Vores historie

Sådan
begyndte
det

Tidligt i 1960erne rejste en ung svensk mand ved navnet Bertil Hult til England for første gang. Som ordblind havde skolen altid været en udfordring for ham. Men i England blev han overrasket over, hvor naturligt han lærte engelsk.

Bertil blev overbevist om, at traditionel undervisning i klasselokaler ikke var det mest effektive. I 1965, besluttede han at starte et mindre firma, som han kaldte den Europeiska Ferieskolan (European Holiday School – EF for kort), som kombinerede sprogundervisning med rejser i udlandet. Han kaldte programmet Språkresor, eller Sprogrejser, hvilket blev en af verdens første praktiske uddannelses-oplevelser udenfor klasselokalet.

Idag er erfaringsbaseret læring en hjørnesten i moderne uddannelse. For EF, er det blevet filosofien bag alle vores programmer i 50 år. Denne enkle men effektive tilgang til indlæring har hjulpet os til at blive verdens største uddannelsesorganisation.

Selv om det er svært at forestille sig i dag, var det at rejse til udlandet for at lære engelsk et radikalt begreb i 1965. Det blev en ordblind universitetsstuderende, der gjorde op med det begreb.