Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Endnu 10 TV-serier du kan lære engelsk med

Endnu 10 TV-serier du kan lære engelsk med

At lære engelsk kan være en udfordring, så kunne det ikke være fedt at blive bedre til sproget, uden du egentlig er klar over det? Jeg har samlet endnu en liste over TV-serier, du med fordel kan binge-watche, hvis du ønsker at forbedre dine engelskkundskaber – her er den første liste – og blive transporteret til en fiktionsverden fyldt med helte, skurke og medrivende retssals-drama.

1. Suits

Hvis Mad Men er lidt for talky for dig, så er Suits et fantastisk alternativ. Den foregår i New York og følger den talentfulde Mike, der er droppet ud af skolen og bliver ansat hos et advokatfirma, der bliver ledt af Harvey Specter. Seriens twist er, at Mike rent faktisk aldrig har læst jura. Kontoversielt.

Den bedste replik, du kommer til at lære:I refuse to answer that, on the grounds that I don’t want to.”

2. How I Met Your Mother

Du kender sikkert allerede til den her, og med god grund. Det er den kæmpe serie-succes, der fulgte i Friends og Will and Graces fodspor. Den foregår i New York og handler om en ung fyr ved navn Ted, og hvordan han møder moderen til hans børn – som han fortæller historien til i fremtiden. Bare rolig, det giver mening, når du ser det.

Den bedste replik, du kommer til at lære:Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Hvis du er nysgerrig på, hvad der foregår bag murerne på Buckingham Palace, så er den her serie med garanti lige noget for dig. Den er baseret på virkelige hændelser, og skuespillerne er så gode, at selv Dronningen troede, hun så sig selv (Det er måske bare noget, jeg har fundet på).

Den bedste replik, du kommer til at lære:Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

4. White Collar

Hvis du er til krimi-dramaer, så vil du elske White Collar. Serien følger en talentfuld (og manipulerende) svindler, der går med til at hjælpe FBI med at fange professionelle eller ”white collar” kriminelle til gengæld for sin frihed.

Den bedste replik, du kommer til at lære:We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

Spooky dramaer blandet med en lille smule komedie findes ikke bedre end Supernatural, som har kørt de sidste 10 år. Den handler om to brødre, der jagter spøgelser og monstre, imens de håndterer deres egne dæmoner (hvoraf nogle af dem er følelsmæssige og andre er egentlige dæmoner. Fordi, du ved, Supernatural).

Den bedste replik, du kommer til at lære:Please accept this sandwich as a gesture of solidarity.”

6. Line of Duty

En af de bedste britiske krimiserier nogensinde (efter min mening). Denne dramaserie følger et lille team af undercover politibetjene, der afslører korruption blandt politimænd. Afhøringsscenerne er SÅ gode, og de vil sikkert få dig til mistænke dine venner og familie.

Den bedste replik, du kommer til at lære:You’re under arrest.”

7. Orange Is The New Black

Denne serie fortæller den sande historie om Piper Chapman, der bliver idømt 15 måneders fængsel for at have transporteret penge for hendes eks-kæreste, der solgte stoffer for år tilbage. Det er en serie, der er drevet af stærke kvinder, og som vil få dig til at grine og græde (nogle gange på samme tid). Perfekt til at få støvet det amerikanske af.

Den bedste replik, du kommer til at lære:This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones/Daredevil/Luke Cage/Iron Fist

OK, så teknisk set er det her fire forskellige serier, men eftersom de alle foregår i samme univers, og der er et show, der hedder The Defenders, hvor alle karaktererne samles, så får de bare én samlet plads på min liste. Uden at gå for meget i dybden så handler serien om deltids-superhelte, der er på realistiske eventyr i New York. Sjov, uhyggelig, fyldt med action og lavet af Marvel. Skynd dig at se dem alle sammen. Nu.

Den bedste replik, du kommer til at lære: There are too many to choose from!

9. Stranger Things

Mange af jer var ikke født i 1980’erne og forstår derfor ikke mange af referencerne i Stranger Things, men det er også helt okay – serien er nemlig stadig helt speciel. Jeg vil ikke afsløre det hele for dig, men der er monstre og børn med superkræfter og en masse 80’er musik. Den er super sjov og kan hjælpe dig godt på vej med dit engelsk.

Den bedste replik, du kommer til at lære:Mike! I found the chocolate pudding!”

10. Eastenders

Det her er muligvis den mest simple serie, med med det mest komplicerede engelsk. Det er en sæbeopera, der foregår i Londons lidt fattige East End district. I serien følger man et nabolag, og hvordan alle menneskerne i det her nabolag klarer sig igennem hverdagen på alle mulige sjove og dramatiske måder. Hvis du er ved at planlægge en tur til London og gerne vil lyde som en lokal, så er den her serie helt sikkert noget for dig.

Den bedste replik, du kommer til at lære:Get out of my pub!”

shallow focus photo of orange cat near laptop computer

Lær engelsk med EFLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog