Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til Toronto

10 ting du bør vide, inden du flytter til Toronto

Fra tips til hvordan du forbereder dig til vinteren til byens mange brunchsteder; vores liste over ting du bør vide, inden du flytter til Toronto, vil hjælpe dig med at blive klar til livet i Canadas største by.

1. Finpuds din tosprogethed

Fransk og engelsk er de to officielle sprog i Canada, hvilket gør det til et perfekt sted at finpudse dine evner indenfor begge sprog, selvom engelsk er brugt mere hyppigt i Toronto. Da det er én af landets mest multikulturelle byer, vil du højst sandsynligt også høre samtaler på kantonesisk, italiensk og spansk. Du vil også møde en stor diversitet af mennesker med alle slags baggrunde og nationaliteter.

2. Toronto er stor fan a brunch

Selvom Toronto er stor fan af alle måltider (den succesfulde madscene er himmelsk), handler madscenen i øjeblikket rigtig meget om B-ordet: Brunch. Gør dig klar til most avocado på toast, menuer fyldt med en million forskellige måder at lave æg på, og – selvfølgelig – mange morgener, der bliver brugt på at knappe bukserne op for at gøre plads til de talrige variationer af pandekager, som fås med mange forskellige varianter af ahornsirup.

3. At komme rundt

Offentlig transport i Toronto består af metroer, busser og sporvogne. Da trafik og forsinkelser er meget almindeligt, har offentlig transport ikke altid det bedste ry. Men når Toronto er så stor, som den er, er alt, der kan få dig fra A til B, brugbart! Køb billetter på stationer eller skaf dig et Preto Card, som du kan fylde penge på og bruge som et kontaktløst kort til betale for dine rejser. Cykling er også meget populært, og du kan anskaffe dig en genbrugscykel rimelig billigt, når du ankommer.

4. Forbered dig på sne

Vintermånederne (december til marts) er ret kolde, og byen er som regel dækket af sne mellem november og april. Pak nogle stabile of vandtætte vinterstøvler til at kunne begå dig på de isede fortove og mange varme lag, så vil du klare dig helt fint! Det er dog ikke nær så koldt her som i nogle af Canadas mere nordlige byer!

5. Snup en drink

I Canada er det tilladt at drikke, når du er 19 år – tidligere end i USA, hvor du skal være 21. Barer lukket normalt kl. 2, og i de senere år er craft beer blevet meget populært; øl-entusiaster vil elske variationen i de lokale kreative bryggerier. Husk at drikke med ansvar, hvis du gør det.

6. En hel sektion af byen er under jorden

Det virker måske meget fremtidigt, men under byen er et 19 kilometer langt netværk af korridorer og butikker, som er Torontos berømte PATH-system. Ikke alene er det en shoppingoplevelse, men det er også en fed måde at komme rundt til andre dele af byen i løbet af de kolde vintre. Hvis vejene er stille, skal du gå under jorden!

7. Forbered dig på at give drikkepenge

Drikkepengekulturen i Toronto er stærk, da restauranter, barer og caféer generelt forventer 15-20% i drikkepenge oveni regningen. Det kan være nyttigt at have kontanter på dig, men de fleste steder tilbyder også, at man kan tilføje drikkepenge på regningen, når du betaler med kort. Det betyder også, at servicen i Toronto er helt i top!

8. Vid, hvor du skal bo

Toronto er ikke et billigt sted at bo. For at overleve i byen som studerende, skal du vælge dit hjem med omhu. Led efter værelser i delte huse på sider som Roomster eller Roomlala, og sigt efter studienabolag som Kensington Market eller Baldwin Village. Glem ikke at komme i kontakt med dit universitets eller skoles logi-afdeling for at få deres ekspertråd og hjælpe med at finde logi – mange tilbyder deres egne residences (EF inkluderet, selvfølgelig!).

9. Toronto International Film Festival

Hver september er byen vært for Toronto International Film Festival, som omdanner TIFF Bell Lightbox til en fejring af nyskabende filmkreationer med fremvisninger, forelæsninger, workshops og meet-n-greets. Hvad end du er hardcore filmfan eller kun går i biografen engang imellem, skal du tilføje denne weekends events til din kalender.

10. Du løber aldrig tør for ting at lave

Toronto er kæmpe. Der er Canadas største by, og denne vibrerende metropol fyldt med kreative entreprenør-typer er fyldt med skøre ting at besøge, prisvindende steder at spise og måder at bruge sin lørdag eftermiddag på. Fra gemte barer og sneakerbutikker til bohemiske markeder og unikke boghandlere. Tjek vores liste over 10 gemte perler i Toronto for mere inspiration.

Udforsk Toronto med EFLæs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser