Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Tokyo

10 grunde til at elske Tokyo

Der findes ingen by ligesom denne. Det ældste af det ældste og det nyeste af det nyeste findes i Tokyo. Ved at besøge Tokyo vil du får alle former for oplevelser du kan drømme om.

Gamle Shinto-helligdomme står lige ved siden af futuristiske skyskrabere, mens fredelige haver er fyldt med smukke kirsebærtræer, som bliver lyst op af de farverige reklameskærme, der reklamerer for de nyeste teknologier og mode. Der er så meget at opdage i denne by, så her er ti af vores bedste grunde til at elske Tokyo, og hvorfor du skal besøge Tokyo.

1. Maden

Fra verdensklasse restauranter, hvor du kan opleve kulinariske færdigheder fra nogle af verdens topkokke, til familiedrevne restauranter der serverer lækre traditionelle grub og streetfood boder, der dufter så godt, at de er umulige at gå forbi uden at få en smagsprøve. Tokyo er fuld af gastronomiske lækkerier, og maden i sig selv burde være nok grund til at besøge Tokyo. Når du har proppet dig selv med japanske specialiteter såsom frisk sushi, tempura og soba nudler, kan du også opleve de mange fusionsscener og internationale foodie-scener.

2. Kulturen

Med mange forskellige historiske steder der fejrer Japans arv og berømte museer, alt imens man kan gå på opdagelse til teaterforestillinger, på kunstgallerier og musik begivenheder bliver kulturentusiaster aldrig trætte af Tokyo. Hvert år i marts måned blomstrer kirsebærblomststræerne i parkerne, og man bliver helt fortryllet af alle de lyserøde blomster der præger parkerne. Disse blomster er også kendt som Sakura har længe repræsenteret menneskets smukke, men flygtige natur.

3. Stilen

Uanset hvad din egen stil er, fejres det at man har et personligt udtryk igennem sit tøj. I bydelen Harajuku, som er det berømte pulserende shoppingområde, og er hjem for nogle af de mest imponerende cosplaybutikker, teenager-butikker og vintage butikker. Tokyoitter er kendt for deres sans for mode og personlige stil: Tag en gåtur gennem bydelen og bliv inspireret af stile du aldrig nogensinde har set før, og nok heller aldrig kommer til at bruge.

4. Hjem for det ”nye”

Tokyo er et globalt knudepunkt for teknologi og innovation. Byen er tætpakket med lys (forestil dig neonskilte og reklametavler der ville få Times Square til at ligne din mormors gamle tv), det er et af de lyseste steder på jorden, og det kan ses fra rummet! Bliv overrasket over højteknologiske toiletter med opvarmede sæder, køb de nyeste gadgets i ni etagers elektroniske stormagasiner og kør med det super hurtige bullet train for at udforske nogle af Japans andre byer. Man kan hurtigt føle at man bor i fremtiden.

5. Det antikke

Dele af Tokyo er måske moderne, men byen er også fuld af historie. Uanset hvor du går hen, er du aldrig langt væk fra et fantastisk Shinto-helligdom, tempel eller beskyttede haver. Meji-jingu-helligdommen er lige ved Harajuku, og Hie-helligdommen og Nezu-helligdommen har begge røde torii-porte ligesom Kyotos berømte Fushimi Inari Taisha-helligdommen (så husk dit kamera). Glem heller ikke at leve som en lokal – tilbring en aften på at udforske restauranter og barer i Nonbei Yokocho. I Nonbei Yokocho finder du en charmerende gyde oplyst af papirlanterner, som er gemt væk fra de travle turistgader.

6. Mt Fuji

Det højeste bjerg i Japan, og et af landets helligste bjergtoppe. Mt Fuji kan ses fra byen på en klar dag og er tæt nok på Tokyo til, at man kan besøge det. Tag et tog over til bjerget og tag på en vandretur til toppen, og oplev den utrolige udsigt over Tokyo og søerne der omgiver vulkanbjerget.

7. Galskaben

Selvom den japanske kultur er relativ konservativ skubber Tokyo grænserne for kreativitet. Med andre ord, byen er fuld af underlige ting at lave, se og opleve. Leder du efter et sted en aften? Her er nøglerne til dit lille ”kapsel” hotelværelse. Brug for en paraply, nogle gærede sojabønner eller en dåse lavet af grøntsager? Du kan finde disse ting i nogle af Tokyos usædvanlige automater. Leder du efter et sted at spise? Så besøg en robotrestaurant. Den oplevelse vil du aldrig glemme.

8. Sproget

I Japan er der over 125 millioner der snakker japansk hvilket gør Tokyo til et fantastisk sted at lære sproget. Den travle by er også populær for rejsende, studerende og fagfolk fra hele verden, så det er også en god by til at møde nye mennesker og sætte dine sprogfærdigheder på prøve. Så hvis du vil lære japansk skal du besøge Tokyo.

9. Ski og snowboarding

Japans vintre er præget af sne, sne og atter sne. Det bjergrige vulkanske terræn betyder, at der er nogle fantastiske muligheder for at stå på ski og snowboard. Derudover kan du bo på flere resorts, herunder Shiga Kogen og Hakuba, som var vært for vinter-OL i 1998. Hvis du tager en times køretid ud fra Tokyo, vil du kunne opleve disse resorts.

10. Onsen

Hvis du har brug for en dag væk fra Tokyo, skal du tage til en Onsen by. Japan er hjemsted for tusinder af naturlige varme kilder. Disse dampende varme gryder, kaldet Onsens, er det perfekte sted at slappe af og lade det mineralrige vand udføre sine vidundere på dit sind, krop og sjæl. Åh, og bare så du ved det forventes det, at du bader nøgen, men mænd og kvinder bader separat.

Vil du opleve Tokyo? Rejs med EF dertil og få oplevelser for livet. Læs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Kultur