Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

De 8 bedste forårstraditioner fra hele verden

De 8 bedste forårstraditioner fra hele verden

Som foråret kommer frem og sletter de sidste grå spor af vinteren, kan vi endelig begynde at se frem mod lysere dage. En del af skønheden ved forårets ankomst er hvor forskelligt, det bliver fejret verden rundt. Hvert land har sin egen unikke måde at tage imod den nye sæson – hvad end det er ved en festival, parade eller fællesmåltid.

Er du nysgerrig på, hvordan disse festligheder foregår? We’ve got you covered. Dyk ned i alt, der har med foråret at gøre og lær om vores yndlingstraditioner fra hele verden.

1. Songkran Water Festival – Thailand

Den årlige festival finder sted kort tid efter jævndøgn. Sonkran stammer fra det sanskritske ord for ”astrologisk passage”, og bliver fejret i Thailand på samme måde som nytår. Festlighederne indebærer at besøge et buddhistisk kloster, besøge ældre, og selvfølgelig, kaste med vand. Den nordlige hovedstad Chiang Mai er stedet for den største fejring, med festligheder der varer i op til seks dage. Lokale og turister indtager gaderne bevæbnede med vandpistoler på størrelse med kanoner, vandkanoner og spande – klar til at gøre alle på deres vej gennemblødte. Børn, voksne og de ældre deltager i traditionen, og danser på gaderne til høj musik.

2. White House Easter Egg Roll – USA

Traditionen med White House Easter Egg Roll, siges at være startet tilbage i 1814, og foregår 2. påskedag hvert år. Ved denne sjove tradition samledes børn i Washington D.C. på Det Hvide Hus’ græsplæne hvor de ruller æg med træskeer, og kæmper om hvem der kommer først over målstregen. De børn, der deltager, kan vinde påskeæg og små præmier, så med løftet om godter i deres hoved, er stemningen som regel ret god. Festlighederne bliver overværet af Præsidenten og hans familie såvel som en kæmpe påskekanin. Da alle er i godt humør, og der er pyntet op med farverige dekorationer over det hele, er denne tradition et højdepunkt på året.

3. Holi – Nordlige Indien

Uden tvivl én af de mest farverige festivaler i verden. Holi bliver fejret af hinduer i hele det nordlige Indien. Det involverer at kaste farvet pulver på hinanden, hvilket er en hyldest til de mange nuancer i foråret, lige så vel som begivenheder fra hindu mytologi. Som regel varer den hele dagen og natten med, og festivalen er en utrolig farverig og glædelig fejring af enden på vinteren og starten på foråret. Det kan dog blive meget vildt, så vi anbefaler at klare sine lektier, inden man tager afsted!

4. Nowruz – Centralasien

Nowrux betyder No (ny) og rouz (dag). Det bliver fejret den første dag i den første måned i den iranske kalender, og falder sammen med jævndøgn (som ofte er omkring den 21. marts), er denne ”nye dag” et symbol på nye begyndelser og genfødslen af naturen. Mens det er forskelligt fra land til land, starter flerdagsfejringen ofte med, at folk gør rent i deres hjem, men bliver hurtigt til en flerdagsfestival med bål, kostumer og familieminder, indtil den 13. dag i nytåret, hvor alle forlader deres hjem og mødes med familie og venner udenfor til musik, dans og mad på de offentlige pladser i deres by.

5. Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake – Gloucester. England

Hvert år, under den anden helligdagsweekend, finder Gloucesters cheese-rolling sted på Coopers Hill. Beliggende en times tid uden for Bristol, er denne begivenhed faktisk meget mere farlig, end navnet antyder. Et hjul af ost kastes ned af den (meget) stejle bakke og et sekund efter kaster deltagerne sig efter det. Den første til at komme over målstregen vinder. Blå mærker, blodige knæ og brækkede knogler er ikke fremmede bivirkninger af denne intense tradition. En lidt hårdere måde at byde foråret velkommen på, men den 200 år gamle tradition er stolt holdt ved lige af fællesskabet, og tiltrækker både nye og gamle deltagere hvert år.

6. Cimburijada – Bosnien

Cimburijada, som oversættes til ”Festivalen for røræg”, fejrer forårets første dag i den bosniske by Zenica. Meget tidligt om morgenen samler folk sig ved kysten af Bosna-floden, hvor et fællesmåltid af røræg bliver lavet. Sammen deler folk deres morgenmadsæg med venner, familie og besøgende, mens de drikker og lytter til musik sammen for at markere forårets første dag.

7. Forårsjævndøgn i Teotihuacán – Mexico

Hvert år samler tusindvis af mennesker sig – traditionelt klædt i hvidt – ved den enorme Teotihuacán Pyramide, der ligger ca. 48 km nordøst for Mexico City, for at fejre forårsjævndøgnet. Det finder som regel sted på enten den 20. eller 21. marts hvert år, og mange af de fejrende bruger morgenen på at bestige de 360 trin til toppen af pyramiden for at være tættere for energiportalerne. Ved at løfte deres arme op mod himlen og sole sig i solens varme, ”suger” de det nye års energi til sig.

8. Floriade – Australien

Floriade begyndte i 1988, da parkmanageren Peter Sutton og landskabsdesigner Chris Slotemaker De Bruine kom med et forslag til en flot blomstret udstilling i anledning af Australiens 200-års fødselsdag og Canberras 75-års fødselsdag. Resultatet var en smuk, eksotisk blomsterudstilling, som den lokale befolkning tog så godt imod, at det blev en årlig fejring af foråret i landet. Hvert år rejser flere hundredetusind mennesker fra Sydney og Brisbane dertil for at se millioner af blomster blomstre i denne månedlange festival med farver, musik og havebrug.

Læs i udlandet og opdag foråret i nye kulturerLæs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Kultur