GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 skjulte perler i Storbritannien og Irland

10 skjulte perler i Storbritannien og Irland

Du har set Buckingham Palace, hængt ud i Hyde Park, været på opdagelse i Oxford og måske endda besøgt Edinburgh Castle. Det er tid til at udvide din horisont i Storbritannien (og Irland) og opleve lidt ‘off the beaten track’.

Her er vores top 10 skjulte perler i Storbritannien og Irland – fra en svømmetur i det fri i Wales til hemmelige cocktails i Manchester…

1. Hjorte og picnic i Richmond Park, London

Grib kameraet, forbered en picnic og tag en ven med til en surrealistisk dag omringet af mere end 600 røde hjorte blot en metrotur fra centrum af London. Denne smukke 2500 hektars royale park har alt, hvad du måtte have brug for til den perfekte dag væk fra storbyens summen.

2. Hemmelige cocktails ved Washhouse i Manchester

Manchester mangler ikke steder at tage ud og få en drink, men hvis du gerne vil dresse lidt op og finde en bar, som selv mange af de lokale ikke kender til, så tag ned til The Washhouse. Udefra ligner det ethvert andet vaskeri i enhver anden engelsk by, men der er en hemmelighed dør bag den store tørretumbler… En chik cocktailbar med 1920’erne tema, der serverer nogle af de bedste cocktails i byen.

3. Dykning ved Keem Bay på Achill Island, Irland

Intet ophold i Irland er komplet, før man har oplevet den fantastiske, vilde natur, landet byder på. Ud for vestkysten i Irland ligger øen Achill Island, og der ligger Keem Bay. Med det krystalklare vand er Keem Bay det perfekte sted for enhver, der elsker at dykke eller snorkle.

4. Kodebrydning ved Bletchley Park, mellem Oxford & Cambridge

Nyd lidt moderne britisk historie på dette tophemmelige kodebrydnings-palæ fra 2. verdenskrig. Det blev gjort berømt af filmen The Imitation Game fra 2014, og er din mulighed for at besøge og lære lidt om de hovedsageligt kvindelige ansatte, som ændrede gangen af 2. verdenskrig.

5. Fyrværkeri på Lewes Bonfire Night, mellem Brighton & Eastbourne

Med sine slotte og brostensgader er den middelalderlige by, Lewes, et specielt sted at besøge på et hvilket som helst tidspunkt af året. Men den 5. november bliver denne charmerende lille by til noget helt særligt. Den 5. november er Guy Fawkes Day, også kendt som Bonfire Night (hvor man fejrer et komplot om at sprænge parlamentet i luften i 1605), og Lewes’ gader fyldes med folk fra hele landet, – ja, hele verden – som marcherer i kostumer med flammende fakler og spiller på trommer. Atmosfæren er vild og fyrværkeriet helt spektakulært.

6. Country Pub ved George Inn, Vernham Dean, mellem Bournemouth & Bristol

Det bliver ikke mere engelsk end en doven søndag eftermiddag med venner i en country pub have, og du finder ikke en mere traditionel country pub end denne. North Wessex Downs, The George Inn, hvis traditionelle bygning serverer klassisk pub-mad, er placeret i et område med fabelagtig natur, og de har endda nogle værelser, hvis du gerne vil blive natten over. Mest. Engelske. Weekend. Nogensinde.

7. En svømmetur i det fri hvor end du ønsker

Der findes ingen bedre måde at vende tilbage til naturen end at tage en svømmetur i det fri (dvs. alt hvad der ikke er en pool). Spredt udover hele Storbritannien og Irland er der smukke søer og floder, der bare venter på, at du springer i – og dem finder du ikke på den typiske turistrute. For en komplet liste af frie svømmeområder nær dig, kan du besøge siden: Wild Swimming.

8. Meantime Brewery i Greenwich, London

Du kan få special-øl på hver eneste pub i Storbritannien og Irland, men en sand opdagelsesrejsende bevæger sig udover fadøllen og tager ud og ser, hvordan fantastisk øl rent faktisk er brygget. Der er letforståelige dagture ved Meantime Brewery i Greenwich efterfulgt af en guidet øl-smagning af hele Meantime Brewery’s udvalg af øl. Du vil få en ’jolly good time’ og blive øl connaisseur i processen – win win!

9. Kunst ved Edinburgh Fringe Festival i Edinburgh, Scotland

Hver sommer er Edinburgh vært til den største årlige kunstfestival i verden. Festivalen er gjort kendt af internationale komikere, der afprøver deres nye materiale her, og festivallen udstiller også det bedste af det bedste inden for teater, cirkus, kabaret, opera og musik.

10. Kom op i højderne, hvor end du ønsker

Find eventyrlysten frem, og find et af de højeste punkter i Storbritannien. Skotland har Ben Nevis, Wales har Snowdon og England har Scafell Pike. Hver af dem har stier til toppen af forskellige sværhedsgrader. Vælg en rute alt afhængig af din erfaring og fitness-niveau. Der er virkelig ingen bedre måde – udover at svømme i det fri som nævnt tidligere – at opleve den skønne natur på de britiske øer. Glem ikke kameraet til den fantastiske udsigt på toppen!

Oplev Englands skjulte perler med EFLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op