GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Playa Tamarindo (Costa Ricas skjulte perle)

10 grunde til at elske Playa Tamarindo (Costa Ricas skjulte perle)

Hvis du overvejer at studere spansk og ønsker at kombinere dine sprogstudier med natur i verdensklasse og en helt unik, tilbagelænet stemning, så anbefaler vi, at du tænker lidt ud af boksen. Playa Tamarindo, en lille strandby på Stillehavssiden af Costa Rica, er en skjult perle for dig, der vil lære spansk. Her er grundene til, at vi er vilde med Tamarindo, og er overbeviste om, at du også vil være det.

1. Et muntert fælleskab

De lokale kender hinanden godt i denne lille kystby. Folk med forskellige baggrunde mødes: lokale, tilflyttere, studerende, rejsende, og mange besøgende beretter om en følelse af at blende nemt ind bland ”Ticos”, som Costaricanerne kalder sig selv. Den nu berømte frase ”Pura Vida” er indbegrebet af deres livsstil og indkapsler et liv bekymringer, stress og jag. Ticos ved, hvordan man skal nyde livet og være glad.

Og der er meget mere at elske: en rolig hverdag kombineret med en stærk fælleskabsfølelse og en god dosis D-vitamin har endda givet Nicoya-halvøen, hvor Playa Tamarindo ligger, en plads i Verdens Blå Zoner, hvor de lokale lever ekstraordinært længe.

2. Sprog og kultur

Udover at lære at slappe af, så vil du også lære den lokale spanske accent i Tamarindo samt en masse slang – blandt andet findes der flere ord for ”regn” end du overhovedet kan forestille dig. Du kan få ekstra fedte-points for at bruge pelo de gato (støvregn), balzado og aguacero (styrtregn) og temporal (tung regn, som varer ved i dagevis).

3. Strande så langt øjet rækker

Tamarindo er omgivet af billedskønne strande både mod nord og syd. Mærk sandet mellem tæerne på Langosta, Avellanas, Pieta, Minas, Flamingo og Conchal.

Funfact: fordi Costa Rica flankeres af det Caribiske hav på den ene side og Stillehavet på den anden, kan du både se solopgange og solnedgange. Markér afslutningen på en god skoledag med at se solnedgangen over Stillehavet, eller stå tidligt op i en weekend for at fange det Caribiske morgenrøde. Uanset hvad du vælger, sker de på samme tid hver dag – takket være Costa Ricas placering lige ved ækvator.

4. Surf og adventure

Med 1289 kilometers kystlinje i Costa Rica er surfing næsten ikke til at komme uden om. Tamarindo er et godt sted hvis du er begynder på et surfbræt, med dens mange surf-skoler, ensartede bølger og varme, centralamerikanske vand, som ikke kræver våddragt. På land er Playa Tamarindo også et fantastisk udgangspunkt for adventure-sport. Klatring i regnskovens trætoppe (Canopy ture), kajakture, rafting, ridning, snorkling, dykning, klippeudspring eller mini ATV roadtrips (terrængående køretøjer med brede hjul) gennem strande og regnskove… #whatsnottolove

5. Mad, frugt…

Udover landets fantastiske madscene, så må du ikke gå glip af et besøg på en “soda”: en uformel restaurant, der serverer ris og bønner, dybstegte empanadasgallo pinto (ris og sorte bønner lynstegt sammen), casado (som består af plantain, kød, ost, ris, bønner, tortillas mm.), og patacones (sprødstegte plantains, også kendt som melbananer). Og glem ikke Tamarindos store udvalg af tropiske frugter. Snup en juice af frisk papaya, mango, stjernefrugt, avocado og soursop, hvis du vil prøve en tropisk forfriskning.

6. … og kaffe

Takket være Costa Ricas rige økosystemer og kombinationen af megen nedbør, bjerge, god, næringsrig jord og kølige luft, dyrker man kaffe i rigelige mængder, anerkendt for dens kvalitet verden over. Så værsgo’ at snuppe dig en god, lokal kop kaffe til din lektielæsning.

7. Vidundere i verdensklasse og vildt vejr

Navnet siger virkelig det hele: “Den rige kyst” kan prale af mere end 121 aktive vulkaner, intense regnfald, varmende sol og storslåede strande. På tværs af Costa Rica kan du på én og samme dag opleve den kølige brise på stranden, kolde bjergtemperaturer eller tørre og solrige timer på de nordlige sletter. Men i Tamarindo er vejret stabilt på omkring de 27 grader med solskin året rundt, lav luftfugtighed og kun en fjerdedel så meget regn, som i resten af Costa Rica. Ja tak!

8. Pak let

Tamarindo ligger i troperne, så pak shorts, badetøj, t-shirts, sandaler, en hat og måske nogle lette kjoler. Tilføj vandrestøvler så du kan tage på ekspedition, noget lidt pænere tøj til at gå i byen og en let regnjakke, hvis du rejser i regntiden – men du kan trygt efterlade alt det varme tøj derhjemme.

9. Vigtige vildtreservater

Imponerende fem procent af verdens vilde dyreliv (inklusive mere end 10 procent af dens sommerfugle) stammer fra lille Costa Rica. Flyvende og flagrende på himlen finder du hele 900 fuglearter, blandt andet tukaner, papegøjer, araer og 52 forskellige typer kolibrier. Lidt tættere på jorden finder du dovendyr, aber, krokodiller, skildpadder, oddere og firben. Når du er i Costa Rica vrimler det med dyr, som du ikke kan undgå at opleve – men du kan også tage på specifikke ture for at se disse smukke dyr. Hvad med en tur for at opleve den følelsesladede udklækning af skildpaddeunger på Reserva Tortuga?

10. Nationalparker og reservater

Costa Rica har mere end 100 beskyttede områder. Mens du er i Tamarindo bør du sætte tid af til at besøge Tamarindo Wildlife Refuge, skabt til at beskytte krokodiller og brøleaber. Derefter kan du planlægge en tur til Corcovado National Park, der siges at være dét sted i hele verden, som har den største biodiversitet. Andre udflugter kan være Caño Negro National Wildlife Refuge – og Monteverde Biological Cloud Forest Reserve, som er et højland over skyerne med vidunderlige ture I trækronerne og udspændte hængebroer højt over kløfter og træer.

Oplev Costa Rica med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op