EF Global Classroom Foundation – Nepal

Maj 2017

Den 25. april markerede treårs-dagen for det store jordskælv, der ødelagde store dele af det centrale Nepal i 2015 og trak et slør af sorg og modløshed nedover landet. Inden jordskælvet optog Nepal plads nummer 145 ud af 187 på FN's Human Development Index og havde dermed fået den utaknemmelig pris som det mindst udviklede land. Dette niveau af socioøkonomisk sårbarhed sammenholdt med landets største naturkatastrofe i 80 år viser sig forståeligt nok at være svære opgaver for landet at komme sig over.

Ud over de store skader og tab var der også mange skoler, der blev meget påvirket af jordskælvet og eftervirkningerne heraf. Ikke lang tid efter jordskælvet besluttede Education First at igangsætte et større initiativ under The Global Classroom for at hjælpe med den langsigtede genopbygning af Nepal. Education First forpligtede sig derfor til at bygge en ny skole i et af de mest påvirkede områder. Efter flere måneders arbejde med at finde den rette beliggenhed besluttede teamet sig for at bygge en skole på en bjergside i en lille by - Shree Jalapa Higher Secondary School i Sindhupalchock distriktet.

"Når skolen er færdigbygget, vil det længe ventede campus have plads til 1.200 studerende og lærere: en hovedbygning med 12 klasselokaler og en funktionel undervisningsbygning med klasselokaler, spisesale, læsesale, fysiklokaler og kontorer."

Den 28. september 2016 markerede kulminationen af flere måneders hårdt arbejde fra EF's team i Nepal, men også fra teamets partnere. Med deres hjælp vil projektet rejse to nye bygninger på den originale placering og transformere Jalapa Devi HSS til den største skole i distriktet. Når skolen er færdigbygget vil det længe ventede campus have plads til 1.200 studerende and lærere: en hovedbygning med 12 klasselokaler og en funktionel undervisningsbygning med klasselokaler, spisesale, læsesale, fysiklokaler og kontorer.

Selvom genopbygningsprocessen stadig er i gang, skal de studerende stadig have undervisning. Over 20 lærere og 665 studerende er indskrevet på og møder hver dag ind i Jalapa Devis midlertidige klasselokaler. Fra lokale lærere, der har undervist på Jalapa Devi i flere år, til frivillige lærere, der har svaret på et råb om hjælp - alle samles på Jalapa Devi om at støtte børnene og skabe bedre uddannelsesmuligheder for dem, der har mest brug for det.

Læs mere: https://www.ef.com/blog/globalclassroom/