryste

San Diegos placering nær nogle plader betyder, at selvom jordskælv er sjældne, er de mulige, så det er godt at vide, hvad man skal gøre. Det vigtigste råd er at være opmærksom men rolig. Ellers brug ”drop/cover/hold/-teknikken: ”drop” ned på gulvet, gå i dækning under et bord, og hold fast i bordets ben. Lokale myndigheder er mere en glade for at give flere råd.

9. Hola Mexico

San Diego er 25 km fra den mexicanske græns, hvilket betyder, at byen har fantastisk mexicansk mad. Det betyder også, at alt efter hvor du planlægger at flyve til næste gang, kunne Tijuana være den nærmeste internationale lufthavn. Fra TIJ kan du flyve direkte til Shanghai og Beijing!

10. Op med humøret

Lokale i denne kystby går meget op i deres lokale events og festivaler, så kom i festhumør! Gennem året har San Diego det bedste show i forbindelse med El Día de los Muertos, Halloween og Comic-Con. Er du der ikke for et stort event? Du vil helt sikkert støde på salsadans på stranden, en udendørs biograf, barbecues og jazz events.

Er du selv blevet lidt interesseret i at tage til San Diego?Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser