GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Bristol

10 grunde til at elske Bristol

Bristol, en havneby der ligger ved floden Avon i den vestlige del af landet, er blevet udnævnt til at være det bedste sted at bo i England i 2017. Det er byen, hvor Banksy blev født, det er hjemsted for Brunels mest imponerende arkitektur og hjembyen for JK Rowling. Denne charmerende by er ofte blevet beskrevet som en livlig, glad og en kunstnerisk by.

Men hvorfor er alle glade her i Bristol, og hvorfor vil du elske det? Fordi du vil…

1. Leve livet

Udover titlen som det bedste sted at leve i England, er Bristol blevet anerkendt for mange andre ting igennem årene. Det er blandt andet blevet udnævnt til at være det bedste sted at studere, en af de top 5 mest inspirerende byer og en af de top 10 bedste byer at bo i, i verden. Årsagen til det er tydelig – der er altid noget at lave i Bristol. Den har bylivet som i de store byer, men hvor det bare er pakket ned i en håndterbar størrelse, det er umuligt at føle sig uengageret og uinspireret i Bristol.

Fra vandreture til fantastiske festivaler, herunder Bristol Food Connections, Bristol Pride, Bristol Sounds og Bristol Habour Festival – der foregår altid noget i Bristol.

2. Flyve op, op og væk

Nu hvor vi snakker om festivaler, så er en af de mest vigtige og dragende festivaler man skal opleve i Bristol International Balloon Festival i august. Under dette ekstravagante øjeblik, bliver byen forvandlet til det perfekte Instagram billede. Alle vil tage billeder af de farverige varmluftballoner, som flyver over Brunel bro.

Disse billeder er nu blevet byens synonym, og der er over 100 forskellige varmluftballoner i forskellige former og størrelser. Den bedste måde man kan opleve denne festival på, er at ankomme tidligt for at se ballonerne stige op på himlen sammen med solen. Efterfølgende er det en god ide at blive sent for at se fyrværkerifinalen.

3. Klatringstoppe

Bristol Three Peaks Challenge er en copycat – det er en nedskaleret version af National Three Peaks Challenge. Du vil klatre Knowle Hill, Maes Knoll og Blackberry Hill og vil passere forbi en søudsigt af Denny Island. Selvom det teknisk set ikke er i Bristol, så brug dit besøg i byen til at se mere af det smukke landskab omkring byen.

4. Udforsk Brunel, Banksy og mere

Når du går rundt i byen, vil du få smidt i hovedet hvor meget forskelligt arkitektur, der er i Bristol – fra middelalder til moderne, til en specifik arkitektur type i et bestemt område, Brisol Byzantine. Isambard Kingdom Brunels Clifton Suspension Bridge er klart et højdepunkt, man skal se.  Manden bag den første dampmotor, Brunel, revolutionerede ikke kun industiren, men også som arkitekt. Hans bro i Bristol er berømt, fordi den er så imponerende i størrelse og dens dramatiske udseende.

Når du har haft picnic i den nærliggende park og kigget på broen, kan du tage på Bristols museum og kunst galleri. Den er hjem til syv gallerier i ét, selvom dens navn ikke lægger op til det. Gå op på anden etage og oplev Eastern kunstgalleri, det franske kunstgalleri, det britiske og europæiske kunstgalleri og meget mere.

Og hvad ville Bristol være uden Banksy? Du kan finde de berømte Banksy malerier ved at bruge Banksy Bristol Trial app, som inkluderer Pigen med det Piercede Øre, Kat og Hund, Den Maskerede Gorilla og mange flere – han så virkelig hans hjemby som et tomt lærred.

5. Nyde floden floden

Det kan virke som om jeg har lavet en fejl i teksten ovenfor, men faktisk bliver floden Avon oversat til ”floden floden”, fordi ordet ”Avon” er kendt af det walisiske ord ”afon” der betyder ”flod”. For at kende forskel på floden fra de andre 8 floder i England med samme navn, er denne flod også kaldt Bristol Avon.

Bristol havn, eller den flydende havn som den ofte er blevet kaldt, er upåvirket af flodens tidevand, da den kan lukke sine porte og blive et sted, hvor turister kan komme for at hænge ud. Det gælder også for de lokale i Bristol. På en solrig dag er havnen det perfekte sted til at slappe af og have det sjovt med sine venner eller veninder på grund af de cafeer, barer og andre turistattraktioner, der er.

6. Udforske mysterier og gå på opdagelser

Bristol er fyldt med historie – mange som du kan høre på de mange vandreture, der tilbydes. Fra prinsesse Caraboo (1791-1864), som dukkede op i Bristol i 1800 og blev snakken i byen, fordi hun snakkede et andet sprog, og der var ingen som forstod hende da de ikke snakkede det samme sprog, til Elizabeth Blackwell (1921-1910) som havde en kampagne, der ville lade kvinder studere medicin, og hun er den første kvinde, som fik sit navn i det Britiske Medicinråds register.

En nyere eksempel på et lokalt mysterium er måske grafitti kunsteren Banksy, som stadig er anonym trods den verdensomspændte berømmelse.

7. Hoppe på både og cykler

Tage et krydstogt til Avon Gorge for at lære om det lokale dyreliv eller på en båd og tag op og ned i den flydende havn – mange ture kommer med eftermiddagste.

En simpel cykel tur rundt i byen er også en god ide for noget sightseeing, og der er masser af steder, hvor du kan leje cykler. Du kunne enten gøre det alene eller på en tur med Adventurous Activity Centre. Hvis du har problemer med din cykel, så kan du tage over til flodsiden og stoppe ved Mud Dock, som er en cafe og en cykelshop, som tilbyder reparation service.

8. Beundre katedraler og slotte

Historieelskere vil blive forelsket i byen på grund af de mange historiske bygninger. Bristol katedral for eksempel har stået der siden det 12 århundrede og indeholder mange gamle og indviklede udskæringer.

Bristol er også hjem til Blaise Slot. Et gammelt museum og ejendom fra det 19. århundrede med smukke bevarede haver, som man kan udforske. Slottet indeholder viktoriaske hverdagsgenstande, som du kan se, et billederum med klassisk portik og glasloft fra 1830’erne. Eller tag op på taget, hvor du kan se panoramaudsigt over gården.

Hvis du vil udforske mere af Bristols arv og historie, så kan du downloade gratis gå tur audio guide, som vil fortælle dig om Bristols spændende historie.

9. Nyd hip kulturen

Bristol er blevet kaldt den mest kunstneriske by i England. Ud over en utrolig kunstscene, så kan du finde en smag for alle: madelskere vil glæde sig over St Nicholas Markets, de musikbesatte vil blive glade for vinylbutikkerne som Idle Hands og Payback, mens vintage-elskerne kan bruge en dag på det gamle marked. Og glem ikke alle de uafhængige kunstnere i spray-maler byen, som hænger ud ved Centrespace studio kollektiv – de gør byen mere levende.

Selvom det kun er en by og en region, så har de også deres egen betalingsmiddel, nemlig Bristol pund, for at holde pengene tæt på hjemmet i stedet for at blive suget op af store virksomheder andre steder

10. Rundt omkring

Bristol tilbyder mange udendørsaktiviteter og steder, hvor du kan slappe af. Når solen skinner, så slap af i de åbne grønne områder ved Bristol Down, spis alfresco i en pub på en gård eller gå en tur igennem Leigh Woods Nature Reserve.

På pub gården kan du sidde ved the White Lion, med udsigt over Clifton Suspension Bridge og Avon Gorge. Til turen til Bristol Downs, kan du medbringe en picnic sammen med vennerne eller familien og måske en fodbold, hvis du føler dig aktiv. På din tur til naturreservatet så tag dine gå sko på og følg foreksempel disse vandrestier.

Overvejer du at tage en tur til Bristol? Så vores rejseplan ud for mere inspiration.

Studér engelsk i Bristol med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op