Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

High tech travel: De bedste rejse-apps på Appstore

High tech travel: De bedste rejse-apps på Appstore

Dit næste store rejseeventyr venter lige rundt om hjørnet. Men hvad tager du med dig? Din smartphone (eller tablet) er garanteret en af de første ting du pakker, fordi du ikke går nogen steder uden den. Den lommecomputer er dog kun ligeså brugbar som de apps, der ligger på den, og med så mange valgmuligheder du har i Appstore, kan det være svært at vælge, hvilke der er megabytene værd.

Her er vores liste over de bedste rejse-apps på markedet (og de kan selvfølgelig allesammen bruges på både iOS og Android):

START DIN REJSE

En rejse på tværs af kontinenter og store verdenshave starter med ét skridt – i den rigtige retning. Inden du begynder at pakke og lede efter en, der vil vande dine blomster, imens du er væk. Skal du finde ud af, hvordan du kommer fra A til B. Rome2rio er en praktisk app fra Appstore, der viser dig alle mulige (fornuftige) veje fra din trygge stue til din drømmedestination. Udover at den er helt vildt hjælpsom, når du skal planlægge, så kan du også samle inspiration til din næste rejse ved at kigge på alle kortene og de forskellige transportmuligheder, appen viser dig.

FÅ FINGRENE I DE BEDSTE TILBUD

Der er mange hjemmesider, der lover, at de kan finde de billigste fly og hoteller til dig. Men det er kun ganske få, der tager de her tilbud til det næste niveau.

Kayak appen fra Appstore sammenligner ikke bare priserne, men kigger også på sider som Orbitz og Priceline. Så du kan være helt sikker på, at du får de allerbedste tilbud. Skyscanner sammenligner også priser og gør det lettere for dig at holde styr på prisændringer. Du skal simpelthen bare bede om at få notifikationer, når priserne ændrer sig og så booke, når priserne er lavest. Og hvis du er fleksibel med dine rejsedage, kan du udvide din søgning til at finde de billigste dage at rejse på.

En anden nyttig app der kan hjælpe dig med at finde de bedste fly og hoteller er Hipmunk: appen samler transport, indkvarteringsmuligheder (og meget andet praktisk) og viser dem på en let og overskuelig måde, så du let kan lægge den helt perfekte rejseplan.

PLANLÆG OG FORBERED

Nu når du har fly og hotel på plads, vil du sikkert gerne undersøge, hvilke sjove ting du kan give dig i kast med på destinationen. Til det er der to super gode apps. Trip It en app, der (ikke kun) er perfekt til forretningsrejser, den hjælper dig med at organisere dine planer, og tanker – på en praktisk måde. Appen finder de e-mails i din indbakke, der har noget med transport og hotel reservationer at gøre og organiserer dem på et sted, så du har alle dine rejeinformationer samlet på et sted.

Den tilføjer også rejseanvisninger og andre brugbare informationer, der hjælper dig med at strikke alle informationerne fra din rejseplan sammen. Alle informationerne kan også blive synkroniseret med din kalender og delt med dine venner.

FÅ FERIESTEMNING

Google Trips er en app, der har lidt mere feriestemning over sig, fordi den udover at organisere alle dine bookinger, også kommer med en guide til den by, du skal besøge og med forslag til, hvor du skal spise, og hvad du bare skal se. Begge apps virker offline, så du behøver ikke at planlægge alle dine aktiviteter ud fra, hvor det nærmeste WiFi-hotspot er.

Næste skridt i rejseforberedelserne: pakning! Med PackPoint appen i Appstore, kan du være sikker på, at du får pakket alle de ting, du har brug for (i en lille taske, der er let have med). Det eneste du skal gøre, er at taste dine rejseinformationer ind i appen, og så kommer den med forslag til, hvad du skal tage med.

Forslagene er baseret på vejret og terrænet i den destination, du skal besøge. Længden på din rejse, formål og den type aktiviteter du gerne vil deltage i. På den her måde undgår du at være fanget i Guatemala i regnsæsonen uden en paraply, eller glemmer at juletiden i New Zealand lægger op til strandture frem for skiture og halstørklæder.

KEND DIN DESTINATION…

At navigere rundt i en ny by kan være skræmmende (men sjovt). Hvordan kommer du hen til museet? Hvad er hovedingrediensen I denne ret? Google Translate er populært, fordi det er let og hurtigt at bruge. Med denne app kan du hurtigt skifte imellem forskellige sprog, oversætte hjemmesider ved at kopiere hyperlinket ind i appen, og høre hvordan ordene skal udtales. Og endnu bedre – en ny funktion gør det muligt at få en direkte oversættelse ved at pege din smartphones kamera på det, du gerne vil have oversat.

Vekselrater kan også være virkelig forvirrende, når du er i et nyt land og skal bruge en ny valuta. XE Currency appen i Appstore giver dig mulighed for at se live vekselrater og beregne priser, så du får det meste ud af dine penge. Appen virker også offline, så du er ikke afhængig af Wi-Fi, når shoppetrangen melder sig.

En nervepirrende ting ved at rejse i udlandet er begrænset data på din smartphone (eller tablet). Hvad hvis du farer vild og ikke kan komme i kontakt med nogen? Og hvad med det helt fantastiske bilede du gerne vil lægge på Instagram med det samme? Heldigvis er der mange byer, der har gratis Wi-Fi, så det eneste du skal gøre er bare at finde det ved hjælp af de mange Wi-Fi-Finder apps. Sørg for at du downloader en app, der kan bruges offline, så du ikke skal betale roaming-gebyr, for at finde en gratis Wi-Fi forbindelse.

… OG FÅ SÅ DET MESTE UD AF DET

Field Trip i Appstore er lidt som at have en personlig rejseguide i lommen. Notifikationer popper op med forklaringer, når du går forbi kendte steder. Så du ikke går glip af unikke steder og gemte oaser. Du kan også få restaurantanbefalinger og kuponer. Når du er i nærheden af restauranter. Andre populære sider med anbefalinger inkluderer TripAdvisor, som har fokus på hotel og turistattraktioner. Yelp der giver dig anbefalinger til restauranter og lokale butikker. Foodspotting, der fortæller dig om de bedste restauranter nær dig.

Har du et sted, du skal være? Sørg for at du kommer dertil på den hurtigste måde. Hvis du kører, så er Waze lige præcis, hvad du har brug for. Denne app giver dig adgang til en GPS, der er baseret på brugergenererede informationer om trafik, politi og uheld. Du kan også finde informationer om benzinpriser på din rute. Er offentlig transport mere dig? Den prisvindende app, Citymapper, giver dig køreplaner, kort og holder dig informeret om forsinkelser.

At have de perfekte apps i lommen er det eneste, du skal bruge for at være en vaskeægte rejse-prof. Men du skal stadig huske at kigge op fra din smartphone (eller tablet), snakke med lokale, og nyde verdenen uden for fuldt ud. God rejse!

person using black smartphone with gray and pink case

Oplev verden med EFLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser