Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

4 praktiske tips til rejsende med nedsat mobilitet

4 praktiske tips til rejsende med nedsat mobilitet

At rejse er én af de mest givende ting, en person kan opleve. Det bringer dig ud af dine faste rutiner, introducerer dig til nye smage, og åbner generelt dine øjne op for nye perspektiver. Muligheden for at rejse burde være allemandseje. Uanset baggrund eller livssituation, burde du have muligheden for at udvide dine horisonter, som du har lyst.

Derfor vil vi i dag dele nogle tips til rejsende, der har nedsat mobilitet:

1. Planlæg din destination godt

Selvom folk ofte er i stand til meget mere, end de giver sig selv ros for, er der ingen grund til at befinde sig i en situation, der er udmattende og får dig til at føle dig utilpas. Så når du vælger en destination, find én, der har alt det, du er på udkig efter.

Har du altid drømt om at tilbringe et par uger i Frankrig? Så bliver du glad for at høre, at Nice og endda Paris er ret gode til at imødekomme folk med nedsat mobilitet. Der er flere virksomheder, der specifikt har designet deres campus med alle former for mobilitet i mente (inklusiv vores, hvis du er interesseret i fransk i Frankrig).

Hvad med en tur til England? Eastbourne og Oxford er kendt for deres fodgængervenlige bymidte, som er nemt tilgængelige for alle slags mobilitet. Kig efter faciliteter, der har gjort sikkerhed og tilgængelighed til en prioritet med detaljer som kørestolsvenlige bygninger, elevatorer og nem tilgængelig indretning (igen, det har vi, hvis du vil studere engelsk i England).

Til dem, der er interesseret i at udforske mere eksotiske engelsktalende destinationer, er Malta en fantastisk mulighed (og solrig hele året rundt).

Hvis du vil udforske Tyskland (og måske studere tysk, mens du er der), så overvej München. Det er et fredfyldt, idyllisk sted med en masse grønt, kulturelle seværdigheder og lækker mad tilgængelig for alle.

2. Undersøg ressourcerne

I takt med at rejser bliver mere tilgængelige, er det nemmere at finde ressourcer, der hjælper til at planlægge en rejse. Takket være blogge, hjemmesider og guidebøger om emnet, har det aldrig været nemmere at finde nogen, der deler en mere ens oplevelse og perspektiv. Udnyt nogle af de fantastiske ressourcer såsom:

  • com – Denne hjemmeside hjælper med gode råd, information og historier fra folk med begrænset mobilitet. Der er endda hjælpsomme artikler om specifikke destinationer som München og Tokyo.
  • Tourism for All – En fantastisk ressource for dem, der rejser til England. Denne hjemmeside giver dig en hjælpsom liste over virksomheder og servicer, der gør rejser nemmere end nogensinde før.
  • Lonely Planet Thorn Tree forum – Og selvfølgelig, alles yndlings rejseguide, Lonely Planet, der har masser af kilder for folk med et handicap. Et af de bedste steder at få information fra er deres Thorn Tree forum.

3. Ring på forhånd

Når du planlægger din rejse, sørg for at ringe til virksomheder i forvejen for at høre mere om, hvad de tilbyder. Store lufthavne er kendte for deres service, der hjælper rejsende med handicap og reduceret mobilitet gennem hele rejsen. Mange guider endda passagerne hen til flyet, direkte til deres sæde, så de ikke skal vente i kø.

Fra lufthavnen, når du lander, kan du arrangere at en taxa eller shuttle henter dig og kører dig direkte til din destination. Når jeg bruger denne service til mine forældre (begge seniorer med begrænset mobilitet), joker vi altid med, at det nok er det tætteste, vi kommer på at være VIPs. Det er en win-win for alle!

4. Vær ikke bange

Det vigtigste at huske kan opsummeres til tre ord: vær ikke bange. Ja, der er risici ved at rejse, men det er der for alle, og turisme bliver ved med at udvikle sig til at være mere tilgængeligt i hele verden. Flere muligheder eksisterer for at tilpasse sig alles unikke behov.

Du har samme ret til at rejse som alle andre, og der er mange firmaer og individuelle mennesker, der har gjort det til deres mål at give den bedste oplevelse til alle deres gæster. Så tag afsted! Du vil være glad for, at du gjorde det.

Studér et sprog i udlandet med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser