GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Et sprogkursus i Oxford gav mig et frisk pust

Et sprogkursus i Oxford gav mig et frisk pust

Tre uger i en ny by i et andet land med et andet sprog gav mig det friske pust, jeg havde brug for i sommer. Jeg var færdig med mit 2. år på Københavns Universitet, og jeg havde lyst til et lille afbræk fra hverdagen i København med studie og studiejob. Det afbræk fik jeg sammen med EF på et tre ugers sprogkursus i Oxford, England.

Dagens engelsklektioner er slut, og det er tid til afslapning i de lyserøde strandstole, som findes i massevis på campus’ fællesområde. Jeg sidder sammen med nogle af de andre studerende. Jeg og en af de andre piger viser billeder af den morgenmad, vi havde købt i Oxford centrum i weekenden – te og scone.

Nogle af de andre fortæller om den ekskursion, de har været på med deres engelskhold tidligere på dagen. Bagefter lægger vi planer for aftenen – vi skal ind til centrum. Vi er forskellige nationaliteter i forskellige aldre, der er samlet. Nye omgivelser, nye venner – og et frisk pust.

Massere af oplevelser

I sommer tog jeg på et tre ugers intensivt sprogkursus med EF i Oxford. Jeg havde tre formål med turen: Få gode oplevelser med hjem i bagagen, møde mennesker fra andre lande og forbedre mine engelskkundskaber. Efter sprogkurset kunne jeg sige ”tjek” til dem alle tre.

Oplevelser fik jeg masser af! Både i Oxford, men også i London, Bristol og Brighton. En dag i Oxford er en magisk dag. Oxford Universitet udgør en stor del af byen, og som studerende havde jeg glædet mig meget til at opleve nogle af de mange colleges. Christ Church College var et af dem, jeg besøgte. Jeg vil vove at påstå, at det øjeblik jeg trådte ind på Christ Church College, kunne jeg ligesom fornemme klogskab og store tanker i luften.

Men ud over at tale til den studerende i mig, så fik Christ Church College også vækket min indre magiker. Hvis du har set Harry Potter filmene, vil du hurtigt fornemme noget bekendt ved spisesalen på Christ Church College. Tre lange borde står side om side, mens væggene er dækket af utrolig mange malerier. Var det ikke fordi, det magiske loft manglede, ville jeg næsten tro, jeg var trådt ind af dørene til selveste Hogwarts. Det er også denne spisesal, Hogwarts spisesal er inspireret af.

Jeg var vild med at opleve, og oplevelserne blev kun bedre af, at jeg fik dem sammen med andre EF-elever. Jeg mødte unge fra Frankrig, Tyskland, Belgien, Mexico, Slovakiet, Spanien og flere endnu. Vi kunne snakke i timevis om vores hjemlandes forskelligheder og ligheder – noget så almindeligt for mig som brunede kartofler til jul kunne bringe et stort grin frem hos min roommates fra Belgien.

Bedre sprogkundskaber

At tale med så mange mennesker fra andre lande gjorde, at jeg kunne mærke, jeg fik lettere ved at tale engelsk. Derudover fik jeg øget mit ordforråd og mit kendskab til engelsk grammatik i engelsktimerne. Vi blev den ene uge undervist i international business, og her blev mit ordforråd udvidet med vendinger som finish within an allotted time og back-to-back-meetings. Vi brugte vores nye ordforråd i øvelser og i fremlæggelser.

Vi spurgte hinanden, når vi var i tvivl. Vi hjalp hinanden, hvor vi kunne. Så ikke nok med, at mit ordforråd blev større. Så blev jeg også klogere på andre landes business-kultur. Da de tre uger var gået, og jeg igen skulle hjem til Danmark. Viste min hjemrejse-test, at jeg var steget et helt niveau i engelsk.

Jeg fik altså masser af oplevelser i en by, hvor jeg ikke havde været før. Jeg mødte unge fra flere forskellige lande. Jeg fik forbedret mine engelskkundskaber, samtidig med at jeg blev undervist i spændende emner. Jeg ikke bliver undervist i til daglig.

Tre uger i Oxford gav mig et frisk pust, så jeg var klar til at komme hjem igen og starte mit 3. studieår.

Blogindlægget er skrevet af Julie Ottosen og baseret på hendes egne oplevelser.

Oplev Oxford med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op