Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Den ultimative battle: San Diego vs. Miami

Den ultimative battle: San Diego vs. Miami

Den ultimative battle, San Diego vs Miami, er hvor vi finder ud af hvem er den bedste strandby.

Når det kommer sjov i solen og sand imellem tæerne, så burde San Diego i Californien og Miami i Florida være faste strand-byer på alle top 10 lister – især hvis Amerika lige er din kop te. Begge destinationer bugner af smukke strande, masser af sol, fantastisk mad og uendelige ting at tage sig til. Men det kan være en overvældende opgave at skulle beslutte sig for, hvilken af de solrige byer du skal bruge din weekend, uge eller år i. Men bare rolig – jeg har samlet en hurtig og brugbar guide, der kan give dig et overblik over begge destinationer.

Vejr

Californien har generelt set mere tørvejr, og Florida er kendt for sin luftfugtighed. San Diego har en gennemsnitstemperatur på 18 °C eller 63,65 F. (men husk lige, at det også inkluderer vintertemperaturer), og Miami har 25 °C eller 77,5 F. I San Diego er der gennemsnitligt 10,4 inches nedbør, hvorimod der er 61,94 inc. i Miami. San Diego har cirka 2958 solskinstimer årligt, hvor Miami har 2903 timer med sol om året.

Alt i alt, hvad vælger du? Luftfugtighed og kruset hår eller lavere temperaturer og smukke lokker? Det kan være ligemeget – de har begge fantastiske strande.

Sport

Amerikanerne går op i sport med hud og hår; specielt basketball, football og baseball. Og ingen rejse til Amerika vil være komplet uden at se en sportsbegivenhed. I dette tilfælde overgår Miami San Diego. San Diego er hjembyen for San Diego Padres (baseball) samt rugby- og ishockey-hold. Desværre har byen mistet Chargers (amerikansk fodboldl) og Clippers (basketball) til Los Angeles.

Miami er hjembyen for Miami Dolphins (amerikansk fodbold), Miami Heat (basketball), Miami Marlins (baseball) og the Florida Panthers (hockey). Miami vil også snart kunne kalde sig hjemby for Major Soccer team ledet af David Beckham. Jep, den David Beckham.

Mad

Både San Diego og Miami har et utal af kulturer og etniciteter, men begge er virkelig inspireret af Latinamerikas spiciness. I Miami kan du finde arepas fra Colombia og Venezuela, cubansk cafe con leche med grillet brød, peruviansk ceviche og mexicansk chicharrones – friturestegt grisehud, som du både kan nyde for sig selv eller i en taco. Hvis du er eventyrlysten, så kan du også forsøge dig med de lidt mere lokale gator bites eller frøben (jeps – du læste rigtige, alligatorer og frøer).

I San Diego er det eneste, du skal spise, friske fiske tacos, sådan helt seriøst. De er virkelig gode. Du kan også prøve nogle carne asada fries, lobster rolls og koreansk BBQ – bare du ikke fortæller folk, at du har været i San Diego uden at prøve fiske tacos. Det er bare noget, man skal.

Nabolag

Hvis du trænger til et sceneskift fra San Diego, har du lidt forskelligt at vælge mellem: tag over på den anden side af grænsen og nyd livet til billige penge i Tijuana. Eller tag en time mod nord og gå på jagt efter de kendte i Hollywood, tag på vandretur på til Hollywood skiltet, eller shop på Rodeo Drive. Du kan også hoppe på et fly og besøge Sin City aka Las Vegas.

I Miami kan du tage nordpå og besøge Disney Worldeller rejse jorden rundt på et par timer i Epcot Center. Du kan også tage lidt længere nordpå til Daytona Beach for at se Daytona 500, som er et årlige NASCAR motorløb (det bliver ikke meget mere amerikansk end det). Eller besøg Evergalds National Park for at se alligatorer og søkøer. Bahamas er også tæt på, hvis du beslutter dig for, at du skal prøve at svømme med grise.

Musik

Til sidst er du nødt til at sætte den rigtige sang på for at komme i den rette stemming. Hvad San Diego angår, har du Tom Waits ”San Diego Serenade”. Og i Miami har vi min personlige favorit: Will Smith – ”Miami.” Can y’all feel that? Hvilken by har de bedste strande, San Diego vs Miami?

seashore during golden hour

Lige nu har vi store besparelser på udvalgte destinationer i USALær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser