GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 ting du bør vide, inden du flytter til Santa Barbara

10 ting du bør vide, inden du flytter til Santa Barbara

Med 300 dages sol, smukke naturomgivelser og Stillehavskysten lige ved døren, er det ikke så underligt, at Santa Barbara bliver kaldt den Amerikanske Riviera. Der mangler ikke turister, som besøger dette billedskønne sted, og rejsende er fristet til at blive for evigt. Planlægger du en flytning? Her er ti ting, du burde vide, inden du flytter til Santa Barbara.

1. Small town stemning

Lige så snart du ankommer, vil du opdage, at Santa Barbara helt sikkert ikke er en stor by. Der er stor befolkningstæthed for dens størrelse, hvilket bringer en følelse af et tæt fællesskab, som gennemsyrer gaderne. Den gode stemning smitter også af på de lokale hunde: det er ikke unormalt at se en skål med vand foran butikker, så dyr kan tage en tår, når de er ude på deres daglige ture.

2. Ikke en festby

Selvfølgelig går denne small-town stemning hånd i hånd med, lad os sige, en afslappet kultur. Der er masser af gallerier, små butikker, kulturelle oplevelser, restauranter og caféer. Selvom det er en del af Santa Barbaras charme, betyder det, at hvis du lige pludselig får lyst til at tage på shoppetur i et storcenter eller feste hele natten lang, er det nok tid til en lille road trip til Los Angeles eller San Francisco.

3. The 101

Apropos at rejse til og fra Santa Barbara, så er der kun én nem måde at gøre det på: Highway 101, oftest refereret til som The 101. Det er ruten, der løber gennem byen, og kobler Santa Barbara til Las Vegas, Los Angeles, San Francisco og San Diego. Er der nogen, der er friske på en road trip?

4. Naturlig skønhed

Hold nu op, hvor er balancen mellem natur og udvikling i Santa Barbara ideel. Et sted mellem havet og ved foden af Santa Ynez bjergene, er byen bogstavelig talt spredt ud til en ukontrollerbar by spredning. De lokale udnytter de afslappede weekender og eftermiddage til at komme ud af byen, cykle rundt på cykelstierne eller vandre på stierne, der løber gennem de nærliggende bakker.

5. Surf’s out

Mildt tidevand og moderat havtemperatur betyder, at surfkulturen er stor i Santa Barbara. Tag dit board og smut over til nogle af regionens bedste surfspots. Begyndere kan tage til Leadbetter Point og Campus Point, mens øvede surfere kan udfordre sig selv ved Sandspit og El Capitan.

6. Leveomkostninger

Selvom Santa Barbara er smuk, er det ikke et sted, hvor man skal spare. Huslejen udgør en betydelig del af det månedlige budget. Dog er alt, hvad de siger om Santa Barbaras personlighed sand: mens du er der, vil du få nogle af dit livs bedste venner.

7. Karakteristisk arkitektur

Med træk fra sin spanske og mexicanske kolonidage, er den spanske arkitektur et sandt varemærke for Santa Barbara. For at bevare byens udtryk og følelse, skal alle bygninger, der planlægges at blive bygget, igennem The Architectural Board of Review. Så mens det kan tage lang tid at få de nødvendige tilladelser, betyder det, at de lokale kan nyde en by fri for masseproducerede bygninger, som du kan se i andre amerikanske byer.

8. Vær vand-klog

Californien er meget udsat for tørke, og Santa Barbara er ingen undtagelse. Mens du er der, skal du sørge for at gøre ekstra ud af at spare på vandet. Afkøl og brug vandet fra dine kogte grøntsager til at vande planterne, sluk vandet, mens du børster dine tænder, fyld vaskemaskinen og lad vær med at bruge det store skyl i toilettet (det er alligevel ikke nødvendigt!). Dette er specielt vigtigt i løbet af de super tørre sommermåneder, hvor skovbrande nemt kan blusse op.

9. Vinlandet

Santa Barbaras vinland blev gjort berømt i filmen Sideways, og bærer stadig den krone med stolthed i dag. Dalen har de perfekte forhold til druer af køligere klima som Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Med vingårde indenfor 30 minutter og prøvesmagninger i byen, er vinnydelse en sand fritidsbeskæftigelse på den Amerikanske Riviera.

10. Hænderne væk fra avocadoerne

Siden avocadoerne blev introduceret fra Mexico i 1871, har californiere været forelsket i denne enkle, lækre frugt (ja, det er en frugt). Men husk: Dem, du kan se vokser på træerne, er ikke til offentlig spisning. (Helt seriøst, folk er blevet sigtet for groft tyveri for at stjæle avocadoer… om end efter flere tusinde af dem). Din bedste mulighed? Ignorer træerne og hold øjnene på stien: hvis du skulle se en avocado, som er faldet ned af naturlige årsager, må du gerne samle den op.

Studér engelsk med EF i Santa BarbaraBestil din gratis brochure her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op